Піта рецепт


Піта - простий хліб арабського походження, елементарно готується в духовці. Ця коржик з додаванням начинки стає дивним стравою. Цікаво спостерігати, як цей хліб роздувається на решітці, а в підсумку стає випічкою з «кишенькою». Піта є практично прісної, але від цього не погіршується її смак.

Піта рецепт

Рецепт піти наступний:

Інгредієнти:

  • 1,5 ч. ложки сухих дріжджів (слід брати ті, які можна розчиняти у воді);
  • 200 мл теплої води;
  • 15 мл рослинного масла (рекомендовано брати нерафінована оливкова);
  • 1 ч. ложка солі;
  • 1 ст. ложка цукру;
  • 2-2.5 склянки борошна.

Процес приготування:

Піта класична готується у відповідності з наступним алгоритмом.

Піта дріжджова коржикТрохи підігрівається вода. Розчиняється відміряну кількість цукру, додаються дріжджі. Виходить у результаті живильне середовище для дріжджових культур. Вони почнуть розмножуватися. На поверхні розчину цукру з'явиться піна.

Піта як зробитиБорошно посипається сіллю.

Піта як приготуватиВ цю борошно поступово вливається дріжджовий розчин. Замішується тісто для піти.

Піта тістоВливається масло. Процес замішування триває. Тісто слід дуже ретельно вимісити. Потім його варто залишити на 1 годину.

Піта приготуванняРозрізається отримане кількість тіста на 8 частин. Скочуються кульки.

Піта коржикЗ кожної частини качалкою розкочується кругла корж.

Піта в духовціДуховка повинна бути сильно прогріта. Температура – 260 градусів. На решітку кладуть розкачані круглі заготовки. Решітка ставиться в духову шафу.

Піта хлібВідходити в процесі приготування від духовки не слід, так як необхідно не пропустити момент готовності. Кожна заготовка під дією температури перетвориться в кульку. Потім вона трохи підніметься.

Піта рецептВиймати необхідно випічку тоді, коли на ній з'являться злегка золотисті округлі плями. Арабський хліб готовий!

Подається піта замість хліба. Дуже добре робити подачу з різними соусами або хумусом.

За рецепт і покрокові фото дякуємо Pоdsolnux.

Радимо прочитати

Чурек – східний хліб
Чурек – східний хліб
Якщо ви читаєте цей рецепт, значить, вам цікава домашня кухня! Тоді я з величезним задоволенням поспішаю поділитися з вами своїм рецептиком (ну, як моїм, пекла сама, а ось рецепт узятий як завжди на
Хліб без дріжджів
Хліб без дріжджів
Домашній хліб без дріжджів з пшеничного і вівсяного борошна – це прекрасна альтернатива дріжджове. Він виходить не таким пишним і легким, але зате набагато корисніше. Для його приготування не
Пісна випічка: рецепти
Пісна випічка: рецепти
Пісні дріжджові пиріжки з капустою Для тіста: 250 мл води, 1.5 ч. л. солі, 3 ст. л. цукру, 2 ч. л. масло рослинного, 850 г пшеничного борошна, 2 ч. л. сухих дріжджів швидкодіючих; В начинку:
Матнакаш – чудовий вірменський хліб
Матнакаш – чудовий вірменський хліб
Матнакаш випікають з пшеничного борошна, тіста перед випіканням надається овальна форма з візерунками. Особливістю вірменського хліба є те, що тісто не розкочується качалкою, форму йому потрібно
Лаваш домашній
Лаваш домашній
Кожна господиня, купуючи той чи інший продукт, завжди замислюється над його домашнім приготуванням. У нашому випадку мова піде про домашньому тонкий лаваші, якщо вам цікаво приготувати його
Бездріжджовий хліб
Бездріжджовий хліб
Бездріжджовий хліб стає дуже популярним у любителів здорового харчування. Вважається, що хліб без пекарських дріжджів набагато корисніше, він має приємний смак і довго не псується. Більш того, при

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки