Соте з курки з овочами, покроковий рецепт
Соте з курки - дуже смачне і просте блюдо. Готується таке соте з курки простіше простого. Виглядає строкато і колоритно, а аромат соте з курки викликає гострий напад апетиту.
Сезон овочів в самому розпалі, а для приготування соте з курки нам якраз знадобляться баклажани, солодкий перець, помідори та моркву. Це класичне поєднання овочів для отримання неймовірно смачних страв, що мають в своїй основі кисло-солодкий смак. Взимку ці овочі (за винятком моркви) якщо і продаються, то стоять неймовірно дорого, а зараз, влітку, у нас є можливість наїстися ними на рік вперед. Соте - саме таке блюдо, яке дозволить і щільно пообідати, і отримати порцію користі для організму. Соте з курки - блюдо цілком самодостатнє, яке не потребує гарніру. І це дуже зручно, оскільки соте з курки готується досить швидко. Тобто виходить, що за 25-30 хвилин ви отримаєте повноцінний літній обід для всієї сім'ї.
Як м'ясо для приготування соте найкраще підійде куряче філе. Воно швидко готується, шматочки філе виглядають акуратно і апетитно, і до того ж м'ясо це дієтичне, тобто блюдо виходить легке, що не викликає тяжкості в організмі. Іноді таке соте я готую і зовсім без м'яса, але тоді це більше закуска, а не повноцінне блюдо.
Ще цікавий факт про соте з курки - блюдо смачно як в теплом, так і в холодному вигляді. Єдине, чим ви можете його доповнити, це шматочок хліба, яким так зручно розправлятися з підливою від соте з курки.
Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій - 4 лСкладові:
- філе курки - 1 шт.
- 3 великі морквини
- 3 великих солодких перцю
- 3 баклажана
- 3 середніх помідора
- 30-40 мл рафінованої соняшникової олії
- 1 столова ложка цукру
- 0,5 столової ложки солі
- лавровий лист
- кілька гілочок петрушки
Соте з курки з овочами, покроковий рецепт
Насамперед займемося м'ясом, а саме курячим філе. Його слід ретельно вимити і нарізати тонкими смужками довжиною приблизно 5 см.
{ad1}
Розігріваємо велику сковороду з високими бортиками або жаровню, додаємо олію і викладаємо шматочки філе на поверхню сковороди. Обсмажуємо м'ясо на середньому вогні, часто заважаючи лопаткою, до ледь помітного появи золотистого кольору.
Щоб не втрачати дорогоцінного часу паралельно з обжаркой курячого філе нарізаємо першу партію овочів - перець і моркву. Нарізати їх слід смужками.
Додаємо моркву і перець в сковороду до м'яса і продовжуємо обсмажувати 5 хвилин на середньому вогні, іноді «ворушачи» лопаткою вміст сковороди.
Поки обсмажувалися морквина і перець - нарізаємо баклажани. Теж смужками.
Додаємо баклажани до вже обсмаженою інгредієнтів. І млоїмо все на середньому вогні ще 5 хвилин, але вже під закритою кришкою.
Тим часом нарізаємо помідори кубиками.
Додаємо їх в сковороду до соте, також на цьому етапі приготування соте з курки додаємо лавровий лист, сіль і цукор. Все добре перемішуємо, накриваємо кришкою, робимо невеликий вогонь і тушкуємо соте з курки 10-12 хвилин.
Готову страву доповнюємо крупно порізаною петрушкою.
От і все! Смачне овочеве блюдо з м'ясом готове. Обов'язково приготуйте таке соте з курки. Приємного апетиту і до нових зустрічей, дорогі читачі!