Суп з яйцем і вермішеллю
Суп з яйцем і вермішеллю часто зустрічається в дитячому меню. Насправді це відмінний варіант, щоб нагодувати дитину - легкий, смачний, що поєднує в собі багато корисних компонентів. При цьому варіантів подачі страви безліч, і догодити малюкові з красивим стравою простіше простого.
Та й дорослі теж не відмовляться від тарілки подібного супчика - особливо якщо він буде на курячому бульйоні, так з домашньою локшиною. Яєчна домашня локшина - відмінний варіант для супу (і не тільки для супу), і рецепти її приготування будуть також надані в цій статті.
Найчастіше подібний суп готується на курячому бульйоні - адже його люблять всі, і він незмінно смачний. Однак і варіанти з овочевим або м'ясним бульйоном, а також на молоці, теж зустрічаються. Вермішель може бути будь-яка - не обов'язково домашня - хто яку вважає за краще. Яйця в блюдо додаються у вигляді трьох варіантів: заздалегідь відвареного, сирого і пашотірованного.
Додаткові інгредієнти кладуться в суп тільки при бажанні урізноманітнити блюдо - наприклад, популярний суп з щавлем або шпинатом, селерою і картоплею.
Щоб суп був смачним, варіть його тільки на один раз. Вариться він недовго, а ось що постояв і підігрітий суп точно зіпсує враження. Будь-які макаронні вироби мають властивість розбухати і вбирати в себе рідину, тому замість супу ви ризикуєте отримати невиразну рідину з розпливлися макаронами.
Як приготувати суп з яйцем і вермішеллю - 15 різновидів
- Суп з яйцем і вермішеллю на курячому бульйоні
- Суп з яйцем і вермішеллю з лимоном
- Суп з яйцем і вермішеллю на м'ясному бульйоні
- Суп з яйцем і вермішеллю з рису
- Суп з яйцем і вермішеллю, приготовленої своїми руками
- Суп з яйцем і вермішеллю з ковбасою
- Суп з яйцем і вермішеллю без картоплі
- Суп з яйцем і вермішеллю з молоком
- Суп з яйцем і вермішеллю по-домашньому
- Суп з яйцем і вермішеллю молочний зі сметаною
- Суп з яйцем і вермішеллю зі шпинатом
- Суп з яйцем і вермішеллю за мотивами японського супу "Рамен"
- Суп з яйцем і вермішеллю з фрикадельками
- Суп з яйцем і вермішеллю з квасом
- Суп з яйцем і вермішеллю з грибами і місо-пастою
Суп з яйцем і вермішеллю на курячому бульйоні
Легкий і поживний суп, який підійде до будь-якого столу. І дітям сподобається, і дорослим. Готується в мультиварці.
Складові:
- Курка для бульйону - 300 г
- Картопля - 3 шт.
- Цибулина - 1 шт.
- Морква - 1 шт.
- Дрібна вермішель - 50 г
- Яйце куряче свіже - 3 шт.
- Спеції, зелень - за смаком
приготування:
Спочатку поставити варитися курячий бульйон. Після закипання води зняти пінку, додати в бульйон очищену цибулину, спеції і продовжувати варити ще півгодини.
За цей час почистити і порізати моркву (можна потерти) і картоплю.
Через півгодини закинути картоплю, варити до готовності. Закинути Вермішельки, відразу збити в чашці яйця, розкрутити ложкою суп і влити їх.
Через пару хвилин закинути зелень, перевірити інгредієнти на готовність і вимкнути.
Готується блюдо в режимі "суп" або "варіння".
Для маленьких дітей картоплю можна класти цілим, а коли він повністю звариться потовкти і додати назад. Такий спосіб робить смак супу ще більш насиченим, надає ніжність і трохи загущающих.
Суп з яйцем і вермішеллю з лимоном
Варіант звичного супу з додаванням незвичного нам (в супах) лимонного соку.
Складові:
- Курка для бульйону - 300 г
- Дрібна вермішель - 100 г
- Куряче яйце свіже - 3 шт.
- Лимон - 1 шт.
- Оливкова олія - 1 ст. л.
- Спеції, зелень - за смаком
приготування:
Відварити бульйон. У готовий бульйон засипати вермішель, відварити. Поки вариться, збити яйця з соком лимона і ложкою олії.
Додати трохи бульйону, перемішати і вилити суміш в вимкненому каструлю.
Обережно перемішати, дати постояти і розливати по тарілках, прикрасивши лимоном і зеленню при бажанні.
Суп з яйцем і вермішеллю на м'ясному бульйоні
Смачний, ситний суп з насиченою засмажкою і бульйоном з кісточок. Вихід готового супу - близько 5 л, тому кількість інгредієнтів підставляйте під себе.
Складові:
- Кістки свинячі для супу - 500 г
- Вермішель - 100 г
- Картопля - 1 кг
- Яйце куряче - 2 шт.
- Оливкова олія - 2 ст.л.
- Вершкове масло - 50 г
- Куркума - за смаком
- Зелень, спеції - за смаком
приготування:
Відварити кістки в воді протягом години. У бульйон за смаком додати спеції.
Почистити і порізати картопля, відварити його в бульйоні.
На сковороді розігріти оливкову олію, додати вершкове масло і розтопити його.
У суміш масел відправити порізану цибулю, коли він стане прозорим, натерту моркву. В кінці смаження додати куркуму.
При активному помішуванні довести піджарку до насичено-золотого кольору. Залити 500 мл окропу. Коли звариться картопля в каструлі, додати до нього піджарку.
Перевірити суп на смак.
Яйця збити в тарілці, влити їх в суп при помішуванні бульйону. Відразу ж відправити вермішель, добре перемішати, додати зелень.
Суп з яйцем і вермішеллю з рису
Незвичайні інгредієнти і незвичайний суп. З натяком на Азію - шматочки курки маринуються в соєвому соусі, а замість пшеничного локшини використовується рисова.
Складові:
- Шматочки курки (м'ясо) - 200 г
- Вермішель рисова - 50 г
- Яйце свіже - 1 шт.
- Кукурудза - 200 г
- Соєвий соус - 2 ст. л.
- Борошно - 1 ст. л.
- Цукор - 1 ч. Л.
- Олія - 1 ч. Л.
- Спеції та сіль - за смаком
приготування:
Приготувати маринад для м'яса: в каструльці розігріти суміш з масла, соєвого соусу, цукру, солі (за смаком) і 3 столових ложок води.
Вмішати муку до однорідності, розігрівати до невеликого загустіння. У готовий маринад закласти шматочки курячого філе і залишити на 20 хвилин.
Тим часом поставити грітися півтора літра води в каструлі, коли закипить - всипати кукурудзу і м'ясо. Варити до готовності.
Збити яйце, тонкою цівкою ввести в суп, потім всипати вермішель і варитися до готовності, помішуючи. При бажанні прикрасити половинкою вареного яйця.
Суп з яйцем і вермішеллю, приготовленої своїми руками
Два рецепта в одному - смачний суп і не менш смачна домашня локшина. Локшину можна використовувати і в будь-яких інших супах, а сам суп за рахунок використання селери напевно увійде в число улюблених і незвичайних.
{ad1}Складові:
- Курка для бульйону - 1 кг на 2,5 л води
- Морква - 1 шт.
- Селера кореня і стебла - по 50 г
- Цибулина - 2 шт.
- Спеції, зелень - за смаком
- Борошно - 75 г
- Яйце куряче - 1 шт.
- Яйце перепелине відварне - 2 шт.
- Масло вершкове - 1 ст. л.
приготування:
Відварити курячий бульйон, додати половину овочів (розрізані) на смак. Поки бульйон вариться, приготуйте локшину.
На стіл насипати борошно, зробити з неї гірку, влити 1 куряче яйце, щіпку солі, вершкове масло.
З цього размесить тісто, періодично додаючи борошно, щоб отримати пружно густе тісто.
Прибрати тісто постояти, потім розкачати його в самий тоненький, як зможете, пласт.
Дати йому підсохнути пару хвилин, потім почати нарізати на смужки (локшину) і дати їй засохнути.
Овочі почистити, порізати. На сковороді розігріти вершкове масло, пасерувати на ньому.
З готового бульйону вийняти цілі овочі і м'ясо, в нього закласти готову зажарку, потім отримані локшину.
Відварені перепелині яйця почистити, нарізати на половинки. У тарілку налити суп, додати зелень і прикрасити половинками яєць.
Щоб бульйон вийшов золотистим, можна злегка підсмажити овочі. Робиться це прям в шкірці, на конфорці. Після закладання в бульйон вони надають йому цікавий колір.
Суп з яйцем і вермішеллю з ковбасою
Швидкий варіант приготування супу - адже вам навіть не потрібен бульйон. М'ясну основу складе ковбаса - яка, вирішувати тільки вам.
Складові:
- Ковбаса (можна асорті) - 200 г
- Картопля - 3 шт.
- Вермішель - 100 г
- Яйце свіже - 1 шт.
- Морква - 1 шт.
- Помідор - 1 шт.
- Цибулина - 1 шт.
- Зелень, спеції - за смаком
приготування:
Поставити на вогонь каструлю з водою, тим часом порізати всі овочі кубиками або смужкою. Ковбасу - так само.
На сковороді підсмажити цибулю, ковбасу. Потім додати моркву і помідор.
У кипляче воду викласти піджарку і засипати картоплю. Варити до напівготовності, на цьому етапі всипати вермішель. Перевірити суп на спеції.
Яйце збовтати і влити в каструлю, помішуючи бульйон. Дати постояти і подавати.
Суп з яйцем і вермішеллю без картоплі
Найпростіший варіант приготування супу. Мінімум інгредієнтів, мінімум часу і сил на приготування - а в результаті чудове ароматне блюдо!
Складові:
- Курка - 400 г
- Вермішель - 50 г
- Яйця відварні курячі - 3 шт.
- Зелень, спеції - за смаком
приготування:
Відварити курку в двох літрах води, додавши спеції за смаком.
Коли курка звариться, порізати яйця кубиками і засипати їх в каструлю, слідом відправити вермішель, поварити з хвилинку, вимкнути газ і залишити нудитися під кришкою.
Суп з яйцем і вермішеллю з молоком
Суп-п'ятихвилинка в прямому сенсі цього слова. Елементарний склад з елементарним приготуванням.
Складові:
- Молоко - 200 мл
- Яйце свіже - 1 шт.
- Вермішель тоненька - 50 г
- Спеції - за смаком
приготування:
У невеликій каструльці закип'ятити 200 мл води і відварити Вермішельки. В цей час збити яйце з молоком, і влити до вермішелі.
Варити дві хвилини, додавши за смаком будь-яких приправ.
Суп з яйцем і вермішеллю по-домашньому
Рецепт, що виділяється на тлі інших. Разом звичайної павутинки тут використовується домашня яєчна локшина, а яйця подаються в незвичайній формі пашот. Незвичайна і подача страви - такий варіант точно здивує гостей.
Складові:
- Курка для бульйону - 300 г
- Яйця свіжі - 5 шт.
- Борошно - 100-200 г
- Спеції, сіль - за смаком
приготування:
Відварити курячий бульйон - його варити з усіма улюбленими вами спеціями, ретельно знімаючи пінку.
Насипати на стіл борошно гіркою, в центр вбити два яйця і поступово вимісити густе пружне тісто.
Тісто розкачати в тонкий пласт, потім порізати на тоненькі пластинки - це буде готова вермішель.
Відварити яйце-пашот. Яєць потрібно брати стільки, скільки буде подаватися порцій - одне яйце на одну тарілку.
У піалушкі вистелити харчову плівку, вилити туди яйце, краю нагорі з'єднати і зав'язати ниткою.
Поставити варитися яйця і вермішель (в воді!) Одночасно. Готову локшину відкинути на друшляк. Яйця звільнити від плівки, викласти на центр тарілки.
Навколо обкласти локшиною і залити бульйоном.
Якщо тісто на яйці дуже туге для вас, при замісі додайте трохи води - пару чайних ложок, і процес вимісити і розкочування піде набагато швидше.
Суп з яйцем і вермішеллю молочний зі сметаною
Смачний молочний суп - мрія з дитинства. Сметанна суміш з яйцем додає цікаву нотку в рецепт.
Складові:
- Молоко - 2 л
- Вермішель - 100 г
- Картопля - 3 шт.
- Цибулина - 1 шт.
- Яйце свіже - 2 шт.
- Сметана - 3 ст. л.
- Зелень, спеції - за смаком
приготування:
Поставити молоко на вогонь. Нарізати картоплю дрібними кубиками, додати в закипіле молоко. Поварити хвилин 10, закинути вермішель. Варити до готовності.
Окремо збити яйце зі сметаною, закласти в суп, посолити, дати покипіти пару хвилин і вимкнути.
Суп з яйцем і вермішеллю зі шпинатом
Смачний і шалено корисний суп з використанням шпинату. Шпинат можна замінити щавлем.
Складові:
- Шпинат - 500 г
- Вермішель - 300 г
- Курка для бульйону - 200 г
- Вершкове масло - 1 ст. л.
- Яйця свіжі - 3 шт.
- Лимонний сік - за смаком
- Спеції - за смаком
приготування:
Відварити бульйон. У чистій воді відварити вермішель і промити її холодною водою.
У каструлі розтопити трохи вершкового масла, викласти порізану зелень. Трохи згасити (максимум трьох хвилин), влити готовий бульйон і лимонний сік.
Яйця один за іншим вбити в бульйон і недовго заважати. На тарілку викласти вермішель і залити бульйоном.
Суп з яйцем і вермішеллю за мотивами японського супу "Рамен"
Густий, наваристий суп, майже друга страва. Класичний Рамен давно обріс купою варіацій, але найголовніше - швидка локшина і окреме приготування кожного інгредієнта - дотримані.
Складові:
- Локшина швидкого приготування японська - 1 шт.
- Куряче філе - 300 г
- Селера - 3 шт.
- Морква - 1 шт.
- Яйце відварне - 1 шт.
- Соєвий соус - 125 мл
- Олія - 60 мл
приготування:
Відварити куряче філе. Вийняти його з бульйону.
Змішати по одній склянці бульйону і води і відварити локшину. Порізати селеру і курку скибочками.
Натерти моркву і на розігрітій сковороді обсмажити її разом з грудкою.
Коли вони обсмажаться, додати селеру, соєвий соус і бульйон і залишити нудитися до тих пір, поки селера не розм'якне.
Готову локшину розкласти по тарілках (в ідеалі глибоким, краще в піалу або кісушку), зверху викласти курку, полити підливою з сковороди і прикрасити яйцем.
Суп з яйцем і вермішеллю з фрикадельками
Простий, швидкий і смачний суп з фрикадельками. Фарш можна використовувати з будь-якого м'яса.
Складові:
- Фарш будь-хто, можна змішаний - 500 г
- Вермішель - 150 г
- Яйце куряче відварене - 3 шт.
- Цибулина - 1 шт.
- Спеції, сіль - за смаком
приготування:
У фарш додати подрібнену цибулю, спеції і сіль. Добре перемішати і сформувати маленькі кульки - фрикадельки.
У киплячу воду (для більш насиченого смаку можна використовувати готовий бульйон) опустити м'ясні кульки, дати їм поваритися пару хвилин і слідом закинути вермішель.
Коли вони будуть готові, додати порізане кубиками куряче яйце і зелень за смаком.
Суп з яйцем і вермішеллю з квасом
Звичай додавати квас в суп родом з Молдавії. Він надає супу незвичайну кислинку і сприяє його кращому збереженню.
Складові:
- Курка - 0,5 кг
- Яйце свіже - 1 шт.
- Картопля - 4 шт.
- Вермішель - 100 г
- Морква - 1 шт.
- Цибулина - 1 шт.
- Квас - 300 мл
- Спеції - за смаком
приготування:
Поставити варитися бульйон. У цей час приготувати піджарку з моркви і цибулі, додати у них трохи бульйону і продовжити тушкувати.
У киплячий бульйон закласти порізану картоплю, поварити до напівготовності, потім додати піджарку і вермішель.
Квас і перемішане яйце влити один за одним, перемішати. Додати зелень за смаком.
Суп з яйцем і вермішеллю з грибами і місо-пастою
Цікавий варіант приготування супу від відомого британського кухаря-телеведучого Гордона Рамзі. Азіатський стиль приготування припаде до смаку багатьом шанувальникам японської кухні.
Складові:
- Паста місо - 2 ст. л.
- Гриби шиітаке - 3 шт.
- Локшина - 200 г
- Яйця свіжі - 2 шт.
- Шпинат - 70 г
- Печериці - 100 г
- Корінь імбиру - за смаком
- Соєвий соус - за смаком
- Зелена цибуля - за смаком
приготування:
Замочити гриби шиітаке за 2-3 години. У киплячій воді (2 літри) розчинити місо-пасту. Натерти туди імбир, додати порізані гриби шиітаке, соєвий соус.
Яйце акуратно ввести в бульйон, не перемішуючи.
У тарілку покласти тонкі слайси печериць і попередньо відварену локшину. Залити киплячим бульйоном, акуратно викласти яйце. Прикрасити зеленою цибулею.