» » Найсмачніша гарбуз, запечена в духовці

Найсмачніша гарбуз, запечена в духовці


запечена гарбуз
Знову настав черговий сезон гарбуза і це означає, що на обідньому столі час від часу будуть з'являтися страви з цього чудесного продукту. Найперший рецепт з гарбузової серії в цьому сезоні - гарбуз, запечена в духовці. Це буде не солодка гарбуз (хоча і такий рецепт незабаром намічається), а гарбуз, запечена з приправами, сіллю і невеликою кількістю оливкової олії.

Я дуже люблю запечену гарбуз в різних варіаціях. Але найсмачніший рецепт гарбуза, запеченої в духовці, це саме така гарбуз, яка відмінно вгамує голод, стане повноцінним гарніром (або навіть самостійною стравою) і просто порадує око.

Оскільки рецепт «найсмачнішою гарбуза, запеченої в духовці» я вже випробувала, і навіть не один раз, то сміливо можу сказати - така запечена гарбуз дійсно подобається багатьом, і мені в тому числі. Але щоб винести своє рішення з цього питання - слід її спробувати, а для цього ще й доведеться її приготувати. Дуже радує в цьому рецепті «найсмачнішою гарбуза, запеченої в духовці» той факт, що готується страва дуже просто, буквально за лічені хвилини, плюс ще час на запікання. Втомитися і занудьгувати за цим процесом не встигнете.

У мене був шматок гарбуза вагою в 1 кг, і спочатку цього здавалося навіть багато. Але в запеченому вигляді гарбуз розлетілася миттєво, я практично поодинці з'їла її за один присід. Це я до того, що на велику сім'ю можна не бояться готувати запечену в духовці гарбуз вагою більше 1 кг. Запечена гарбуз стає якийсь більш повітряної, чи що. Та ще й легкий солоний відтінок в поєднанні з природною солодкістю гарбуза і ароматом трав, які я додала, зробили це блюдо просто неймовірно приємним для смакових рецепторів. Тому так складно зупинитися на одній порції.

{ad1}

Час приготування: 50 хвилин

Кількість порцій - 3

Складові:

  • 1 кг гарбуза
  • 0,3 ст.л. великої морської солі
  • 0,4 ч.л. меленого чорного перцю
  • 0,4 ч.л. приправи «хмелі-сунелі»
  • 10 мл оливкової олії

Як смачно приготувати гарбуз в духовці

Ось мій шматок гарбуза вагою в 1 кг. Ретельно мою його і витираю насухо паперовим рушником.


Нарізаю гарбуз на симпатичні шматочки довжиною приблизно 10 см і шириною 2 см. Нарізаю разом з шкіркою, вона потрібна як «каркас» для кожного шматочка (в запеченому вигляді гарбуз стає дуже ніжною і ламається).


Застеляємо деко пергаментом і щільно викладаємо на нього наші скибочки гарбуза в один шар.


Злегка скроплюємо гарбуз невеликою кількістю ароматного оливкового масла, посипаємо крупною морською сіллю, чорним меленим перцем і травами (у мене приправа хмелі-сунелі).


Відправляємо гарбуз в заздалегідь розігріту до 190 градусів духовку і випікаємо її приблизно 45 хвилин. Якщо відправляти гарбуз в ще не розігріту духовку - просто збільште час приготування ще на 10-15 хвилин.

Як перевіряємо запечену гарбуз на готовність. По-перше, візуально гарбуз повинна злегка підрум'янитися, а по-друге, вона стане дуууже м'якою, буквально перетворюватиметься в пюре під тиском вилки або ножа.

Гарбуз в духовці рецепт
Найсмачніша гарбуз, запечена в духовці годиться для подачі як в гарячому вигляді, так і в холодному. Приємного апетиту всім читачам і до нових зустрічей!

Гарбуз в духовці

Радимо прочитати

Гарбузове мафіни, рецепт з фото
Гарбузове мафіни, рецепт з фото
Всім привіт! Сьогодні будемо обговорювати гарбузове мафіни, рецепт яких я вперше випробувала і залишилася їм дуже задоволена. Це виключно осіння випічка, оскільки гарбуз, як відомо, осінній плід.
Рисова запіканка рецепт з гарбузом
Рисова запіканка рецепт з гарбузом
Якщо у вас не складаються стосунки з запеканками, обов'язково спробуйте цей рецепт – він просто чудовий. Рис і гарбуз самі по собі не відрізняються особливою вишуканістю, але разом зі здобою яєць і
Великодні цукерки
Великодні цукерки
У переддень Світлого Свята в кожному будинку печуть різноманітну великодню випічку. На святковому столі обов'язково має бути паска, крашанки, великодні пряники, віночки, булочки. Пропоную приготувати
Запечена картопля в мундирі з грибами
Запечена картопля в мундирі з грибами
Вам набридло картопляне пюре і смажена картопля? Прекрасним ситним блюдом з усіма улюбленого картоплі є Картопля Джека. Це блюдо стане непоганим варіантом для обіду або вечері. Її можна подавати з

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки