Пісний гороховий суп


Пісний гороховий суп - прекрасний варіант страви на обід або вечерю. Він здатний швидко вгамувати голод і задовольнити будь-які смакові переваги, адже продукти. Так, для піджарки можна брати будь-які овочі: болгарський перець, помідори, селера, традиційні цибуля з морквою, часник, всілякі пряні корінці. Господині, щоб зварити пісний горохової суп, часто використовують багато зелені. Навар виходить відмінним, а бульйон ароматним.

Як приправи для супу використовуються бульйонні кубики, овочеві гранули по типу «Букет трав», коріандр або куркума. Завдяки їх наявності, суп набуває додаткової яскравість смаку. Для прикраси беруть різну зелень. Особливо популярні петрушка або кріп, які виростають на кожному садовій ділянці або городі. Через простоту всіх продуктів гороховий пісний суп є доступним і недорогим.

Рада кулінара: горох, як основний компонент супу, не можна солити на початку варіння, інакше він не розвариться. Всі супи з горохом солять в кінці приготування.

Як приготувати пісний гороховий суп - 15 різновидів

  1. Пісний гороховий суп з картоплею традиційний рецепт
  2. Легкий гороховий суп «Час посту»
  3. Суп з горохом «Смачно і просто»
  4. Пісний гороховий суп-пюре в мультиварці
  5. Розсольник «Смачний» з горохом
  6. Пісний гороховий суп від Василя Ємельяненко
  7. Наваристий суп з картоплею, індичкою і горохом
  8. Французький суп-рагу з беконом та горохом
  9. Пісний суп з нуту, овочів з локшиною
  10. Томатний суп з горохом
  11. Гороховий легкий супчик «Скорий»
  12. Гороховий суп з помідорами, болгарським перцем і картоплею
  13. Чорба з горохом і овочами
  14. Дієтичний суп з індичкою, картоплею та горохом
  15. Дієтичний суп з беконом, горохом і вершками

Пісний гороховий суп з картоплею традиційний рецепт

Нижче представлений спосіб приготування супу є найпоширенішим серед багатьох господинь. Суп виходить ситним і смачним.

Пісний гороховий суп з картоплею традиційний рецепт

Складові:

  • Горох колотий - 300 м
  • Цибулю, моркву - по 1 шт.
  • Картопля - 4 шт.
  • Олія соняшникова, сіль.
  • Бульйонний кубик.
  • Пол пучка кінзи.

приготування:

Горох промити і поставити варитися в двох літрах води з лавровим листом. Картоплю порізати на кубики і покласти в загальну каструлю з горохом.

Цибулю, моркву нашаткувати і обсмажити на олії.

Бульйон посолити, поперчити, додати бульйонний кубик. Через 15 хвилин, коли картопля і горох проваряться до напівготовності, в каструлю покласти заправку. Сум томити на повільному вогні ще кілька хвилин. Подавати з дрібно нарізаною кінзою.

Легкий гороховий суп «Час посту»

З цим супом можна смачно постити вперед великими святами. Незважаючи на простоту складу і відсутність м'ясних компонентів, ним цілком можна насититися.

Легкий гороховий суп «Час посту»

Складові:

  • 130 г гороху.
  • Дві картоплини.
  • Одна морква.
  • Половина цибулини.
  • Зубчик часнику.
  • Лавровий лист, сіль.

приготування:

Горох промити і варити до напівготовності. Кубиками подрібнити картоплю і додати до гороху. Покласти лавровий лист. Цибулю, моркву нашаткувати і, не зажарівая, ввести в каструлю. Суп проварити кілька хвилин. В кінці блюдо заправити зеленню, сіллю і роздавлений часник.

Суп з горохом «Смачно і просто»

Суп виручить, коли немає часу готувати комплексний обід. Він ситний і в той же час дуже легкий. Сподобається всім.

Суп з горохом «Смачно і просто»

Складові:

  • Стакан колотого гороху.
  • Куряче стегно.
  • Цибулю, моркву.
  • Дві картоплини.
  • Лавровий лист, сіль.

приготування:

Куряче стегно поставити варитися в двох літрах води. Через годину вийняти і відокремити м'ясо від кістки.

Цибулю, моркву подрібнити і припустити в сковороді. Картоплю нарізати кубами і відправити в бульйон з горохом, лавровим листом і сіллю. Коли коренеплід розм'якшиться, в каструлю ввести піджарку і готувати 10 хвилин. В кінці приготування в каструлю покласти куряче м'ясо, а суп заправити зеленню.

