Піта рецепт
Піта - простий хліб арабського походження, елементарно готується в духовці. Ця коржик з додаванням начинки стає дивним стравою. Цікаво спостерігати, як цей хліб роздувається на решітці, а в підсумку стає випічкою з «кишенькою». Піта є практично прісної, але від цього не погіршується її смак.
Рецепт піти наступний:
Інгредієнти:
- 1,5 ч. ложки сухих дріжджів (слід брати ті, які можна розчиняти у воді);
- 200 мл теплої води;
- 15 мл рослинного масла (рекомендовано брати нерафінована оливкова);
- 1 ч. ложка солі;
- 1 ст. ложка цукру;
- 2-2.5 склянки борошна.
Процес приготування:
Піта класична готується у відповідності з наступним алгоритмом.
Трохи підігрівається вода. Розчиняється відміряну кількість цукру, додаються дріжджі. Виходить у результаті живильне середовище для дріжджових культур. Вони почнуть розмножуватися. На поверхні розчину цукру з'явиться піна.
Борошно посипається сіллю.
В цю борошно поступово вливається дріжджовий розчин. Замішується тісто для піти.
Вливається масло. Процес замішування триває. Тісто слід дуже ретельно вимісити. Потім його варто залишити на 1 годину.
Розрізається отримане кількість тіста на 8 частин. Скочуються кульки.
З кожної частини качалкою розкочується кругла корж.
Духовка повинна бути сильно прогріта. Температура – 260 градусів. На решітку кладуть розкачані круглі заготовки. Решітка ставиться в духову шафу.
Відходити в процесі приготування від духовки не слід, так як необхідно не пропустити момент готовності. Кожна заготовка під дією температури перетвориться в кульку. Потім вона трохи підніметься.
Виймати необхідно випічку тоді, коли на ній з'являться злегка золотисті округлі плями. Арабський хліб готовий!
Подається піта замість хліба. Дуже добре робити подачу з різними соусами або хумусом.
За рецепт і покрокові фото дякуємо Pоdsolnux.