Суп зі свинячої рульки
Суп зі свинячої рульки - наваристий і душевний, приготувати його можна за сущі копійки і смачно, і ситно нагодувати всю сім'ю. Такий суп вариться з абсолютно різними наполненітелямі: і з горохом, і з картоплею, і з гречкою, і з солоними огірками, і з буряком, і з безліччю інших продуктів - щось напевно знайдеться у вас в холодильнику. Рульку для супів можна використовувати як копчену, так і сиру.
Перед тим, як варити сиру рульку, зробіть на ній кілька глибоких надрізів (до кістки), так вона швидше провариться.
Як приготувати суп зі свинячої рульки - 15 різновидів
- Ситний суп з квасолею і пастою з помідорів
- Кучерявий суп з яйцем на свіжої рулька
- Перловий суп на бульйоні з копченої рульки
- Суп з гречки на рулька (свинина)
- Суп з декількома крупами на свинячий рулька
- Розсольник на свіжої рулька
- Квасолевий суп на свинячому бульйоні з локшиною
- Суп з копченої рулькой і фенхелем
- Суп з рисом на свинячому бульончик
- Традиційний суп на рулька з горохом
- Незвичайний суп з вугром на свинячому бульйоні
- Солянка на подкопченной рулька з оливками
- Ароматний український борщ зі свининою
- Суп з горохом і м'ятою, зварений на копченої рулька
- Щи з бульйоном зі свіжої рульки
Ситний суп з квасолею і пастою з помідорів
Це досить традиційний рецепт, який добре підійде для холодної пори року.
Складові::
- одна свіжа рулька (свинина) середнього розміру
- дві склянки черв. квасолі
- картопля - 5 штук
- цибуля - 2 штуки
- морква - 1 штука
- кілька ст.л. ростить. масла
- близько 100 г пасти з помідорів
- зелень, сіль і спеції за смаком
приготування:
Рульку помити і при необхідності почистити. Зварити на ній бульйон, періодично знімаючи піну (приблизно дві години). Готову рульку вийняти і залишити остигати.
Квасоля напередодні на ніч замочують у холодній воді. Паралельно з бульйоном її потрібно зварити в своїй каструлі і відкинути через друшляк.
У гарячий бульйон кладемо нарізану картоплю, ставимо на середній вогонь.
У цей час ріжемо моркву і цибулини, смажимо на раст. маслі. У сковороду до овочів додаємо пасту з помідорів і трохи бульйону.
Коли картопля звариться, кладемо в суп зварену квасолю, овочі після смаження, порізане м'ясо, сіль з перцем і зелень.
Давши прокипеть п'ять хвилин, зняти з вогню.
А ось трохи інший варіант такого ж супу на відео:
Кучерявий суп з яйцем на свіжої рулька
Суп, в який додається свіже яйце, завжди виглядає цікаво.
Ви можете зробити яєчні «кучері» різного розміру. Якщо збити яйця віночком і їм же розмішувати суп при їх додаванні, вкраплення будуть дрібними. А якщо яйця тільки злегка розмішати виделкою і вливати в суп товщою струменем, яєчні частини будуть значно більшими
Складові:
- до 100 г локшини (краще яєчної)
- два з половиною - три літри води
- одна-дві моркви
- пара курячих яєць
- 2 цибулини
- картопля - п'ять штук
- рулька (свинина, свіжа) - одна середнього розміру
- сіль - 2 г
- масло підсівши. для смаження
приготування:
Рульку помити і надрізати в декількох місцях. Варіть в 2,5-3 літрах води, звільняючи час від часу від піни.
Поріжте картоплю і разом з локшиною додайте в суп (разом з сіллю за смаком). Цибулю і моркву потрібно порізати півкільцями і обсмажити разом на раст. маслі.
Покладіть в суп смажені овочі та спеції.
Окремо збийте яйця і тонко влийте їх в помішувати суп.
Посипте суп зеленню, перекипятить. Блюдо готове.
Перловий суп на бульйоні з копченої рульки
Смачний і ситний суп, який припаде до смакам чоловікам.
Складові:
- одна (свиняча) копчена рулька
- стакан перловки
- дві морквини
- дві картоплі
- одна цибулина
- овочева приправа (1 стол. л.)
приготування:
Перловку залити водою кімнатної температури. Залишити приблизно на годину. У двох літрах води зварити свинину (довести до закипання і варити годину).
Вийняти рульку, остудити, зрізати і подрібнити м'ясо.
У закипілий бульйон перекласти перловку (зі злитої водою).
Морква з луком обсмажити на маслі. Картоплю нарізати і засипати в бульйон.
Через деякий час додати м'ясо і обсмажені овочі.
Варити до повної готовності. Всипати приправу і посолити за смаком.
Подавати, зі свіжою зеленню.
Суп з гречки на рулька (свинина)
Гречка корисна містяться в ній мінеральними речовинами і вітамінами. Поживний суп на свинячому бульйоні з овочами, напевно, сподобається всій вашій родині.
Складові:
- 4 стіл. ложки (з гіркою) гречки
- 1/2 одного болгарського перцю
- лавр - 2 шт.
- картопля - 2 шт.
- рослинне масло для обсмажування
- одна свіжа невелика свин. рулька
- пучок зелені (кріп і / або петрушка)
- одна цибулина і одна морква
- за смаком перець і сіль
приготування:
Рульку помити, покласти в каструлю, залити двома літрами води. Варити, поки рулька не стане м'якою. Вийняти м'ясо, порізати. Викласти назад в бульйон і поварити ще 15 хвилин.
Гречку помити і покласти в бульйон. Сіль і при бажанні перець можна покласти на цьому етапі.
Картопля досить дрібно порізати і покласти в суп.
Нашатковані перець, морква і цибулину обсмажити разом на маслі, відправити в суп.
Всипати зелень з лавровим листом, вимкнути вогонь і залишити трохи настоятися.
Суп з декількома крупами на свинячий рулька
В даному рецепті можна використовувати залишки різних круп. Їх набір можна злегка змінити, виходячи з вашої ситуації.
Складові:
- свіжа рулька зі знятою шкірою велика (більше кілограма)
- суміш круп: сочевиці (коричневої або червоної), дроблен. гороху, перловки і рису - всі разом один стакан
- одна велика цибулина
- одна морква
- головка часнику (кількість на ваш смак)
- перець і сіль
- пучок зелені (наприклад, кінза або ін.)
- приправа з різних трав - 1 стол. ложка
приготування:
Горох варто замочити заздалегідь.
М'ясо помістити в два - два з половиною літра води, закип'ятити, видаляти піну. Варити півтори години.
Суміш круп додати в суп, туди ж покласти горох (без води).
Пасерувати цибулю з морквою. Коли крупи будуть проварені, ввести овочі в бульйон. Перевірити на сіль, при необхідності додати.
Всипати приправи і подрібнений часник. Закип'ятити і вимкнути.
Розсольник на свіжої рулька
Цей знайомий багатьом з дитинства суп приготувати цілком просто. Краще варити цей суп саме з солоними, а не маринованими огірками.
Складові:
- рулька (свіжа, свиняча) - півкіло
- перлова крупа - 4 столів. ложки з гіркою
- пара солоні. огірків
- по одній цибулина і морква
- раст. масло для обсмажування
- сушена петрушка (половина ч.л.)
- лавр - 2 листи
- перець черн. горошком (кілька штук)
- 3 картоплини
- паста з помідорів - столів. ложка
приготування:
Рульку прорежьте до кістки в декількох місцях. Поставте варити в холодній воді. Після закипання варити близько двох годин, накип знімати.
Промити перловку і зварити самостійно.
Порізати дрібними шматочками огірочки.
Порізати картоплю тонкими часточками (так він швидше звариться).
Коли м'ясо буде готове, вийняти його для нарізування.
Бульйон можна процідити. Поставити варити далі. Додати огірки (можна влити трохи розсолу). Всипати готову перловку. Довести огірки до напівготовності, трохи почекати і засипати картоплю.
Посмажити цибулю з морквою на раст. маслі. Додати томатну пасту. В кінці влити трохи бульйону і перешкодити. Цю зажарку додати в суп.
Покласти перець горошком, лавр і сушені трави. Зняти з вогню.
Квасолевий суп на свинячому бульйоні з локшиною
Оригінальний смак цього супу надає кориця. Варити його досить довго (адже потрібно замочувати заздалегідь квасолю), але він однозначно того варте!
{ad1}Складові:
- рулька вагою близько кілограма
- триста г квасолі
- цибулина
- шматок сиру
- трохи більше 100 г локшини
- раст. масло для обсмажування
- кориця і черн. молот. перець
приготування:
Покладіть квасоля в прохолодну воду на ніч.
Два літри холодної води з рулькой і квасолею (воду, в якій вона провела ніч, злити) доведіть до кипіння, зніміть накип.
Варити близько півтори години, після чого м'ясо потрібно вийняти, остудити і дрібно нарізати.
Повернути м'ясо в киплячий бульйон. Посоліть, додайте перець і корицю.
Обсмажте цибулю і введіть його в суп. Всипте локшину, і як тільки вона приготується, посипте суп тертим сиром і перемішайте.
Суп з копченої рулькой і фенхелем
Для приготування цього супу вам доведеться витратити час на пошук потрібних інгредієнтів. Але що може бути цікавіше сміливих експериментів?
Складові:
- підкопченим рулька вагою з кілограм
- 2 л бульйону з курки
- цибулина
- 5 зубч. часнику
- фенхель - 1 цибулина
- насіння фенхелю - 2 чайн. л.
- пара морквин
- одне стебло селери і половина його кореня
- паста з помідорів - близько 100 мл
- квасоля (червона) - близько чотирьохсот грам
- за смаком червоного молот. гострого перцю
- масло для обсмажування
приготування:
Свинячу рульку нарізати на шматочки і залити окропом. Квасоля замочіть в холодній воді заздалегідь (потрібно не менше п'яти годин).
На окремій сковороді без масла п'ять хвилин підсушіть насіння фенхелю (обережно, щоб не перепечеться).
В одній каструлі з'єднати підсушене м'ясо, злиту квасоля і насіння фенхелю, і варити в курячому бульйоні не менше години. Орієнтуватися треба на готовність квасолі. У міру википання можна додавати гарячу кип'ячену воду. Посолити за смаком.
У маслі (на іншій сковороді) підсмажте до напівпрозорості подрібнені ножем цибулю і часник. Додайте порізану моркву. Далі в обжарку покладіть селеру нарізаний тим же способом, що і морква, а також подрібнену цибулину фенхеля. І пасту з помідорів. Все розмішати. Додайте зажарку в суп. Дайте поваритися 5 хвилин.
Суп з рисом на свинячому бульончик
Цей суп готується хоч і довго, але дуже просто. І продуктів для нього потрібен самий мінімум.
Складові:
- свіжа рулька вагою під кілограм
- 4 столових ложки рису з гіркою
- дві цибулини
- перець черн. горошком і сіль
- чебрець
- пара столових ложок борошна
- зелень
приготування:
Свинину варити до м'якості (близько 2-3 годин). Вийняти м'ясо з бульйону, зняти з кістки і подрібнити.
У бульйон (під час кипіння) всипати рис і зварити його.
На сковороду налийте олію, насипте дрібно порізану цибулю. Коли він набуде золотистого відтінку, додайте борошно і перемішайте.
Лук з борошном додайте в бульйон, туди ж помістіть м'ясо, зелень і спеції з сіллю.
Перекипятить і дайте трохи настоятися.
Традиційний суп на рулька з горохом
Напевно цей супчик знаком вам з дитинства. І як іноді приємно зануритися в подібні спогади! Залийте заздалегідь горох водою, і інше приготування не складе особливих труднощів.
Складові:
- свиняча рулька грамів на вісімсот (свіжа)
- стакан сухого гороху
- 5 картоплин
- по одній морква і цибулина
- зелень за бажанням
- сіль
- масло для обсмажування
приготування:
На ніч помістити горох в прохолодну воду.
У трьох літрах води поставити варити свинину. Час від часу знімаємо накип.
Після години-півтори (дивитися по готовності) додаємо в м'ясо злитий горох. Його проварюємо до м'якості.
Ріжемо картоплю, кладемо в каструлю. Додати сіль.
Морква з луком потрібно подрібнити і обсмажити в маслі до золотого відтінку.
Коли картопля буде готовий, кладемо овочі, подсаливаем.
У цей час можна додати спеції і зелень. Дозволяємо закипіти і знімаємо з вогню. Потрібно настояти суп з півгодини.
А ось невелике відео про те, як можна приготувати цей суп трохи інакше: https://www.youtube.com/watch?v=JxMgFjTiPIY
Незвичайний суп з вугром на свинячому бульйоні
Якщо вам потрібно когось здивувати, цей рецепт - безперечно те, що вам потрібно. Врахуйте, що на підбір продуктів потрібно виділити час.
Складові:
- свіжа рулька (свинина)
- близько ста грамів зеленого горошку, замороженого свіжим
- пара морквин
- близько ста грамів груш-сухофруктів
- трохи більше яблук-сухофруктів
- близько ста п'ятдесяти грамів чорносливу
- половина кореня селери
- один цибуля-порей
- три яйця
- пара вугрів (копчених)
- трохи слив. масла
- склянка борошна з гіркою
- трохи горіха мускатного
- повний стакан молока (до верху)
приготування:
Свинину варити дві години на п'яти літрах води, заздалегідь зробивши на ній глибокі надрізи. Посолити, накип видаляти. Готовий бульйон пропустити через марлю.
Сухофрукти покласти в холодну воду для набухання. Яблука, груші, чорнослив, селера і морквини нарізати на кубики, а цибуля-порей кільцями. Разом обсмажити в раст. маслі.
Скелет вугрів видалити, м'ясо розділити на великі частини.
Молоко і вершкове масло підігріти. Коли буде близько закипання вмішати за допомогою віночка туди ж борошно. А далі - яйця і мускатний горіх. При цьому потрібно продовжувати активну помішування. Додати сюди сіль і приправи.
До бульйону приєднати підсмажені овочі, горох і злиті сухофрукти.
Покласти шматки вугра.
Тісто сформувати в галушки ложками. Далі варити близько 20 хвилин.
У тарілці посипати подрібнене петрушкою.
Солянка на подкопченной рулька з оливками
Цей неймовірно ароматний супчик вам точно запам'ятається. Правда, з його приготуванням доведеться повозитися.
Складові:
- двісті грамів сосисок
- цибуля - 2 шт.
- 200 г сметани 20%
- невелика підкопченим рулька (свинина)
- 15 г пасти з помідорів
- 4 солоних огірочка
- трохи топленого масла
- під 100 г оливок
- морквина
- пара лимонів
приготування:
Для приготування знадобиться велика каструля. У неї потрібно налити багато води. Оливки (неодмінно з кісточками) відокремити від рідини з банки, і без неї покласти в воду в каструлю.
Почистити цибулину і цілком покласти в суп. Добре буде також додати кілька горошин чорного перцю.
Сосиски очистити від плівки, нарізати на кружечки і підсмажити на топленому маслі. У такому вигляді покласти в каструлю.
З рульки зняти і подрібнити м'ясо. Додати в суп.
Другу цибулину порізати. Нарізати огірочки. Лук і огірки злегка обсмажити там, де були сосиски, додавши в кінці пасту з помідорів. Помішувати на вогні пару хвилин. Все це покласти в каструлю.
Морква дрібно порізати і обсмажити в чистій сковороді з раст. маслом.
Видалити жир з поверхні супу. Додати моркву. Додати приправи. Спробувати на сіль, при необхідності посолити.
Варити з півгодини, вимкнути.
Тонко порізати лимон, подрібнити зелену цибулю і кинзу.
Розлити суп по тарілках. Індивідуально за бажанням додати сметану, лимон і зелень.
Ароматний український борщ зі свининою
Готувати борщ особливо добре на свинячий рулька. Причому краще брати передню рульку, на якій більше м'яса.
Складові:
- свіжа рулька близько кілограма
- пара буряків
- 4 шт. картоплі
- цибулина
- не більш півкіло свіжої капусти
- стіл. ложка пасти з помідорів
- 3-4 зубч. часнику
- для засмажкою трохи сала
- часточка завітряного сала
- зелень
- лавр - два листа
- сіль, перець, сметана
приготування:
Рульку потрібно відварити, знімаючи накип, протягом півтори години.
Окремо зварити в каструлі картоплину і одну буряк.
В цей час помити і почистити інші овочі.
Коли звариться бульйон, додати в нього порізану сиру картоплю.
На салі підсмажити порізану цибулю, далі до нього додати другу подрібнену буряк. Хвилини через три - пасту з томатів. Пережарити пару хвилин. Цю зажарку додати в борщ.
Підсолити. Варити на невеликому вогні чверть години.
Зробити затолочку наступним чином. Подрібнити часник і підвітряного шматок сала, придушити їх спільно товкачем, потім разом зі звареної картоплиною. Сюди ж влити трохи бульйону і розтовкти разом з ним. Дати трохи настоятися.
З бульйону вийняти м'ясо і подрібнити. У такому вигляді повернути його в суп.
Зварену окремо буряк почистити і натерти на крупній тертці, відправити в борщ.
Щоб не додавати в борщ оцет, але він при цьому не втрачав колір, одна буряк вариться окремо і додається натертої на крупній тертці ближче до кінця приготування.
В кінці додати порізану, як вам подобається, капусту. Дати закипіти і зняти з вогню. Додати затолочку, лавр і подрібнену зелень. Підсолити, поперчити, перемішати і дати настоятися.
Їсти зі сметаною.
Суп з горохом і м'ятою, зварений на копченої рулька
Несподіване поєднання для любителів експериментів.
Складові:
- 200 г сметани
- 50 г м'яти
- 4 літри курячого бульйону
- півкіло зеленого замороженого гороху
- півкіло сухого гороху
- олія. для обсмажування
- свиняча підкопченим рулька
- морква і цибуля - по 4 шт.
- трохи червоного винного оцту
- стебла цибулі-порею - 4 шт.
приготування:
Сухий горох замочується мінімум на п'ять годин.
Луки і моркву дрібно нарізати і разом прожарюються на рослинній олії в каструлі з товстими стінками. Обов'язково при цьому додати сіль. На найменшому вогні протушкувати все це 30 хвилин під кришкою.
Залити курячим бульйоном, додати рульку і варити 40 хвилин.
Додати злитий сушений горох, сіль і оцет, проварити близько години і дістати рульку. М'ясо нарізати на частини.
Зелений горошок піддати швидкої бланшіровке з водою і сіллю.
У тарілки з супом додавати зелений горошок, м'ясо, сметану і дрібно подрібнену м'яту.
Щи з бульйоном зі свіжої рульки
Традиційне російське блюдо в такому виконанні буде більш наваристим і ситним.
Складові:
- рулька вагою з кілограм
- дві цибулини
- одна велика морква
- чотири картоплини
- третину кіло квашеної капусти
- паста з помідорів - столова ложка з гіркою
- пара зубч. часнику
- пучок будь-якої зелені на ваш смак
- лавр - два листа
- сіль, цукор, спеції
- раст. масло для обсмажування
приготування:
Поставити варити в 4-х літрах води до готовності очищену і промиту рульку. Час від часу знімати накип. Для цього може знадобитися 2-3 години.
При варінні рульки перший бульйон краще зливати. Загальна кількість води може з виварювання зменшитися до півтора-двох разів. Тому або потрібно брати відразу рідина з запасом, або доливати в міру необхідності гарячу кип'ячену воду.
Через 1 годину від закипання покладіть цілі очищені одну цибулину і одну моркву, а також стебла петрушки і кропу. Додати сіль і перець горошком.
По готовності вийняти рульку, остудити і порізати м'ясо. Вийняти все овочі, відкласти.
М'ясо покласти назад в щі.
Нарізану картоплю помістити туди ж.
Пережарити другу цибулину, порізавши, в рослинному маслі. Додати пасту з помідорів і трохи бульйону. Пару хвилин протушкувати. Під кінець додати, подрібнивши, зварену моркву і часник.
При майже повній готовності картоплі ввести зажарку. І завершити додаванням капусти.
За смаком посолити і підсолодити.
Довести до кипіння. Покласти лавр і подрібнену зелень. Дати настоятися.
У тарілки додавати сметану.
Смачного!