Крекери на кефірі з насінням льону та соняшника - рецепт з фото крок за кроком
складові
- Борошно пшеничне - 125 г
- Кефір - 70 мл
- Цукор -1/2 ч.л.
- Розпушувач - ½ ч.л.
- Сіль морська - 1 ч.л.
- Насіння льону - 3 ст.л.
- Насіння соняшнику очищені - 2 ст.л.
- Оливкова олія - 3 ст.л.
Час приготування 5 хвилин + 20 хв для вистоювання тіста + 15-20 хвилин для випікання
Вихід: 5 порцій
Пропоную Вашій увазі смачний варіант популярного несолодкого печива - крекерів, рецепт якого неймовірно простий! Адже складається печиво зі звичайних компонентів, які є в будь-якому шафі, а час, який ви витратите на його приготування, смішне.
Класичне печиво крекер, рецепт в домашніх умовах з фото якого предлставлен в даній статті, містить три унікальних за своєю корисності інгредієнта - оливкова олія, насіння соняшнику і льону. Про користь оливок і соняшнику всім відомо, а ось насіння льону вживають в їжу дуже рідко, та все марно! Харчові волокна, калій і вітамін Е, а також Омега-3 жирні кислоти і амінокислоти роблять ці маленькі насіння самими поживними протеїнами рослинного походження.
Як приготувати класичні крекери на кефірі
Підготуйте всі інгредієнти для випікання печива. Насіння льону можна купити на ринку або в великому супермаркеті, очищені смажене насіння соняшнику - там же.
Перемішайте всі сухі інгредієнти - просіяне борошно, сіль (краще взяти велику морську, не беріть дрібну йодовану - її кількість складно розрахувати і печиво вийде занадто солоним), розпушувач, цукор і насіння льону та соняшнику.
У миску до сухих інгредієнтів додайте 3 стол. ложки оливкової олії, воно зробить крекери розсипчастими і наситить корисними для організму жирами.
Потроху вливаючи кефір, замісіть тісто. Зручно для початку перемішувати ложкою, а потім - рукою. Закінчувати заміс тесту для крекерів зручніше на столі. Кефіру може співайте трохи більше або менше.
Тісто вийде не крутим, але добре тримає форму. Оберніть його в харчову плівку і покладіть на 25-30 хвилин в холодильник, щоб всі інгредієнти «подружилися» між собою.
Через цей час дістаньте тісто для крекерів з насінням льону та соняшника за цим рецептом з фото крок за кроком, розділіть на дві частини і розкачати за допомогою качалки на пріпиленний борошном рівній поверхні в широкий прямокутник. Товщина тесту повинна становити 2-3 мм.
Наріжте фігурним або звичайним ножем пласт тесту на печиво-крекери довільної форми.
Застеліть деко пергаментом або змастіть вершковим маслом і акуратно викладіть на нього крекери з насінням льону. Можна посипати зверху дрібкою кунжуту або трохи скропити оливковою олією.
Випікайте до рум'яної скоринки в розігрітій до 200 градусів духовці близько 15-20 хвилин. Викладайте печиво на невеликій відстані один від одного, так як воно практично не збільшується в обсязі.
Перекладіть теплі крекери в плетений кошик і викладіть на цей же пергамент наступну порцію. У мене вийшло два дека, що вистачило для п'яти чоловік.
Подавайте солоні крекери з насінням льону на кефірі з чаєм або кавою, а можна змастити їх вершковим сиром або паштетом і подати до столу як закуску. Смачного!
Сподобався цей рецепт крекерів в домашніх умовах з фото, покроково описує процес приготування? Тоді поділіться зі знайомими!