Плов в мультиварці - 6 рецептів приготування розсипчастого плову в мультиварці Редмонд і Поларіс
Доброго ранку всім! Що ви готуєте сьогодні на вечерю? А я плов, так незвичайний, а в мультиварці. А знаєте чому? Все тому що, я обожнюю цю чудопомощніцу. Вона мене завжди так виручає, ну просто слів немає, один захват, не знаю і як я раніше без неї жила.
Часто чую від людей такі думки, що мовляв це марна трата грошей, особисто для мене це не так. Не минає жодного дня, щоб я в ній не готувала. Адже це так просто, швидко і дуже смачно. З нею все мої борщі і інші супи виходять наваристими, а молочні каші, тим більше чарівними, що діти їх уплітають за обидві щоки))).
Тому вирішила сьогодні взяти саме цю тему і познайомити Вас з найсмачнішими і простими рецептами плову, який можна приготувати з будь-якого м'яса.
Щоб приготувати справжній плов потрібно знати секрети і фішки варіння. Так давайте швидше приступати до справи, і по ходу статті ви все дізнаєтеся.
Сильно великих відмінностей того, як це робиться в казані або в сковороді немає, якщо у вас є свій перевірений рецепт, то ви можете з легкістю взяти його і застосувати на мультиварці.
Узбецький плов в мультиварці - покроковий рецепт з фото
Всі ми знаємо, що плов це не наше російське блюдо, а прийшло воно до нас зі Сходу і підкорило від мало до велика. Варіантів готування велике розмаїття. Справжній плов готується істинно з баранини і тому перший рецепт буде саме з цього м'яса, але при бажанні ви можете замінити його на будь-яку вподобану Вам.
Нам знадобиться:
- рис - 2,5 мірних стаканчика від мультиварки
- вода - 5 мірних стаканчиків від мультиварки
- морква - 2 шт.
- часник - 2 головки
- гострий перець чилі - 1 стручок
- м'ясо яловичини або баранини - 500 г
- масло рослинне - 50 мл
- цибуля ріпчаста - 2 шт.
- перець і сіль за смаком
Спосіб приготування:
1. Візьміть ріпчаста цибуля дві великі головки і покришите півкільцями.
2. М'ясо баранини, якщо немає візьміть яловичину подрібніть також на невеликі шматочки, будьте готові до того, що воно зменшиться в обсязі при смаженні.
3. Дуже правильно, грамотно потрібно буде нарізати моркву. Для цього візьміть гострий ніж і тонкими смужками порубати його на кухонної досочке, у вигляді соломки.
4. Після всіх дій візьміть чашу мультиварки і налийте в неї рослинне масло. Виберіть режим «Жарка» з відкритою кришкою. Помістіть туди ріпчасту цибулю. Смажте до готовності, щоб цибуля став м'яким і золотистим. Слідом укладіть шматочки м'яса і смажте, перемішуючи зрідка, щоб нічого не пригоріло.
Через деякий час приблизно 20-30 хвилин викладіть моркву соломкою, перемішайте і тушкуйте ще пару хвилин. Овочі і м'ясо майже готові. Поперчіть їх і посоліть. Для того, щоб вийшов дуже наваристий і запашиста плов додайте ваші улюблені спеції, найкраще використовувати спеціальну приправу для плову або карі.
Важливо! Саме такий набір спецій дасть подарує вам потрібний обладнаний смак. Просто фантастика!
5. Настала черга рису. Але, перед тим як його сюди помістити потрібно м'ясо з овочами залити водою. Води заздалегідь кип'яченої і тільки, що закипілої, беріть стільки, щоб вона покрила все м'ясо і на 0,5 мм води повинно бути вище за нього. Потім покладіть в киплячу воду часник (2 головки) і гіркий перець чилі стручок. Гасіть так 15 хвилин.
6. Рис ретельно промийте і потім викладіть в чашу мультиварки. Подивіться уважно, яким став рівень води, долийте при потребі. Вода обов'язково повинна покривати весь рис і бути вище приблизно на 0,5 мм. Виберіть в мультиварці наступний режим «Рис» або у мене наприклад в Поларіс режим «Крупа» і довіртеся чудопомощніце.
Важливо! Якщо бути більш точним, то розрахунок рису і води такий, на 2,5 мультістакана від мультиварки йде 5 мультістаканчіков води. Так радить моя книжечка, яка йшла в подарунок за покупку. Цих рекомендацій я завжди дотримуюся.
Після цього, зазвичай це відбувається через 25 хвилин пролунає звуковий сигнал, відкрийте кришку і подивіться, скільки залишилося води. Проткніть дерев'яною лопаткою, щоб побачити. Швидше за все вода ще залишиться, тому закрийте кришку і залиште в режимі «Підігріву» ще на 40 хвилин, щоб вся зайва волога пішла, випарувалася.
Важливо! Якщо ви любите не розсипчастий плов, то можна і не залишати в режимі «Підігріву», а відразу вживати. Але, це вже по моєму буде рисова каша з м'ясом, а не плов.
7. Прикрасьте гілочками петрушки або іншої зелені. Смачного!
Відео: Готуємо плов в мультиварці будинку
Ще один простий варіант, який можна подивитися в цьому відео з каналу ютуб, в ньому все дуже покроково і доступно показано:
Як приготувати розсипчастий плов з яловичини, якщо немає режиму «Плов»
Буває таке що і справді немає такого режиму, якщо у вас мультиварка бренду Поларіс або Редмонд, то там є такий режим, як «Крупа» або ж «Плов», в інших моделях таких як Атланта, Борк, Вітесс, Вітьок, Мулинекс часто такого режиму не існує, то тоді виберіть режим «Гасіння» він є в будь-який чудопомощніце.
Я думаю, що дуже багато людей стикаються не тільки з цією проблемою, але і з такою, що рис в процесі варіння перетворюється в кашу. Чому це відбувається? Неправильні пропорції води і рису, а також рис потрібно брати великий, бажано пропарений і повинен бути невеликий вогонь, в даному випадку правильний режим мультиварки.
Ще існує версія, що рис не можна промивати, щоб отримати якомога більше розсипчастості, а як ви робите? Я особисто завжди промиваю, однак, не замочую, робила експерименти, і мій досвід мені показав, що все залежить від правильної заходи води в чаші.
І краще брати довгозерний, ніж чим круглозерний, круглий хоч і смачніше на мій погляд, але годиться для запіканок і рисової каші.
Нам знадобиться:
- баранина - 1 кг
- рис - 300 г
- морква - 300 г
- рис - 300 г
- сіль за смаком або 3 щіпки
- олія соняшникова - 3 ст.л
- часник - 1-2 головки
- барбарис - 5 г
- зіра - 2 ст.л
- приправа для плову - пакетик
Спосіб приготування:
1. З м'яса баранини зріжте жир, щоб потім його розтопити. Саму м'якоть порубати на невеликі шматочки.
2. Лук поріжте півкільцями, а моркву соломкою або ж можна нашаткувати на терці для корейської моркви. У головки часнику низ ображати ось так, як показано на цьому фото для того, щоб плов вийшов дуже запашиста.
2. Жир або як його обізвати сало зрізане з м'якоті баранини з рослинним маслом пережарьте в чашці на режимі «Жарка», і після того, як витопиться шкварки приберіть їх шумочкой, і внесіть овочі: морква і цибуля.
Смажте 5-7 хвилин, щоб овочі стали м'якими. Слідом додайте баранину і обсмажте до напівготовності.
Важливо! Готуйте при відкритій кришки, щоб зайва волога вся випарувалася.
Внесіть приправу для плову, а також зиру перетерту в ступці і трохи посоліть три-чотири дрібки солі. Аромат просто незрівнянний. Гасіть ще хвилин 5-7 хвилин.
3. Далі додайте рис, його заздалегідь промийте. Розподіліть його акуратно лопаткою по поверхні, не заважаючи з м'ясом, цього робити не можна. Висипати барбарис.
Якщо у вас рідини залишилося мало, то тоді долийте ще води на поверхню рису, щоб рис повністю втопився у воді.
4. Додайте головку часнику в серединку. Закрийте кришку виберіть відповідний режим для вашої мультіпомощніци. Це може бути «Гасіння» або «Крупа», «Плов» на 40 -45 хвилин.
5. Після закінчення потрібного часу мультиварка перейде в режим «Підігріву», залиште так постояти 15-20 хвилин. А потім насолоджуйтеся смакотою. Смачного! Зауважте, що рис з даного рецептом не перетворився в кашу, мяско вийшло підсмажений, і колір плову жовтий і красивий, а це дуже важливо!
Смачний плов з куркою в мультиварці Поларіс
Ось і дісталися до такого курячого варіанти плову. Він виходить досить ніжний і пікантний, якщо ви готуєте вперше це узбецьке блюдо, то почніть його саме з цього рецепта.
Нам знадобиться:
- куряче філе грудки - 0,5 кг
- ріпчаста цибуля - 2 головки
- морква - 2 шт.
- томати - 2 шт.
- рис - 1,5 ст. мультістакана
- вода або бульйон - 5 мультістаканов
- часник - 6 зубчиків
- приправа для плову, каррі, сіль і перець за смаком
Спосіб приготування:
1. Приготуйте всі інгредієнти, для цього ріпчасту цибулю і моркву поріжте зручним для Вас способом.
Важливо! Чи не дрібнити з цибулею, він все одно буде смажитися і зменшиться в обсязі, зате додасть якусь пікантність у смаку і ароматність. Морква можна потерти на тертці, або нарізати соломкою.
З помідорів приберіть шкурку, можна обдати окропом і вона тоді легко зніметься, а можна поступити іншим чином взяти звичайну тертку і протерти всю м'якоть, щоб лушпиння у вас залишиться в руках.
Обсмажте на режимі «Жарка» ріпчасту цибулю з морквою, щоб овочі стали м'якими, а цибуля позолотою. Далі додайте курячі шматочки, перемішайте. Смажте майже, що до готовності.
Важливо! Саме в цей момент внесіть помідори, обсмажте їх 10 хвилин.
В кінці додайте приправу для плову, посоліть, поперчіть.
2. Потім зробіть закладку промитого рису. Налийте води або бульйону. Вставте по всій поверхні зубчики часнику. Як ви бачите це східне блюдо набуває відразу жовтенький колір. Закрийте кришку і виберіть режим «Крупа» на 25 хвилин.
3. А після не перекладайте з режиму «Підігріву» приблизно 30 хвилин, щоб плов настоявся і наситився усіма ароматами приправ, і вся волога зайва випарувалася.
Ось так легко і швидко приготувалася ця кашка, яку можна приготувати на вечерю. Або поставити на стіл на другу страву на обід.
Плов зі свининою в Редмонді
Цей теж один з легких варіантів приготування, виходить просто Ульотне смачно, як каже у мене чоловік супербомба. Секрет тут, звичайно ж в м'ясі, адже воно Жирненький і тому смак особливий виходить. Хоча багато сперечаються над тим, що все таки справжній плов не готується зі свининою, а виходить щось подібне на кашу з м'ясом.
Вирішуйте самі, мені головне, щоб було смачно і просто. Адже різних інтерпретацій готування купа, вибирай на будь-який смак і колір.
Нам знадобиться:
- свинина - 600 г
- цибуля - 400 г
- морква - 400 г
- приправа для плову - 2 ст.л
- сіль за смаком
- довгозерний рис - 2,5 мультістакана
- вода гаряча - 5 мультістаканов
- рослинна олія
- часник - 1 головка
Спосіб приготування:
1. Наріжте не дрібне ріпчаста цибуля, морква наріжте на довгі брусочки. М'ясо порубати на шматки.
Важливо! Якщо на шматочках м'яса ви бачите, шари жиру, то краще його ображати, свинина і так продукт досить жирний.
2. У чашку мультиварки налийте рослинне соняшникове масло, таким чином, щоб воно заповнило дно мультиварки. Виберіть режим «Жарка» 20 хвилин і натисніть «Старт».
3. Внесіть цибулю і моркву. Смажте 3-5 хвилин, і додайте м'ясо. Перемішайте.
4. Обсмажуйте м'ясо спільно з овочами. Після того, як пройде 3 хвилини додайте спеції, приправи для плову 2 ст.л, щоб вони теж при високій температурі віддали свої смакові якості і наситили свинину своїми ароматами. Додайте столову ложку солі.
Важливо! Якщо в процесі смаження ви бачите, що масла мало, то налийте ще.
5. Після того як м'ясо посвітлішає викладіть промитий рис. Акуратно його розрівняйте, щоб не видно було м'яса і цибулі з морквою. Посипте зверху сіллю (приблизно 1 ч.л.) і вставте обов'язково зубчики часнику, якщо вони великі, то беріть 3-4 шт, якщо дрібні, то більше.
Залийте гарячою водою, причому так, щоб нічого не порушити, для цього найкраще використовувати шумовку і через неї лити воду. Закрийте кришку мультиварки і переведіть в режим «Плов» на 40 хвилин.
6. По закінчення часу відкрийте кришку, перемішайте його, рис виходить розсипчастим і дуже смачним і апетитним.
Чудово! Рісенка до рісенке! Приємного апетиту і смачних відкриттів!
Відеорецепт: Плов з качки
Хотіла в це раз вас здивувати, вирішила поділитися ось цим відеосюжетом. Вже дуже він мені сподобався, можливо і вам теж, переглянувши його ви навчитеся правильно готувати плов в мультиварці з качиного м'яса.
Ось така підбірка вийшла, тепер я сподіваюся, якщо у вашому будинку є мультиварка, ви зможете з легкістю і величезним бажанням приготувати таке всіма улюблене блюдо як плов. Я бажаю, щоб все у вас вдалося. Залишилися питання, пишіть швидше тоді в низу свої побажання і рекомендації. Обговоримо!
Всім гарного настрою і удачі! До скорого! Бувай!