Пісний гороховий суп-пюре в мультиварці

Ця страва підійде як для тих, хто поститься, так і людей, які дотримуються низькокалорійної дієти.

Пісний гороховий суп-пюре в мультиварці

Складові:

  • Стакан колотого гороху.
  • Одна морква.
  • Одна цибулина.
  • Чотири картоплини.
  • Олія соняшникова.
  • Сіль перець.

приготування:

У чашу мультиварки налити дві столові ложки олії. Виставити режим «Жарка» на 10 хвилин і обсмажити цибулю, моркву.

Картоплю порізати на кубики і разом з промитим горохом покласти до овочів. Всі інгредієнти залити водою, закрити кришкою і готувати в режимі «Гасіння» 2 години.

Готовий суп остудити і пюрировать в блендері. Страву можна подавати з зеленню і грінками.

Розсольник «Смачний» з горохом

Гороховий суп - найпоширеніше російське блюдо, яке їдять із задоволенням всі члени сім'ї. Спробуємо приготувати цей суп, відхиляючись від традиційної технології і зваримо гороховий розсольник.

Розсольник «Смачний» з горохом

Складові:

  • Бульйон на овочах - 2,8 л.
  • Картопля - 5 шт.
  • Горох - 0,5 ст.
  • Лук - 2 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Огірки солоні - 3 шт.
  • Томатна паста - 40 м
  • Три зубки часнику.
  • Сіль, перець, лавровий лист.

приготування:

Горох промиваємо і ставимо варитися в трьох літрах овочевого бульйону протягом години.

Картоплю нарізати брусочками.

Дві цибулини і морква очистити, порізати кубиками. Покласти в розігріту з маслом сковороду і трохи прожарити. Тим часом шаткуємо дрібно огірки і закладаємо в овочеву піджарку. Зменшуємо вогонь і Томім хвилин 10. Через цей час до продуктів відправляємо пару ложок томату, перемішуємо і витримуємо на слабкому вогні під закритою кришкою п'ять хвилин. Заправка готова.

До підлоги готовому гороху додаємо картоплю. Суп солимо, перчимо, Блюдо має протоміться чверть години на повільному нагріванні. В кінці приготування суп заправляємо роздавлений часник.

Пісний гороховий суп від Василя Ємельяненко

Пісний варіант горохового супу ніяк не поступається його м'ясним аналогам. Приготувавши блюдо за цим рецептом, ви ця самі зрозумієте!

{ad1}

Пісний гороховий суп від Василя Ємельяненко

Складові:

  • Горох - 400 г.
  • Цибулю, моркву - по 1 шт.
  • Корінь пастернаку.
  • Стебло селери.
  • Корінь петрушки.
  • Один картопля.
  • Два зубчики часнику.
  • Щіпка копченої паприки.
  • Сіль, перець духмяний горошком, перець білий.

приготування:

Горох промити і поставити варити в 2,5 літрах води на сильному вогні 40 хвилин. Додати подрібнений корінь пастернаку.

Корінь петрушки, стебло селери, картопля, часник, цибулю і моркву нашаткувати кубиком. Всі овочі, включаючи картоплю, припікає в сковороді на пісному маслі п'ять-сім хвилин і додаємо до гороху. Суп заправити перцем горошком, білим перцем, сіллю і меленою паприкою. Перед подачею в суп вводимо роздавлений часник і зелень.

Наваристий суп з картоплею, індичкою і горохом

Прекрасне блюдо можна подавати не тільки на обід, але і святкова вечеря. Наситяться всі!

Наваристий суп з картоплею, індичкою і горохом

Складові:

  • Горох колотий - 1 ст.
  • Картопля - 3 шт.
  • Індичка - 0,5 кг.
  • Лук - 2 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Болгарський перець - 1 шт.
  • Рис - 0,5 ст.
  • Сіль, приправи.

приготування:

М'ясо ріжемо шматками і гарненько пріжаріваем в жаровні. Через 1,5 години гасіння, до нього покласти порізану цибулю, моркву і перець. Томити овочі з м'ясом протягом півгодини. В кінці додати три літри води і горох. Варити ще близько 40 хвилин.

Картоплю ріжемо крупно і опускаємо в суп. Даємо закипіти. Блюдо доводимо до готовності, кладемо сіль, приправи, перемішуємо і знімаємо з плити.

Французький суп-рагу з беконом та горохом

Неймовірно ситне і збалансоване блюдо прийшло до нас із Франції і вже багато років радує наших гурманів неперевершеним смаком!

Французький суп-рагу з беконом та горохом

Складові:

  • 3 літри овочевого бульйону.
  • 100 г бекону.
  • 500 г картоплі.
  • 100 г гороху.
  • 400 г цукіні.
  • 250 г болгарського перцю.
  • 50 г кореня селери.
  • 250 г моркви.
  • 3 стебла селери.
  • 100 г ріпчастої цибулі.
  • 2 стебла цибулі-порею.
  • 2 зубчики часнику.
  • Любисток, зелень.

приготування:

Рослинна олія, сіль.

Цукіні, перець, моркву, селери стебла, корінь, цибуля і цибуля-порей нашаткувати і обсмажити на олії. Бульйон закип'ятити разом з любистком і заправити піджаркою. Додати кубики з картоплі і промитий вимочений горох, посолити.

Супчик готуємо на повільному нагріванні 40 хвилин. З каструлі в кінці варіння витягаємо любисток.

Бекон ріжемо і разом з тиском часником і рубаною зеленню доповнюємо суп.

Пісний суп з нуту, овочів з локшиною

Нут - відмінний замінник гороху. За смаковими якостями він нічим не поступається всіма улюбленого бобів. Страви з нутом дуже красиві і корисні.

Пісний суп з нуту, овочів з локшиною

Складові:

  • Нут сухий - 1 стакан.
  • Картопля - 4 шт.
  • М'якоть гарбуза - 200 гр.
  • Один помідор.
  • Локшина - 300 р
  • Болгарський перець.
  • Цілісний коріандр - 0,5 ч. Л.
  • Зіра - 0,5 ч. Л.
  • Паприка мелена - 0,5 ч. Л.
  • Вода - 2 л.
  • Сіль.

приготування:

Вимочений попередньо нут залити водою і поставити варитися на 20 хвилин.

Гарбуз, перець, цибулю, моркву, картоплю, помідор нарізати кубиком.

У сковороді обсмажити гарбуз з перцем, зирой і коріандром. Через три хвилини додати помідор.

У каструлю з нутом додати близько підлозі літра води і картопля. Варити п'ять хвилин і ввести піджарку. Суп заправити паприкою, сіллю і готувати до м'якості картоплі.

Окремо зварити локшину, промити і розділити по порційних спинці. Перед подачею локшину заливаємо супом і прикрашаємо зеленню.

Томатний суп з горохом

Красиве, смачна страва прикрасить ваш стіл і стримає апетит найвибагливіших членів сім'ї.

Томатний суп з горохом

Складові:

  • Лук - 100 г.
  • Морква - 100 г.
  • Картопля - 2 шт.
  • Помідори - 200 г.
  • Сіль - 1 ст. л.
  • Лавровий лист - 2 шт.
  • Пісне масло - 100 г.
  • Горох - 100 г.

приготування:

Цибулю, моркву подрібнити і припустити в сковорідці. Окремо обсмажити помідори, порізані на кубики.

У каструлю з двома літрами киплячого бульйону додати піджарку і колотий горох, картопля з лавровим листом, сіллю. Проварити 35 хвилин. В кінці покласти тушковані помідори і зелень.

Гороховий легкий супчик «Скорий»

Суп готується з доступних продуктів, і зробити його можна за 15 хвилин.

Гороховий легкий супчик «Скорий»

Складові:

  • Пропарений горох - 120 м
  • Картопля - 3 шт.
  • Цибулю, моркву - по 1 шт.
  • Вершки нежирні - 120 мл.
  • Сіль, перець, зелень.

приготування:

Цибулю, моркву ріжемо дрібно і прожарюємо в сковороді на пісному маслі.

У двох літрах води відварюємо порізану картоплю, пропарений або колотий горох разом з лавровим листком і сіллю. На це піде близько півгодини часу. Всі з'єднуємо з тушкованими овочами. Суп витримуємо на слабкому вогні ще 15 хвилин і вводимо теплі нежирні вершки. Блюдо перемішуємо, доводимо до кипіння, знімаємо з плити і прикрашаємо зеленню.

Гороховий суп з помідорами, болгарським перцем і картоплею

Цікаве на смак блюдо підходить для щоденного вечері. Порадує ваших домашніх м'якістю і поживністю!

Гороховий суп з помідорами, болгарським перцем і картоплею

Складові:

  • Картопля - 3 шт.
  • Помідори - 375 м
  • Болгарський перець - 1 шт.
  • Горох - 120 м
  • Цибуля, часник, зелень, сіль.

приготування:

Промитий горох поставити варитися в 2,5 літрах води. Довести до кипіння, зняти піну. Через 30 хвилин додати картоплю, подрібнений на тертці.

Цибулю порізати і відправити в сковороду. Помідори подрібнити на кубики і покласти до цибулі. Гасити овочі 10 хвилин.

Коли горох в супі буде готовий, в каструлю покласти заправку з помідор і цибулі. Блюдо витримати на повільному вогні ще деякий час і зняти з плити.

Чорба з горохом і овочами

Чорба - румунське перше гаряче блюдо. Дуже багато овочів і м'яса роблять його насиченим і ситним.

Чорба з горохом і овочами

Складові:

  • Картопля - 400 г.
  • Морква - 300 м
  • Корінь селери - 80 м
  • Помідори - 300 м
  • Горох - 250 г.
  • Ріпчасту цибулю - 100 р
  • Три зубки часнику.
  • Пучок петрушки.
  • Вершкове масло - 40 г.
  • Борошно - 20 м
  • Томатна паста - 10 м
  • Кмин, сіль, перець.

приготування:

Горох промити і зварити в трьох літрах води з тертою морквою і коренем селери.

Лук нашаткувати і припустити на маслі з томатною пастою в сковороді. В кінці додати борошно, трохи води і перемішати. Цю піджарку потрібно покласти до гороху. Також додати рубаний картопля. Як тільки горох стане м'яким, в каструлю покласти нарізані помідори і роздавлений часник. Чорбу варити ще 15 хвилин. Готову страву заправити подрібненою зеленню, перцем, кмином і сіллю.

Дієтичний суп з індичкою, картоплею та горохом

Суп прекрасно впишеться в раціон тих, що худнуть осіб або людей, які дотримуються меню здорового харчування.

Дієтичний суп з індичкою, картоплею та горохом

Складові:

  • Філе індички - 300 г.
  • Брокколі - 400 г.
  • Горох - 100 г.
  • Картопля - 2 шт.
  • Морква - 120 м
  • Лук-порей - 1 стебло.
  • Зелень, лавровий лист, сіль.

приготування:

Філе подрібнити невеликими шматками, додати два літри води, горох, довести до кипіння і покласти лаврушку. Варити півгодини. Морква нарізати соломкою і разом з цілим стеблом цибулі-порею відправити в каструлю. Суп готувати ще 10 хвилин. Після лаврушку з цибулею потрібно вийняти з бульйону і покласти картоплю, суцвіття брокколі, сіль. Варити до готовності.

Дієтичний суп з беконом, горохом і вершками

Ну, дуже смачний суп! Пікантна копченості бекону в купе з м'якими вершками створять у страві неймовірну смакову палітру.

Дієтичний суп з беконом, горохом і вершками

Складові:

  • Молоко - 1,5 л.
  • Бекон - 100 г.
  • Картопля - 1 кг.
  • Горох - 80 м
  • Зелена цибуля - 3 ст. л.
  • Сир твердий - 150 г.
  • Вершки нежирні - 300 мл.
  • Борошно - 40 м
  • Сіль, спеції.

приготування:

Картоплю почистити, відварити разом з горохом і зробити пюре.

Молоко закип'ятити, ввести вершки, приправи і сіль. Все варити 3 хвилини на помірному нагріванні. У молочний склад додати картопляно-горохове пюре, перемішати і покласти натертий теркою сир. Готувати 8 хвилин, помішуючи до повного розчинення сиру. В кінці блюдо розбавити беконом, нарізаним соломкою і варити ще пару хвилин. Прикрасити суп подрібненою зеленою цибулею.

Радимо прочитати

Гороховий суп з куркою
Гороховий суп з куркою
Ще один рецепт супу в скарбничку сайту. Цей гороховий суп дуже полюбився моїм дітям, та й мені теж. З варінням гороху, правда, доводиться трохи повозитися, але результат однозначно того варте.
Горохові котлети
Горохові котлети
Котлети займають не останнє місце в раціоні нашого харчування, особливо, м'ясні. Але в період посту м'ясні продукти не використовуються. Пропоную приготувати пісні горохові котлети і урізноманітнити

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки