Гречаний суп з куркою


Суп гречаний з куркою - справжня знахідка для поціновувачів збалансованого, поживного раціону. Стравою можна радувати домашніх кожен день, так як продукти для його приготування дуже доступні і недорогі за ціною.

Є багато варіантів рецептів супу з гречкою і куркою. Кожна господиня, в залежності від того, що знаходиться в її холодильнику, зможе приготувати свій, унікальний рецепт. Все тому, що даний вид супу не вимагає чіткого дотримання технологічного плану кулінарного дійства. Так, піджарку можна виконати в різних варіаціях. Інгредієнти беруться довільно, але основні, які повинні бути присутніми в страві - цибуля і морква. Деякі господині доповнюють овочевий комплект томатами, болгарським перцем, селерою, часником. Кожен інгредієнт покликаний подарувати супу індивідуальність і особливу пікантність.

Для того, щоб суп приготувати швидко, заздалегідь продумуйте, з яких інгредієнтів він буде виконаний. Такий підхід забезпечити страви збалансованість і цілісність.

Як приготувати гречаний суп з куркою - 15 різновидів

  1. Суп вершковий з гречкою
  2. Гречаний суп з печерицями і фрикадельками
  3. Гречаний суп з печерицями
  4. Гречаний суп «Яєчний»
  5. Суп «Гречанка»
  6. Гречаний суп «Сама елементарність»
  7. Гречаний суп з курячими фрикадельками
  8. Гречаний суп «Смачна дієта»
  9. Суп гречаний з мовою
  10. Гречаний суп "Сюрприз з мультиварки"
  11. Гречаний супчик з галушками з картоплі
  12. Гречаний суп з потрохами на курячому бульйоні
  13. Гречаний суп з курячою тушонкою
  14. Червоний гречаний суп в горщиках
  15. Гречаний суп «Пряний»

Суп вершковий з гречкою

Таке поживну страву придатне в дитячому раціоні, так як містить багато поживних мікроелементів, чим славиться входить в рецепт компонент у вигляді гречки.

Суп вершковий з гречкою

Складові:

  • Бульйон курячий - 1,5 л.
  • Гречка крупа - 0,130 кг.
  • Молоко 2,5% - 1 пачка.
  • Цукровий пісок - 10 гр.
  • Масло вершкове - 20 гр.
  • Кукурудза консерви - 0,5 банки.
  • Морква - 1 шт.
  • Сіль - за смаком.

приготування:

Гречку переробляємо, промиваючи і витягуючи чорні зернята.

Морква ріжемо правильною формою у вигляді гуртків, часткою або зірочок.

Крупу поміщаємо в ємність разом з овочем, вливаємо раніше приготований бульйон з курки і готуємо на середньому вогні до структурної м'якості гречки.

Молочний продукт підігріваємо і вводимо в каструльку. Все млоїмо не більше 20 хвилин.

В кінці залишається додати цукровий пісок, олію. Суп присаливаем і перемішуємо.

Рада кулінара: Перед подачею блюдо можна прикрасити зернами кукурудзи, буквально по одній столовій ложці на кожну тарілку.

Гречаний суп з печерицями і фрикадельками

Незвичайно наваристий суп може виступити в якості повноцінного обіду. Особливу ситість страві надають ароматні гриби в поєднанні з курячими фрикадельками.

Гречаний суп з печерицями і фрикадельками

Складові:

  • Гречка - 100 гр.
  • Печериці - 250 гр.
  • Курячий фарш - 300 гр.
  • Цибулю, моркву, картоплю - по 1 шт.
  • Часник - 2 зуб.
  • Вода - 1 л.
  • Вершкове і рослинне масло - по 25-30 гр.
  • Яйце - 1 шт.
  • Сіль, перець - за смаком.

приготування:

Цибулю, моркву і часник дрібніше. Овочі обсмажуємо в сковороді з 30 грамами рослинної олії.

Гриби нарізаємо у вигляді пластин і відправляємо до заправки.

Коли компоненти стушатся, відправляємо їх в каструлю з літром води і дрібно нарізаною картоплину. Суп уварюємо на повільному вогні, а поки приготуємо фрикадельки.

Куряче мелене м'ясо перчимо, солимо, вводимо яйце і замішуємо для отримання фаршу. З нього формуємо круглі вироби невеликих розмірів. Кожне вводимо в киплячий суп. Готовність страви можна визначити по спливаючих фрикадельок.

Блюдо варимо хвилин 10, солимо, перчимо і готуємо до подачі на стіл!

Гречаний суп з печерицями

Деякі господині скептично ставляться до грибних супів, приготованим на курячому бульйоні, вважаючи, що гриби в односторонньому порядку здатні забезпечити страви якість насиченості. Насправді, курка дарує страві велику поживність і ситність, ніяк не звільняючи смаку в гарячій юшці.

Гречаний суп з печерицями

Складові:

  • Куряча грудинка - 1 шт.
  • Вода - 2 л.
  • Лук, морква - по 1 шт.
  • Гречка - 0,5 ст.
  • Печериці - 0,2 кг.
  • Коріння петрушки селери - по 1 шт.

приготування:

У двох літрах води відварюємо пряні корінці разом з грудкою.

Печериці вимити, ріжемо акуратними пластинками і опускаємо в гарячий сотейник. Тушкуємо до тих пір, поки вода з грибів не самоусунеться.

В кінці обсмажування закладаємо до печериць подрібнені цибулю і моркву. Компоненти тушкуємо до готовності другого коренеплоду.

Гречку обробляємо, добре промиваючи водою.

Тим часом курка повинна зваритися. Витягуємо її з вручений ємності разом з корінцями. Після ми її поріжемо на кубики.

Бульйон заправляємо достатньою кількістю солі. Сюди ж закладаємо гречку і варимо до напівготовності. Приблизно через 15 хвилин до крупі приєднуємо піджарку з грибів і овочів. Варимо супчик ще хвилин десять, тільки на невеликому вогні.

Не поспішайте відразу їсти це ароматне блюдо, так як йому потрібен час відпочити. Зачекайте пів годинки і можете роздавати по тарілках разом із зеленню і рубаним курячим м'яском.

Гречаний суп «Яєчний»

Звичайний смачний суп з гречки з заправкою з яєць урізноманітнює повсякденну трапезу і оздоровить організм корисними вітамінами.

Гречаний суп «Яєчний»

Складові:

  • Гречки - 1/3 ст.
  • Яйця - 2 шт.
  • Картопля невеликий - 5 шт.
  • Цибулю, моркву - по 1 шт.
  • Лавровий лист - 2 гр.
  • Перець горошок - 3 шт.
  • Олія соняшникова - для смаження.

приготування:

Всі овочі, в тому числі картопля обробляємо і ріжемо на відповідні кубики.

У каструлю з 1,5 літрами води опускаємо картопляні кубики, лаврушку і гречку. Варимо 10-15 хвилин.

На рослинному маслі обсмажуємо цибулю з морквою і, готовими, відправляємо в загальну каструлю.

Яйця збиваємо виделкою і тонкою цівкою вливаємо в суп. Варимо блюдо ще 5 хвилин.

Суп «Гречанка»

Ця страва славиться незвичністю і не традиційністю. Деякі господині закривають заправку для супу разом з гречкою на зиму в банки, щоб після, додавши в вміст закупорки бульйон, можна було зварити супчик всього за п'ять хвилин.

Суп «Гречанка»

Складові:

  • Філе курки - 0,2 кг.
  • Гречка - 1 ст.
  • Вода - 2,5 л.
  • Лук - 2 шт.
  • Морква - 2 шт.
  • Перець болгарський червоний - 2 шт.
  • Томат - 0,25 л.
  • Картопля - 2 бульби.

приготування:

Ставимо варитися куряче м'ясо в двох літрах води. Для того, щоб воно стало готовим, піде хвилин 15, так як курка вариться дуже швидко, особливо, якщо м'ясо без кісточок.

Готуємо всі овочеві частини: дві цибулини, морква, перець очищаємо належним чином і нарізаємо великими кубиками.

У глибокій сковорідці з'єднуємо овочі і обсмажуємо швидко до рум'яного відтінку. В кінці вводимо томат і тушкуємо під кришкою 15 хвилин.

З бульйону виловлюємо м'ясо і відкладаємо остуджувати.

Картопляні коренеплоди очищаємо і ріжемо.

Гречку промиваємо, вводимо в бульйон разом з шматочками картоплі. Сюди ж закладаємо овочеву піджарку. Каструльку з вмістом ставимо на слабкий вогник для томління. Готуємо суп до розм'якшення гречки і картоплі.

Гречаний суп «Сама елементарність»

Суп, приготовлений по традиційних мотивів, дуже простий, легкий і смачний. Пробуємо і насолоджуємося!

{ad1}

Гречаний суп «Сама елементарність»

Складові:

  • Курка - 0,5 кг.
  • Картопля - 0,2 кг.
  • Морквина - 0,08 кг.
  • Гречана крупа - 0,1 кг.
  • Лаврове листя, сіль, приправи - по 5 гр.

приготування:

Курку потрібно добре помити, залити чистою водою, довести до кипіння. Як почне з'являтися пінка, її потрібно зняти.

Після цього потрібно зменшити вогонь, накрити вміст кришкою і варити 15-20 хвилин на слабкому вогні.

Гречану крупу перебираємо, моєму.

Морквину з цибулею ріжемо і смажимо на пісному жирі.

Картоплю ріжемо дрібно.

Як тільки м'ясо звариться, витягаємо його, а бульйон доповнюємо гречкою, картоплею і овочевий піджаркою.

Наводимо блюдо в готове стан, що нудяться на конфорці 10 хвилин.

Гречаний суп з курячими фрикадельками

Гаряче блюдо виходить воістину чудовим, а симфонія з смаків подарує домашнім насолоду трапезою. Курячі фрикадельки, що доповнюють суп, сподобаються навіть самому маленькому вередун.

Гречаний суп з курячими фрикадельками

Складові:

  • Фарш курячий - 0,3 кг.
  • Яйце - 1 шт.
  • Борошно - 1 ст. л.
  • Гречка - 135 грам.
  • Цибулю, моркву - по 1 шт.
  • Масло вершкове - 95 гр.
  • Вода - 1,8 л.
  • Сіль, перець - по одній пучку.
  • Зелень - 1 пучок.

приготування:

Промиту гречку ставимо варити в 1,8 літрах води. Готуємо на дуже повільному вогні, щоб не встигла розваритися.

Тим часом на другий конфорці в сковорідці смажимо цибульку-ріпку і моркву на вершковому маслі. Попередньо овочі чистяться, миються, ріжуться.

Розморожений фарш або тільки що перекручене куряче м'ясо з'єднуємо з перчиком меленим і одним яйцем. У масу додаємо борошно для стійкості майбутніх фрикадельок. Все перемішуємо і скочується на окремі кульки діаметром 2 см.

Збираємо суп: в Варя, майже готову гречку закладаємо спочатку овочеву піджарку, а після фрикадельки. Даємо супу потомитися 10-15 хвилин.

Готову страву заправляємо рубаною зеленню.

Гречаний суп «Смачна дієта»

Даний рецепт сподобається дамам, які знаходяться на дієті. Не менш раціонально використання такого супу в дитячому меню.

Гречаний суп «Смачна дієта»

Складові:

  • Куряче м'ясо - 0,5 кг.
  • Гречка - 140 гр.
  • Картопля - 0,15 кг.
  • Головка цибулі - 100 грам.
  • Морквина - 100 грам.
  • Зелень, сіль, лаврове листя - за смаком.

приготування:

Рецепт приготування супу більш, ніж простий: в бульйон з відвареним курячим м'ясом по черзі вводимо картоплю, гречку і обсмажені на сковорідці овочі. Вміст млоїмо на слабкому вогні чверть години. Суп солимо, «зеленим» і заправляємо улюбленими спеціями.

Суп гречаний з мовою

Спробуйте приготувати такий гречаний суп на святковий стіл. Напевно, його по достоїнству оцінять гості. Багатство страви полягає в наявності делікатесного мови, який славиться своїми прекрасними смаковими даними.

Суп гречаний з мовою

Складові:

  • Бульйон на курці - 1,9 л.
  • Лук - 0,25 кг.
  • Морквина - 0,1 кг.
  • Яйце - 1 шт.
  • Картопляні коренеплоди - 0,2 кг.
  • Лаврушка - 2 гр.
  • Пучок зелені - 0,1 кг.
  • Сіль - за смаком.
  • Гречка - 0,14 кг.
  • Мова свинячий або яловичий - 0,35 кг.

приготування:

У каструлю з курячим прозорим бульйоном закладаємо мову і починаємо варіння на середньому вогні. М'ясо має варитися не менше 120 хвилин. За фактом готовності витягаємо делікатес і, попередньо охолодивши, ділимо на акуратні брусочки.

Бульйон доповнюємо промитої гречкою і Томім хвилин десять.

Картоплю, цибулю і моркву дрібніше довільно і закладаємо до гречки., Суп солимо, а Складові: доводимо до стану м'якості.

В кінці готування в каструлю кладемо трохи лаврушки і подрібнений мову.

Блюдо доповнює збите яйце. Його вводимо тонкою цівкою в суп, помішуючи ложкою.

Прикрасивши страву зеленню, годуємо рідних і близьких гречаним супом з мовою!

Гречаний суп "Сюрприз з мультиварки"

Суп з гречки можна готувати як на плиті, так і в мультиварці. Цей рецепт виконаний саме цієї побутовою технікою.

Гречневий суп

Складові:

  • Вода - 2,5 л.
  • Курка - 500 грам.
  • Перець болгарський - 1 шт.
  • Цибулю, моркву - по 1 шт.
  • Помідор - 2 шт.
  • Картопля - 2 шт.
  • Гречка - 3/4 ст.
  • Лавровий лист - 1 гр.
  • Рослинна олія - ​​17 гр.
  • Сіль, приправи - по 5 гр.

приготування:

Цибулю і перець нарізати кубиками. Морква подрібнити великої теркою.

Помідори подрібнити блендером.

Картоплю нарізати невеликими брусочками.

На рослинному маслі обсмажуємо цибулю, моркву, перець.

Помістити все в мультиварку і залити пюре з томатів.

Інгредієнти залити водою, додати гречку, картоплю і курку. Варити 30 хвилин.

В кінці варіння додати зелень і приправи.

Гречаний супчик з галушками з картоплі

Завдяки кулінарним експериментам жалісливих господинь, з'являється маса унікальних рецептів різних страв. Цей суп не виняток, так як в ньому, замість традиційних галушок, використовуються картопляні.

Гречаний супчик з галушками з картоплі

Складові:

  • М'ясо курки - 0,45 кг.
  • Вода - 3,5 л.
  • Овочевий комплект з морквини і цибулі - 1 шт.
  • Яйце - 1 шт.
  • Бульби картоплі - 0,3 кг.
  • Гречка - 0,1 кг.
  • Борошно - 80 гр.
  • Часникові зубки - 15 гр.
  • Кріп зелений - 0,1 кг.
  • Приправи - 0,02 кг.
  • Сіль - 3-4 ч. Л.
  • Рослинний жир - 0,05 л.

приготування:

Робимо галушки з вареної картоплі. Для цього готові бульби переробляємо в пюре, солимо. Картопляне тісто доводимо яйцем і столовою ложкою борошна. Перемішуємо.

З цибулі та моркви робимо заготовку для піджарки. Кидаємо овочі в розпечену з маслом сковороду і тушкуємо до розм'якшення моркви.

Беремо готовий бульйон на курячому м'ясі. Якщо такого немає, то зробіть його, відкривши в воді вказану кількість птиці.

У готовий м'ясний Увар закладаємо промиту гречку і піджарку. Все проварюємо хвилин 10.

Далі візьмемо ложку і раз по раз, вмочуючи її в воді, викладаємо галушки з картопляного пюре в суп.

Готовність страви визначається підняттям галушок на поверхню.

Подрібнюємо зелень з часником і вводимо їх в суп.

Страва готова до трапези!

Гречаний суп з потрохами на курячому бульйоні

Цей рецепт створений процвітаючим кухарем Росії. Багатоетапність технологічного процесу додає кулінарному дійства унікальність і вишуканість.

Гречаний суп з потрохами на курячому бульйоні

Складові:

  • Ядриця - 1 стакан.
  • Курячі спинки - 4 шт.
  • М'якоть курки - 250 гр.
  • Курячі шлунки - 0,3 кг.
  • Томати - 3 шт.
  • Часник - 5-6 зубків.
  • Чилі - 1 шт.
  • Кінза, кріп - по 0,5 пучка.
  • Морква, цибуля - по 1 шт.
  • Селера - 1 качан.

приготування:

У каструльку з водою відправляємо курячі частини і ставимо варитися.

Ядрицю також відправляємо на вогонь, в окремій ємності.

Курячі потрошки порізана на часточки і закладаємо в сковорідку. Через три хвилини обсмажування заливаємо трохи води, щоб курячі сердечка в супі були м'якими.

Готуємо куряче філе, нарізавши у вигляді кубиків.

Цибулину і моркву очищаємо, ріжемо довільно, підсмажуємо в окремій жароміцної ємності. Спочатку морква, після цибулю.

Селера моєму, звільняємо від корінця. Останній закладаємо в вариться бульйон. Стебла селери нарізаємо кубиками і відправляємо гаситися до морквині. Через 5 хвилин в піджарку вводимо цибулю.

Часник очищаємо, а перець чилі довільно кришимо. Томати вимити і крупно ріжемо. Всі компоненти перемелює в комбайні в аджику.

Тушковані сердечка звільняємо від зайвої рідини і складаємо в окрему посуд. Сюди ж приєднуємо кашу з гречаної ядриця.

З бульйону витягаємо куряче м'ясо і починаємо заправляти суп.

У каструлю з киплячою рідиною закладаємо піджарку з моркви, цибулі та селери. Після вводимо раніше нарізане куряче філе і даємо трохи покипіти, щоб м'ясо зчепилося. Далі черга рубаною кінзи з кропом, гречки з сердечками і аджики з помідорів, перцю і часнику. Всі закладаємо разом, солимо, перемішуємо. Суп готовий!

Гречаний суп з курячою тушонкою

Тушонка - прекрасний аналог м'яса. Використання її в рецепті дозволяє значно заощадити час на приготування. Блюдо виходить не менш смачним і корисним.

Гречаний суп з курячою тушонкою

Складові:

  • Куряча тушонка без спецій - 1 банка.
  • Картопля - 0,15 кг.
  • Гречка - 0,13 кг.
  • Цибулю, моркву - по 100 гр.
  • Масло рослинне, сіль - на розсуд.

приготування:

Гречану крупу перебираємо, вимиваємо і ставимо варитися на великий вогонь. Як тільки закипить, зменшуємо на мінімум пальника, нехай нудиться.

Картоплю чистимо, миємо, ріжемо і відправляємо до гречки.

У сковорідці обсмажуємо по сто грам цибулі та моркви подрібнених. Готовими овочами заправляємо загальну каструлю.

В кінці готування відкриваємо баночку тушонки і кладемо її до інших учасників кулінарного дійства.

Суп проварюємо 15 хвилин на середньому вогні. Солимо, заправляємо спеціями і подаємо на поталу домашнім!

Червоний гречаний суп в горщиках

Унікальне блюдо прибуло до нас з «гарячої» Мексики. Хоча рецепт не має на увазі додавання гострих перців, він цілком здатний розкрити весь колорит цієї країни. Пробуємо!

Червоний гречаний суп в горщиках

Складові:

  • Куряче філе - 0,25 кг.
  • Томати - 150 грам.
  • Гречка - 0,5 ст.
  • Болгарський перець - 80 грам.
  • Лука, моркви - по 80 грам.
  • Картопля - 0,2 кг.
  • Корінець хрону - 5 гр.
  • Сіль - 5-10 гр.

приготування:

М'якоть курячого м'яса тонко ріжемо у вигляді брусків.

Всі овочеві культури (не забудьте томати) чистимо, промиваємо, дрібніше дрібно і обсмажуємо в сковорідці разом з кубиками м'яса.

Гречку промиваємо.

Готуємо горщики. Для цього рецепта знадобиться 3 штуки, кожна по 300 мл.

У ємності закладаємо по 40 грам гречки, 2 ст. л піджарки, подрібненого в кубики сирої картоплі, щедрої дрібки солі.

Горщики заливаємо гарячою водою, на духовці виставляємо режим готування при 200 градусах. Ємності відправляємо в духовку і Томім суп 1,5-2 години.

Гречаний суп «Пряний»

Свою назву супчик знайшов за рахунок вмісту в ньому ароматних спецій з куркуми і перцю. Виходить смачно!

Гречаний суп «Пряний»

Складові:

  • Куряче м'ясо - 0,4 кг.
  • Цибулю, моркву - по 1 шт.
  • Перець болгарський - 0,2 м
  • Картопля - 0,15 кг.
  • Сіль за смаком.
  • Куркума - 2 щіпки.
  • Перець чорний гострий - 1 щіпка.

приготування:

Курку відварюємо до готовності в підсоленій воді.

Гречку промиваємо, картоплю чистимо і подрібнюємо, а з овочів робимо піджарку.

У бульйон закладаємо промиту гречану крупу і картоплю. Варимо не більше десяти хвилин. До компонентів закладаємо підсмажені овочі. Все солимо і готуємо ще 10 хвилин.

В кінці суп заправляємо меленої куркумою і чорним перчиком.

Радимо прочитати

Суп з грибами та куркою
Суп з грибами та куркою
Оскільки зима - час гарячих страв, і супів в тому числі, то сьогодні, в холодний зимовий вітряний день, як не можна до речі наспів рецепт супу з грибами і куркою. Це досить простий і невибагливий суп
Гороховий суп з куркою
Гороховий суп з куркою
Ще один рецепт супу в скарбничку сайту. Цей гороховий суп дуже полюбився моїм дітям, та й мені теж. З варінням гороху, правда, доводиться трохи повозитися, але результат однозначно того варте.
Борщ з болгарським перцем
Борщ з болгарським перцем
Так склалося, що я досить часто готую перші страви для сім'ї. Виходить, що не менше двох разів на тиждень. І в зв'язку з такою частотою мені доводиться час від часу шукати варіанти для того, щоб хоч

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки