Гречаний суп з куркою
Суп гречаний з куркою - справжня знахідка для поціновувачів збалансованого, поживного раціону. Стравою можна радувати домашніх кожен день, так як продукти для його приготування дуже доступні і недорогі за ціною.
Є багато варіантів рецептів супу з гречкою і куркою. Кожна господиня, в залежності від того, що знаходиться в її холодильнику, зможе приготувати свій, унікальний рецепт. Все тому, що даний вид супу не вимагає чіткого дотримання технологічного плану кулінарного дійства. Так, піджарку можна виконати в різних варіаціях. Інгредієнти беруться довільно, але основні, які повинні бути присутніми в страві - цибуля і морква. Деякі господині доповнюють овочевий комплект томатами, болгарським перцем, селерою, часником. Кожен інгредієнт покликаний подарувати супу індивідуальність і особливу пікантність.
Для того, щоб суп приготувати швидко, заздалегідь продумуйте, з яких інгредієнтів він буде виконаний. Такий підхід забезпечити страви збалансованість і цілісність.
Як приготувати гречаний суп з куркою - 15 різновидів
- Суп вершковий з гречкою
- Гречаний суп з печерицями і фрикадельками
- Гречаний суп з печерицями
- Гречаний суп «Яєчний»
- Суп «Гречанка»
- Гречаний суп «Сама елементарність»
- Гречаний суп з курячими фрикадельками
- Гречаний суп «Смачна дієта»
- Суп гречаний з мовою
- Гречаний суп "Сюрприз з мультиварки"
- Гречаний супчик з галушками з картоплі
- Гречаний суп з потрохами на курячому бульйоні
- Гречаний суп з курячою тушонкою
- Червоний гречаний суп в горщиках
- Гречаний суп «Пряний»
Суп вершковий з гречкою
Таке поживну страву придатне в дитячому раціоні, так як містить багато поживних мікроелементів, чим славиться входить в рецепт компонент у вигляді гречки.
Складові:
- Бульйон курячий - 1,5 л.
- Гречка крупа - 0,130 кг.
- Молоко 2,5% - 1 пачка.
- Цукровий пісок - 10 гр.
- Масло вершкове - 20 гр.
- Кукурудза консерви - 0,5 банки.
- Морква - 1 шт.
- Сіль - за смаком.
приготування:
Гречку переробляємо, промиваючи і витягуючи чорні зернята.
Морква ріжемо правильною формою у вигляді гуртків, часткою або зірочок.
Крупу поміщаємо в ємність разом з овочем, вливаємо раніше приготований бульйон з курки і готуємо на середньому вогні до структурної м'якості гречки.
Молочний продукт підігріваємо і вводимо в каструльку. Все млоїмо не більше 20 хвилин.
В кінці залишається додати цукровий пісок, олію. Суп присаливаем і перемішуємо.
Рада кулінара: Перед подачею блюдо можна прикрасити зернами кукурудзи, буквально по одній столовій ложці на кожну тарілку.
Гречаний суп з печерицями і фрикадельками
Незвичайно наваристий суп може виступити в якості повноцінного обіду. Особливу ситість страві надають ароматні гриби в поєднанні з курячими фрикадельками.
Складові:
- Гречка - 100 гр.
- Печериці - 250 гр.
- Курячий фарш - 300 гр.
- Цибулю, моркву, картоплю - по 1 шт.
- Часник - 2 зуб.
- Вода - 1 л.
- Вершкове і рослинне масло - по 25-30 гр.
- Яйце - 1 шт.
- Сіль, перець - за смаком.
приготування:
Цибулю, моркву і часник дрібніше. Овочі обсмажуємо в сковороді з 30 грамами рослинної олії.
Гриби нарізаємо у вигляді пластин і відправляємо до заправки.
Коли компоненти стушатся, відправляємо їх в каструлю з літром води і дрібно нарізаною картоплину. Суп уварюємо на повільному вогні, а поки приготуємо фрикадельки.
Куряче мелене м'ясо перчимо, солимо, вводимо яйце і замішуємо для отримання фаршу. З нього формуємо круглі вироби невеликих розмірів. Кожне вводимо в киплячий суп. Готовність страви можна визначити по спливаючих фрикадельок.
Блюдо варимо хвилин 10, солимо, перчимо і готуємо до подачі на стіл!
Гречаний суп з печерицями
Деякі господині скептично ставляться до грибних супів, приготованим на курячому бульйоні, вважаючи, що гриби в односторонньому порядку здатні забезпечити страви якість насиченості. Насправді, курка дарує страві велику поживність і ситність, ніяк не звільняючи смаку в гарячій юшці.
Складові:
- Куряча грудинка - 1 шт.
- Вода - 2 л.
- Лук, морква - по 1 шт.
- Гречка - 0,5 ст.
- Печериці - 0,2 кг.
- Коріння петрушки селери - по 1 шт.
приготування:
У двох літрах води відварюємо пряні корінці разом з грудкою.
Печериці вимити, ріжемо акуратними пластинками і опускаємо в гарячий сотейник. Тушкуємо до тих пір, поки вода з грибів не самоусунеться.
В кінці обсмажування закладаємо до печериць подрібнені цибулю і моркву. Компоненти тушкуємо до готовності другого коренеплоду.
Гречку обробляємо, добре промиваючи водою.
Тим часом курка повинна зваритися. Витягуємо її з вручений ємності разом з корінцями. Після ми її поріжемо на кубики.
Бульйон заправляємо достатньою кількістю солі. Сюди ж закладаємо гречку і варимо до напівготовності. Приблизно через 15 хвилин до крупі приєднуємо піджарку з грибів і овочів. Варимо супчик ще хвилин десять, тільки на невеликому вогні.
Не поспішайте відразу їсти це ароматне блюдо, так як йому потрібен час відпочити. Зачекайте пів годинки і можете роздавати по тарілках разом із зеленню і рубаним курячим м'яском.
Гречаний суп «Яєчний»
Звичайний смачний суп з гречки з заправкою з яєць урізноманітнює повсякденну трапезу і оздоровить організм корисними вітамінами.
Складові:
- Гречки - 1/3 ст.
- Яйця - 2 шт.
- Картопля невеликий - 5 шт.
- Цибулю, моркву - по 1 шт.
- Лавровий лист - 2 гр.
- Перець горошок - 3 шт.
- Олія соняшникова - для смаження.
приготування:
Всі овочі, в тому числі картопля обробляємо і ріжемо на відповідні кубики.
У каструлю з 1,5 літрами води опускаємо картопляні кубики, лаврушку і гречку. Варимо 10-15 хвилин.
На рослинному маслі обсмажуємо цибулю з морквою і, готовими, відправляємо в загальну каструлю.
Яйця збиваємо виделкою і тонкою цівкою вливаємо в суп. Варимо блюдо ще 5 хвилин.
Суп «Гречанка»
Ця страва славиться незвичністю і не традиційністю. Деякі господині закривають заправку для супу разом з гречкою на зиму в банки, щоб після, додавши в вміст закупорки бульйон, можна було зварити супчик всього за п'ять хвилин.
Складові:
- Філе курки - 0,2 кг.
- Гречка - 1 ст.
- Вода - 2,5 л.
- Лук - 2 шт.
- Морква - 2 шт.
- Перець болгарський червоний - 2 шт.
- Томат - 0,25 л.
- Картопля - 2 бульби.
приготування:
Ставимо варитися куряче м'ясо в двох літрах води. Для того, щоб воно стало готовим, піде хвилин 15, так як курка вариться дуже швидко, особливо, якщо м'ясо без кісточок.
Готуємо всі овочеві частини: дві цибулини, морква, перець очищаємо належним чином і нарізаємо великими кубиками.
У глибокій сковорідці з'єднуємо овочі і обсмажуємо швидко до рум'яного відтінку. В кінці вводимо томат і тушкуємо під кришкою 15 хвилин.
З бульйону виловлюємо м'ясо і відкладаємо остуджувати.
Картопляні коренеплоди очищаємо і ріжемо.
Гречку промиваємо, вводимо в бульйон разом з шматочками картоплі. Сюди ж закладаємо овочеву піджарку. Каструльку з вмістом ставимо на слабкий вогник для томління. Готуємо суп до розм'якшення гречки і картоплі.
Гречаний суп «Сама елементарність»
Суп, приготовлений по традиційних мотивів, дуже простий, легкий і смачний. Пробуємо і насолоджуємося!
{ad1}Складові:
- Курка - 0,5 кг.
- Картопля - 0,2 кг.
- Морквина - 0,08 кг.
- Гречана крупа - 0,1 кг.
- Лаврове листя, сіль, приправи - по 5 гр.
приготування:
Курку потрібно добре помити, залити чистою водою, довести до кипіння. Як почне з'являтися пінка, її потрібно зняти.
Після цього потрібно зменшити вогонь, накрити вміст кришкою і варити 15-20 хвилин на слабкому вогні.
Гречану крупу перебираємо, моєму.
Морквину з цибулею ріжемо і смажимо на пісному жирі.
Картоплю ріжемо дрібно.
Як тільки м'ясо звариться, витягаємо його, а бульйон доповнюємо гречкою, картоплею і овочевий піджаркою.
Наводимо блюдо в готове стан, що нудяться на конфорці 10 хвилин.
Гречаний суп з курячими фрикадельками
Гаряче блюдо виходить воістину чудовим, а симфонія з смаків подарує домашнім насолоду трапезою. Курячі фрикадельки, що доповнюють суп, сподобаються навіть самому маленькому вередун.
Складові:
- Фарш курячий - 0,3 кг.
- Яйце - 1 шт.
- Борошно - 1 ст. л.
- Гречка - 135 грам.
- Цибулю, моркву - по 1 шт.
- Масло вершкове - 95 гр.
- Вода - 1,8 л.
- Сіль, перець - по одній пучку.
- Зелень - 1 пучок.
приготування:
Промиту гречку ставимо варити в 1,8 літрах води. Готуємо на дуже повільному вогні, щоб не встигла розваритися.
Тим часом на другий конфорці в сковорідці смажимо цибульку-ріпку і моркву на вершковому маслі. Попередньо овочі чистяться, миються, ріжуться.
Розморожений фарш або тільки що перекручене куряче м'ясо з'єднуємо з перчиком меленим і одним яйцем. У масу додаємо борошно для стійкості майбутніх фрикадельок. Все перемішуємо і скочується на окремі кульки діаметром 2 см.
Збираємо суп: в Варя, майже готову гречку закладаємо спочатку овочеву піджарку, а після фрикадельки. Даємо супу потомитися 10-15 хвилин.
Готову страву заправляємо рубаною зеленню.
Гречаний суп «Смачна дієта»
Даний рецепт сподобається дамам, які знаходяться на дієті. Не менш раціонально використання такого супу в дитячому меню.
Складові:
- Куряче м'ясо - 0,5 кг.
- Гречка - 140 гр.
- Картопля - 0,15 кг.
- Головка цибулі - 100 грам.
- Морквина - 100 грам.
- Зелень, сіль, лаврове листя - за смаком.
приготування:
Рецепт приготування супу більш, ніж простий: в бульйон з відвареним курячим м'ясом по черзі вводимо картоплю, гречку і обсмажені на сковорідці овочі. Вміст млоїмо на слабкому вогні чверть години. Суп солимо, «зеленим» і заправляємо улюбленими спеціями.
Суп гречаний з мовою
Спробуйте приготувати такий гречаний суп на святковий стіл. Напевно, його по достоїнству оцінять гості. Багатство страви полягає в наявності делікатесного мови, який славиться своїми прекрасними смаковими даними.
Складові:
- Бульйон на курці - 1,9 л.
- Лук - 0,25 кг.
- Морквина - 0,1 кг.
- Яйце - 1 шт.
- Картопляні коренеплоди - 0,2 кг.
- Лаврушка - 2 гр.
- Пучок зелені - 0,1 кг.
- Сіль - за смаком.
- Гречка - 0,14 кг.
- Мова свинячий або яловичий - 0,35 кг.
приготування:
У каструлю з курячим прозорим бульйоном закладаємо мову і починаємо варіння на середньому вогні. М'ясо має варитися не менше 120 хвилин. За фактом готовності витягаємо делікатес і, попередньо охолодивши, ділимо на акуратні брусочки.
Бульйон доповнюємо промитої гречкою і Томім хвилин десять.
Картоплю, цибулю і моркву дрібніше довільно і закладаємо до гречки., Суп солимо, а Складові: доводимо до стану м'якості.
В кінці готування в каструлю кладемо трохи лаврушки і подрібнений мову.
Блюдо доповнює збите яйце. Його вводимо тонкою цівкою в суп, помішуючи ложкою.
Прикрасивши страву зеленню, годуємо рідних і близьких гречаним супом з мовою!
Гречаний суп "Сюрприз з мультиварки"
Суп з гречки можна готувати як на плиті, так і в мультиварці. Цей рецепт виконаний саме цієї побутовою технікою.
Складові:
- Вода - 2,5 л.
- Курка - 500 грам.
- Перець болгарський - 1 шт.
- Цибулю, моркву - по 1 шт.
- Помідор - 2 шт.
- Картопля - 2 шт.
- Гречка - 3/4 ст.
- Лавровий лист - 1 гр.
- Рослинна олія - 17 гр.
- Сіль, приправи - по 5 гр.
приготування:
Цибулю і перець нарізати кубиками. Морква подрібнити великої теркою.
Помідори подрібнити блендером.
Картоплю нарізати невеликими брусочками.
На рослинному маслі обсмажуємо цибулю, моркву, перець.
Помістити все в мультиварку і залити пюре з томатів.
Інгредієнти залити водою, додати гречку, картоплю і курку. Варити 30 хвилин.
В кінці варіння додати зелень і приправи.
Гречаний супчик з галушками з картоплі
Завдяки кулінарним експериментам жалісливих господинь, з'являється маса унікальних рецептів різних страв. Цей суп не виняток, так як в ньому, замість традиційних галушок, використовуються картопляні.
Складові:
- М'ясо курки - 0,45 кг.
- Вода - 3,5 л.
- Овочевий комплект з морквини і цибулі - 1 шт.
- Яйце - 1 шт.
- Бульби картоплі - 0,3 кг.
- Гречка - 0,1 кг.
- Борошно - 80 гр.
- Часникові зубки - 15 гр.
- Кріп зелений - 0,1 кг.
- Приправи - 0,02 кг.
- Сіль - 3-4 ч. Л.
- Рослинний жир - 0,05 л.
приготування:
Робимо галушки з вареної картоплі. Для цього готові бульби переробляємо в пюре, солимо. Картопляне тісто доводимо яйцем і столовою ложкою борошна. Перемішуємо.
З цибулі та моркви робимо заготовку для піджарки. Кидаємо овочі в розпечену з маслом сковороду і тушкуємо до розм'якшення моркви.
Беремо готовий бульйон на курячому м'ясі. Якщо такого немає, то зробіть його, відкривши в воді вказану кількість птиці.
У готовий м'ясний Увар закладаємо промиту гречку і піджарку. Все проварюємо хвилин 10.
Далі візьмемо ложку і раз по раз, вмочуючи її в воді, викладаємо галушки з картопляного пюре в суп.
Готовність страви визначається підняттям галушок на поверхню.
Подрібнюємо зелень з часником і вводимо їх в суп.
Страва готова до трапези!
Гречаний суп з потрохами на курячому бульйоні
Цей рецепт створений процвітаючим кухарем Росії. Багатоетапність технологічного процесу додає кулінарному дійства унікальність і вишуканість.
Складові:
- Ядриця - 1 стакан.
- Курячі спинки - 4 шт.
- М'якоть курки - 250 гр.
- Курячі шлунки - 0,3 кг.
- Томати - 3 шт.
- Часник - 5-6 зубків.
- Чилі - 1 шт.
- Кінза, кріп - по 0,5 пучка.
- Морква, цибуля - по 1 шт.
- Селера - 1 качан.
приготування:
У каструльку з водою відправляємо курячі частини і ставимо варитися.
Ядрицю також відправляємо на вогонь, в окремій ємності.
Курячі потрошки порізана на часточки і закладаємо в сковорідку. Через три хвилини обсмажування заливаємо трохи води, щоб курячі сердечка в супі були м'якими.
Готуємо куряче філе, нарізавши у вигляді кубиків.
Цибулину і моркву очищаємо, ріжемо довільно, підсмажуємо в окремій жароміцної ємності. Спочатку морква, після цибулю.
Селера моєму, звільняємо від корінця. Останній закладаємо в вариться бульйон. Стебла селери нарізаємо кубиками і відправляємо гаситися до морквині. Через 5 хвилин в піджарку вводимо цибулю.
Часник очищаємо, а перець чилі довільно кришимо. Томати вимити і крупно ріжемо. Всі компоненти перемелює в комбайні в аджику.
Тушковані сердечка звільняємо від зайвої рідини і складаємо в окрему посуд. Сюди ж приєднуємо кашу з гречаної ядриця.
З бульйону витягаємо куряче м'ясо і починаємо заправляти суп.
У каструлю з киплячою рідиною закладаємо піджарку з моркви, цибулі та селери. Після вводимо раніше нарізане куряче філе і даємо трохи покипіти, щоб м'ясо зчепилося. Далі черга рубаною кінзи з кропом, гречки з сердечками і аджики з помідорів, перцю і часнику. Всі закладаємо разом, солимо, перемішуємо. Суп готовий!
Гречаний суп з курячою тушонкою
Тушонка - прекрасний аналог м'яса. Використання її в рецепті дозволяє значно заощадити час на приготування. Блюдо виходить не менш смачним і корисним.
Складові:
- Куряча тушонка без спецій - 1 банка.
- Картопля - 0,15 кг.
- Гречка - 0,13 кг.
- Цибулю, моркву - по 100 гр.
- Масло рослинне, сіль - на розсуд.
приготування:
Гречану крупу перебираємо, вимиваємо і ставимо варитися на великий вогонь. Як тільки закипить, зменшуємо на мінімум пальника, нехай нудиться.
Картоплю чистимо, миємо, ріжемо і відправляємо до гречки.
У сковорідці обсмажуємо по сто грам цибулі та моркви подрібнених. Готовими овочами заправляємо загальну каструлю.
В кінці готування відкриваємо баночку тушонки і кладемо її до інших учасників кулінарного дійства.
Суп проварюємо 15 хвилин на середньому вогні. Солимо, заправляємо спеціями і подаємо на поталу домашнім!
Червоний гречаний суп в горщиках
Унікальне блюдо прибуло до нас з «гарячої» Мексики. Хоча рецепт не має на увазі додавання гострих перців, він цілком здатний розкрити весь колорит цієї країни. Пробуємо!
Складові:
- Куряче філе - 0,25 кг.
- Томати - 150 грам.
- Гречка - 0,5 ст.
- Болгарський перець - 80 грам.
- Лука, моркви - по 80 грам.
- Картопля - 0,2 кг.
- Корінець хрону - 5 гр.
- Сіль - 5-10 гр.
приготування:
М'якоть курячого м'яса тонко ріжемо у вигляді брусків.
Всі овочеві культури (не забудьте томати) чистимо, промиваємо, дрібніше дрібно і обсмажуємо в сковорідці разом з кубиками м'яса.
Гречку промиваємо.
Готуємо горщики. Для цього рецепта знадобиться 3 штуки, кожна по 300 мл.
У ємності закладаємо по 40 грам гречки, 2 ст. л піджарки, подрібненого в кубики сирої картоплі, щедрої дрібки солі.
Горщики заливаємо гарячою водою, на духовці виставляємо режим готування при 200 градусах. Ємності відправляємо в духовку і Томім суп 1,5-2 години.
Гречаний суп «Пряний»
Свою назву супчик знайшов за рахунок вмісту в ньому ароматних спецій з куркуми і перцю. Виходить смачно!
Складові:
- Куряче м'ясо - 0,4 кг.
- Цибулю, моркву - по 1 шт.
- Перець болгарський - 0,2 м
- Картопля - 0,15 кг.
- Сіль за смаком.
- Куркума - 2 щіпки.
- Перець чорний гострий - 1 щіпка.
приготування:
Курку відварюємо до готовності в підсоленій воді.
Гречку промиваємо, картоплю чистимо і подрібнюємо, а з овочів робимо піджарку.
У бульйон закладаємо промиту гречану крупу і картоплю. Варимо не більше десяти хвилин. До компонентів закладаємо підсмажені овочі. Все солимо і готуємо ще 10 хвилин.
В кінці суп заправляємо меленої куркумою і чорним перчиком.