» » Соте з курки з овочами, покроковий рецепт

Соте з курки з овочами, покроковий рецепт


Соте з курки з овочами
Соте з курки - дуже смачне і просте блюдо. Готується таке соте з курки простіше простого. Виглядає строкато і колоритно, а аромат соте з курки викликає гострий напад апетиту.

Сезон овочів в самому розпалі, а для приготування соте з курки нам якраз знадобляться баклажани, солодкий перець, помідори та моркву. Це класичне поєднання овочів для отримання неймовірно смачних страв, що мають в своїй основі кисло-солодкий смак. Взимку ці овочі (за винятком моркви) якщо і продаються, то стоять неймовірно дорого, а зараз, влітку, у нас є можливість наїстися ними на рік вперед. Соте - саме таке блюдо, яке дозволить і щільно пообідати, і отримати порцію користі для організму. Соте з курки - блюдо цілком самодостатнє, яке не потребує гарніру. І це дуже зручно, оскільки соте з курки готується досить швидко. Тобто виходить, що за 25-30 хвилин ви отримаєте повноцінний літній обід для всієї сім'ї.

Як м'ясо для приготування соте найкраще підійде куряче філе. Воно швидко готується, шматочки філе виглядають акуратно і апетитно, і до того ж м'ясо це дієтичне, тобто блюдо виходить легке, що не викликає тяжкості в організмі. Іноді таке соте я готую і зовсім без м'яса, але тоді це більше закуска, а не повноцінне блюдо.

Ще цікавий факт про соте з курки - блюдо смачно як в теплом, так і в холодному вигляді. Єдине, чим ви можете його доповнити, це шматочок хліба, яким так зручно розправлятися з підливою від соте з курки.

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій - 4 л

Складові:

  • філе курки - 1 шт.
  • 3 великі морквини
  • 3 великих солодких перцю
  • 3 баклажана
  • 3 середніх помідора
  • 30-40 мл рафінованої соняшникової олії
  • 1 столова ложка цукру
  • 0,5 столової ложки солі
  • лавровий лист
  • кілька гілочок петрушки

Соте з курки з овочами, покроковий рецепт

Насамперед займемося м'ясом, а саме курячим філе. Його слід ретельно вимити і нарізати тонкими смужками довжиною приблизно 5 см.

{ad1}


Розігріваємо велику сковороду з високими бортиками або жаровню, додаємо олію і викладаємо шматочки філе на поверхню сковороди. Обсмажуємо м'ясо на середньому вогні, часто заважаючи лопаткою, до ледь помітного появи золотистого кольору.


Щоб не втрачати дорогоцінного часу паралельно з обжаркой курячого філе нарізаємо першу партію овочів - перець і моркву. Нарізати їх слід смужками.


Додаємо моркву і перець в сковороду до м'яса і продовжуємо обсмажувати 5 хвилин на середньому вогні, іноді «ворушачи» лопаткою вміст сковороди.


Поки обсмажувалися морквина і перець - нарізаємо баклажани. Теж смужками.


Додаємо баклажани до вже обсмаженою інгредієнтів. І млоїмо все на середньому вогні ще 5 хвилин, але вже під закритою кришкою.


Тим часом нарізаємо помідори кубиками.


Додаємо їх в сковороду до соте, також на цьому етапі приготування соте з курки додаємо лавровий лист, сіль і цукор. Все добре перемішуємо, накриваємо кришкою, робимо невеликий вогонь і тушкуємо соте з курки 10-12 хвилин.


Готову страву доповнюємо крупно порізаною петрушкою.

Соте з курки з овочами рецепт
От і все! Смачне овочеве блюдо з м'ясом готове. Обов'язково приготуйте таке соте з курки. Приємного апетиту і до нових зустрічей, дорогі читачі!

Соте з курки рецепт

Радимо прочитати

Котлети з курки
Котлети з курки
До цього дня якщо мова йшла про курячих котлетах, то основним інгредієнтом для них завжди було куряче філе. Але в цей раз я вирішила відступити від своїх звичок і приготувала котлети з курячих
Гуляш з курки з підливою
Гуляш з курки з підливою
Приготувала я на днях це чудове блюдо і зрозуміла, що тепер гуляш з курки з підливою надовго оселився в моєму домі. Рецепт цього курячого гуляшу неймовірно простий, готується швидко, на все про все у
Чахохбілі з курки по-грузинськи. Класичний рецепт з покроковим приготуванням
Чахохбілі з курки по-грузинськи. Класичний рецепт з покроковим приготуванням
Сьогодні мій кулінарний блог поповнився ще одним гідним рецептом. І нехай вас не злякає хитромудре назву, адже в Грузії вся їжа має гучні і гучні імена. Отже, чахохбілі з курки по-грузинськи, що це
Курка тушкована з рисом
Курка тушкована з рисом
Вітаю всіх у себе на блозі. Курка тушкована з рисом, саме цим смачним рецептом я хочу поділитися з вами зараз. Приготоване блюдо підійде для сімейного обіду.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки