Як приготувати олів'є з ковбасою
Потім остиглі овочі очищаємо від шкірки і нарізаємо невеликими кубиками. Складаємо в миску або салатник.
Далі я перейшла до огірків. Взагалі-то порядок нарізування інгредієнтів в приготуванні олів'є не має ніякого значення. Почніть з того, що вже підготовлено і поступово переміщайтеся від інгредієнта до інгредієнту в міру їх охолодження або підготовки. Отже, солоні огірки (також можна використовувати мариновані) нарізаємо такими ж кубиками, як і овочі. Складаємо в миску.
Яйця охололи і були почищені. Також нарізаємо кубиками і відправляємо до решти інгредієнтів.
Ну і цвях програми - варена ковбаса. Без неї олів'є - НЕ олів'є. Нарізаємо її кубиками. До речі, варто зауважити, що для естетики салату олів'є нарізка всіх інгредієнтів має бути однакового розміру. І якщо ви вирішили нарізати олів'є середніми кубиками, то будьте ласкаві постаратися нарізати однаково і овочі, і яйця, і огірки, і ковбасу.
Ось мій салатник, вже повний, але залишається ще один основний інгредієнт (благо, що не вимагає ніякої попередньої обробки або підготовки) - це горошок.
Взагалі на таку кількість інгредієнтів оптимально використовувати стандартну бляшанку горошку. Але у мене була велика банка, я планувала приготувати з такої кількості горошку два блюда - салат олів'є і вінегрет (дуже практично, один салат доїли - і відразу готую другий, горошок ці два-три дня відмінно відчуває себе в холодильнику). Так ось, зливаємо з банки рідину і залишився горошок відправляємо в олів'є. Тепер можна сказати, що салат готовий, залишилося тільки заправити його майонезом і злегка пріперчіть (це вже на ваш розсуд).
Ось вам ще одна рекомендація: не заправляйте інструмент майонезом весь салат відразу, якщо не плануєте з'їсти його за один день. Краще додавати майонез в кожну порцію окремо.
А ось і результат моїх старань - піала з порцією салату олів'є. За кадром залишилася велика миска, також повна олів'є. Хочу зауважити, що олів'є з вареною морквиною виглядає набагато яскравіше і смачніше, ніж без неї (знаю, що багато хто готує без моркви). Смак салату від присутності в ньому моркви стає тільки краще і багатше. Так що якщо ви ще не готували олів'є з морквою - настійно рекомендую вам це зробити.
Залишається тільки побажати всім приємного апетиту! І до зустрічі :)
-->
Радимо прочитати