Суп з рисом


Суп з рисом дуже поширене блюдо. Він присутній в кухнях народів різних континентів. Особливо багато варіацій супів в яких використовується рис в кулінарних традиціях народів Азії, європейських країн Середземноморського узбережжя.

Рис, який застосовують при приготуванні супу можна брати пропарений, круглий або ж довгозерний, можна використовувати також крупку. Довгозерний і пропарений беруть в тому випадку, коли хочуть отримати прозорий суп, в якому зерна рису зберегли після обробки свою цілісність. Крупу, а також круглий рис використовують в разі приготування крем-супу, супу з розвареними крупинками і крохмалисті бульйоном.

Популярності супів з рисом в не останню чергу сприяє прекрасна сполучуваність цього злаку з різними бульйону - м'ясними, овочевими, з птиці. Також гармонійно він поєднується з різними овочами.

Супи з рисом також входять в різні дієти, як лікувальні так і спрямовані на боротьбу із зайвою вагою.

Як приготувати суп з рисом - 15 різновидів

  1. Класичний суп з рисом
  2. Суп з рисом і огірками (розсольник)
  3. Суп з рисом і овочами
  4. Томатний суп з часником і рисом
  5. Суп з рисом сирний
  6. Турецький суп з рисом і томатами
  7. Суп з рисом і лимоном
  8. Сирний курячий суп з рисом і грибами в мультиварці
  9. Узбецький суп з рисом «мастава»
  10. Суп з рисом і яйцями
  11. Суп з рисом і картоплею
  12. Ніжний вершковий суп з рисом і грибами
  13. Довга - азербайджанський суп з рисом на заквашеному молоці
  14. Італійський томатний суп з рисом і мідіями
  15. Езидские молочний суп з рисом «Сутлі»

Класичний суп з рисом

Це найбільш поширений варіант супу з рисом, відрізняється м'якістю смакових відчуттів. Рецепт на три порції.

Класичний суп з рисом

Складові:

  • Бульйон курячий - 1 літр;
  • Відварене куряче філе - 0, 150 кг;
  • Морква - половина середнього коренеплоду;
  • Лук - ½ середньої цибулини;
  • Картопля - 3 середніх бульби;
  • Рис - 2 ложки столові;
  • Олія - ​​півтори ложки столові;
  • Спеції, сіль, зелень - за смаком.

приготування:

Філе вагою 0,2 кілограма кладуть в киплячу воду, зменшують вогонь, варять п'ятнадцять хвилин, знімаючи піну.

При приготуванні м'ясних бульйонів м'ясопродукти кладуть в кипляче воду. Згорнувся на поверхні шматка білок не дає вийти в воду корисних речовин, бульйон виходить прозорим.

Морква нарізати невеликими кубиками. Цибулю дрібно нарубати.

Обсмажити морква до золотистого кольору. Викласти з сотейника і в цьому ж олії обсмажити до прозорості цибулю.

Ретельно промити рис. Картоплю нарізати кубиками.

Довести бульйон до закипання і вийняти м'ясо. Засипати в каструлю рис і довести до кипіння. Додати моркву і цибулю і знову довести до закипання. Додати картоплю, зменшити вогонь до середнього, варити до готовності картоплі.

Підготувати м'ясо - поперек волокон порізати на кубики.

Коли картопля буде готова ввести м'ясо, перемішати, дати закипіти і зняти з плити.

Порваній руками петрушкою прикрасити при подачі.

Відомий кулінар Джиммі Олівер радить не різати зелень, а рвати вручну - так виділяється більше ароматичних речовин.

Суп з рисом і огірками (розсольник)

Цей суп з мінімальним набором інгредієнтів дає можливість оцінити неповторний смак саме такого виду супів, як розсольник. Знаючи типовий смак можна в подальшому підбирати різні смакові варіації. Наводиться рецептура на три літри води.

Суп з рисом і огірками (розсольник)

Складові:

  • Нежирна яловичина - 0,3 кілограма;
  • Картопля - 4 середніх бульби;
  • Рис - ½ склянки;
  • Морква середня - 1 штука;
  • Цибулина середніх розмірів - 1 штука;
  • Огірки солоні невеликі, тверді - 6 штук;
  • Сіль, перець, лавровий лист - за смаком.

приготування:

Зварити м'ясний бульйон. По готовності м'яса додати нарізану картоплю і ретельно промитий рис, лавровий лист. Варити до готовності рису і картоплі не даючи кипіти.

Натерту моркву і нарізану цибулю обсмажити до золотистого кольору.

Нарізати огірки маленькими кубиками. Можна просто натерти на середній тертці. По готовності рису і картоплі ввести в суп і поварити три хвилини. Додати цибулю і моркву, спеції, варити п'ять хвилин.

Суп готовий при подачі прикрасити зеленню. Подавати з сметаною.

Суп з рисом і овочами

Легкий і одночасно живильний суп, який можна подавати дітям.

Суп з рисом і овочами

Складові:

  • Бульйон будь за смаком - 1 літр;
  • Рис - ½ склянки;
  • Перець солодкий червоний - ½ перцю;
  • Морква - 1 штука;
  • Картопля середній - 2 бульби;
  • Квасоля спаржева - 0,1 кілограма;
  • Часник - 3 зубчики;
  • Вершки 32% - 0,1 літра (можна замінити сметаною);
  • Лемонграс - 2 стебла;
  • Петрушка - 1 невеликий пучок;
  • Лист лавровий - 2 штуки;
  • Спеції, сіль - за смаком.

приготування:

Рис відварити і промити. Овочі очистити і нарізати. Перець нарізати тоненькими смужками. Закип'ятити бульйон і покласти підготовлені овочі виключаючи перець і петрушку. Варити на повільному вогні. За п'ять хвилин до готовності додати вершки, нарізані стебла лемонграсу і спеції, сіль.

Не тільки при приготуванні цього супу сіль слід класти тільки на самому заключному етапі приготування. Подібну технологію рекомендують використовувати завжди, коли готуються овочі, оскільки додавання хлористого натрію з якого, власне кажучи і складається сіль, руйнує вітаміни. Найкраще сіль при приготуванні не додавати, це можна зробити при прийомі їжі і кожен додасть в тарілку стільки, скільки вважає за потрібне. Стародавнє прислів'я: «Недосол на столі, а пересіл - на спині».

При подачі прикрасити тонкими смужками червоного болгарського перцю.

Томатний суп з часником і рисом

Цей трохи гострий суп сподобається цінителям аромату часнику і тим, хто дотримується вегетаріанської дієти.

Томатний суп з часником і рисом

Складові:

  • Томати - 3 штуки;
  • Ріпчасту цибулю - ½ цибулини;
  • Часник - 1 головка;
  • Коріандр в зернах - ½ ложки столові;
  • Базилік - 1 ложка їдальня;
  • Орегано - 1 ложка їдальня;
  • Вода - 0,7 літра;
  • Масло рослинне -.3 ложки столові;
  • Рис - ½ склянки;
  • Спеції та сіль - за смаком.

приготування:

Рис відварити на малому вогні. Часник і томати не очищаючи від шкірки запекти в духовці, температура 220˚С. Запечені овочі очистити.

У каструлю налити масло і розігріти.

Цибулю нарізати дрібно і обсмажити в каструлі до м'якості.

У каструлю до цибулі додати томати, часник. Залити гарячий водою, довести до кипіння. Додати коріандр, нарізані орегано, базилік, сіль, поварити пару хвилин, а потім блендером все подрібнити.

У тарілку покласти відварений рис і залити овочевим бульйоном.

При подачі прикрасити нарізаною петрушкою.

Суп з рисом сирний

Це дуже ситний суп, пікантний смак якого визначає сорт обраного сиру.

Суп з рисом сирний

Складові:

  • Куряче філе - 0,5 кілограма;
  • Плавлений сир - 0,4 кілограма;
  • Рис - 0,15 кілограма;
  • Картопля - 0,4 кілограма;
  • Морква - 0,15 кілограма;
  • Лук - 0,15 кілограма;
  • Сіль, перець - за смаком;
  • Зелень - за смаком.

приготування:

З філе курки в трьох літрах води зварити бульйон. Вийняти м'ясо. У бульйоні відварити рис.

Підготовлені овочі нарізати:

  1. Картопля кубиками;
  2. Морква дрібною соломкою;
  3. М'ясо невеликими шматочками;
  4. Цибулю дрібно покришити.

Овочі викласти в каструлю і варити сім хвилин. Потім викласти м'ясо і варити до готовності картоплі.

{ad1}

Додати натертий сир, ретельно перемішати і зняти з вогню.

При подачі прикрасити зеленню.

Турецький суп з рисом і томатами

Ця страва сподобається тим, хто цінує в кулінарії гостроту.

Турецький суп з рисом і томатами

Складові:

  • Борошно біла - 1 ложка їдальня;
  • Оливкова олія - ​​2 ложки столові;
  • Томати - 3 штуки (можна замінити на 80 грам томатної пасти);
  • Бульйон курячий - півтора літра;
  • Рис - 50 грам;
  • Перець чилі мелений - ¼ ложки чайної;
  • Кріп свіжий - один пучок;
  • Сіль, спеції - за смаком.

приготування:

У деяких районах Туреччини для ситності в суп додають сир.

Відварити рис до напівготовності, відкинути на друшляк.

У каструлі на олії обсмажити борошно до золотистого кольору. Додати натерті помідори і довести до кипіння. Зменшити вогонь, гасити десять хвилин. Влити воду або бульйон, розмішати, довести до кипіння, додати рис і варити хвилини три - до готовності рису.

Суп готовий. При подачі додати дрібно нарізаний кріп.

Суп з рисом і лимоном

Оригінальний легкий суп грецької кухні.

Суп з рисом і лимоном

Складові:

  • Грудка куряча - 1 штука;
  • Бульйон курячий - 2 літри;
  • Сік лимонний -2 ложки столові;
  • Рис - ¾ склянки;
  • Морква - 1 середній коренеплід;
  • Оливкова олія - ​​1 столова ложка;
  • Петрушка рубана - 1 жменя;
  • Селера - 1 стебло;
  • Яйця - 2 штуки;
  • Перець чорний мелений, сіль - за смаком.

приготування:

Відварене м'ясо курки розділити на волокна і дати відпочити.

Моркву і селеру дрібно нарізати.

У каструлі з товстим дном сильно розігріти масло і спасерувати моркву з селерою до м'якості.

Влити бульйон, довести до кипіння і засипати рис. На середньому вогні варити двадцять хвилин.

Видавити два лимона і збити з отриманим соком яйця. Після двадцяти хвилин варіння рису взяти ополоник супу і влити в яєчно-лимонну суміш, перемішати і повернути в суп.

Додати м'ясо курки і подрібнену петрушку, перець, сіль.

Можна подавати, прикрасивши гуртком лимона.

Замість петрушки можна використовувати свіжу м'яту - це зробить суп ще пікантні.

Сирний курячий суп з рисом і грибами в мультиварці

Легкий суп, сподобається тим, хто любить аромат грибів.

Сирний курячий суп з рисом і грибами в мультиварці

Складові:

  • Ніжки та крильця курячі - 0,7 кілограма;
  • Картопля середній - 5 штук;
  • Морква середня - 1 штука;
  • Рис - 0,1 кілограма;
  • Цибулина середня - 1 штука;
  • Гриби - 0,1 кілограма;
  • Плавлений сир - 1 упаковка;
  • Базилік, коріандр, сіль, перець - за смаком
  • Оливкова олія - ​​2 ложки столові;
  • Кріп - 1 середній пучок.

приготування:

З крилець і ніжок зварити бульйон.

Картоплю нарізати невеликими кубиками.

Лук і кріп - нарізати.

Моркву натерти на середній тертці.

Гриби нарізати кубиками.

У чашу мультиварки налити воду, посолити, покласти крильця і ​​ніжки.

Включити режим «Гасіння» встановивши час на дві години.

За цей час:

  1. зробити зажарку з моркви і цибулі;
  2. додати гриби;
  3. протушкувати десять-п'ятнадцять хвилин.

Через годину в чашу мультиварки додати рис і продовжувати готувати в тому ж режимі двадцять хвилин.

Потім ввести в суп заправку і готувати до закінчення часу програми. Коли воно закінчиться ввести натертий плавлений сир, нарізаний кріп і залишити в режимі «Підігрів» на двадцять хвилин.

Смачного!

Узбецький суп з рисом «мастава»

Цей ситний суп з рисом називають також «рідкий плов». Наводиться розкладка на чотири порції.

Узбецький суп з рисом «мастава»

Складові:

  • М'ясо (баранина) - 0,4 кілограма;
  • Рис - 0,150 кілограма;
  • Картопля - 0,2 кілограма;
  • Помідори середні - 1 штука;
  • Морква - 1 середній коренеплід;
  • Цибулина - 1 штука;
  • Олія - ​​2 ложки столові;
  • Часник - 1 зубок;
  • Перець чилі перець чорний мелений, сіль - за смаком;
  • Зіра - за смаком.

приготування:

Баранину нарізати невеликими шматочками. Прогріти масло в казані. На сильному вогні обсмажити м'ясо до отримання скоринки.

Цибулю нарізати півкільцями. Часник дрібно порубати ножем. Перець чилі нарізати кружальцями. Покласти їх до м'яса і все обсмажувати хвилин сім.

Полукружкамі нарізати моркву і покласти в казан. Продовжувати обсмажувати сім хвилин, постійно перемішуючи.

Засипати рис і налити два літри води. Довести до кипіння, зменшити вогонь і готувати п'ятнадцять хвилин.

Кубиками нарізати помідори і картоплю, покласти їх в суп. Посолити, додати спеції. Варити хвилин двадцять до готовності картоплі.

Подавати з хлібом і свіжими овочами.

Суп з рисом і яйцями

Гранично простий в приготуванні, але тим не менш дуже смачний суп.

Суп з рисом і яйцями

Складові:

  • Рис відварний - 0,1 кілограма;
  • Морква середня - 1 штука;
  • Цибуля - 1 штука;
  • Масло вершкове топлене - 2 ложки столові;
  • Картопля - 2 середніх бульби;
  • Яйця - 1 штука;
  • Курячий фарш - 0,3 кілограма;
  • Кріп свіжий - 1 пучок.

приготування:

Моркву натерти на середній тертці, цибулю нарізати півкільцями, пасерувати в каструлі з товстим дном до прозорості лука. Залити їх окропом, довести до закипання.

Покласти в сотейник нарізаний дрібними кубиками картоплю.

Збити яйце з сіллю і зеленню.

У фарш додати сіль і спеції, розмішати, відбити про дошку, зліпити фрикадельки і викласти в киплячий овочевий бульйон. Після відновлення кипіння ввести рис.

Коли рис буде готовий тонкою цівкою, постійно перемішуючи, ввести яйце з зеленню.

Зняти з вогню, дати настоятися кілька хвилин і можна подавати, прикрасивши половинкою круто звареного яйця.

Суп з рисом і картоплею

Незважаючи на простоту рецепта, суп виходить дуже смачним, а готується дуже швидко і просто.

Суп з рисом і картоплею

Складові:

  • Рис - ½ склянки;
  • Картопля - 4 середніх бульби;
  • Цибуля - 1 головка;
  • Часник - 2 зубки;
  • Томати - 2 невеликих плода;
  • Олія - ​​3 ложки столові;
  • Перець чорний, горошок - 10 штук.

приготування:

Зварити такий суп гранично просто. На сковороді спасерувати дрібно нарубані часник, цибулю і томати. Підсолити киплячу воду і покласти в неї рис і нарізані кубиками картоплю і піджарку, перець, варити до готовності картоплі. Прикрасити листочками зелені і тонкими скибочками червоного болгарського перцю.

Ніжний вершковий суп з рисом і грибами

Це делікатесний суп сподобається і дорослим і дітям.

Ніжний вершковий суп з рисом і грибами

Складові:

  • Оливкова олія - ​​2 ложки столові;
  • Гриби свіжі лісові - 0,4 кілограма;
  • Морква середня - 1 штука;
  • Цибулина середня - 1 штука;
  • Борошно - 1 ложка солов'я;
  • Вода - два з половиною літра;
  • Рис круглий - 1 чашка;
  • Вершки - 2/3 склянки;
  • Лист лавровий - 1;
  • Перець, сіль - за смаком;
  • Будь-яке куряче м'ясо.

приготування:

Овочі та м'ясо куряче обсмажити на оливковій олії, додати нарізані пластина гриби, обсмажити до випаровування води. Додати ложку борошна, переміщати і перенести в киплячу воду. У каструлю цівкою влити вершки, розміщувати, додати спеції і сіль, засипати рис. Варити на повільному вогні до готовності рису. Додати лавровий лист, дати настоятися десять хвилин.

Перед подачею прикрасити петрушкою.

Довга - азербайджанський суп з рисом на заквашеному молоці

Їсти такий суп особливо приємно, коли на дворі стоїть спекотна погода.

Довга - азербайджанський суп з рисом на заквашеному молоці

Складові:

  • Молоко - 1 літр;
  • Кисломолочний продукт (кефір, сметана) - 2 ложки столові;
  • Борошно - 1 столова ложка;
  • Яйця - 1 штука;
  • Відварений рис - 1 ложка їдальня;
  • Зелень (базилік або інша пряна зелень) - 1 пучок.

приготування:

Молоко змішати з кисломолочним продуктом, суміш помістити в тепле місце на три-чотири години.

Яйце змішати з борошном, додати пару ложок заквашенного молока, перемішати і ввести в заквашене молоко.

На сильному вогні довести до закипання постійно перемішуючи дерев'яною ложкою.

Після закипання вогонь зменшити і розвести суміш теплою водою у співвідношенні 1: 1, варять до готовності рису.

Зелень нашаткувати і ввести в суп.

можна подавати

Італійський томатний суп з рисом і мідіями

Цей суп з морепродуктами - візитна картка італійської кухні.

Італійський томатний суп з рисом і мідіями

Складові:

  • Томати великі - 4 штуки;
  • Вино сухе біле - 0,1 літра;
  • Базилік - 1 пучок;
  • Консервовані мідії - 0,2 кілограма;
  • Олія - ​​4 ложки столові;
  • Часник - 2 зубки;
  • Лук середній - 1 штука;
  • Морква середня - 1 штука;
  • Рис довгозерний - 0,1 кілограма;
  • Цукор - ½ ложки чайної;
  • Сіль, спеції - за смаком.

приготування:

Моркву натерти на крупній тертці, цибулю нарізати дрібними кубиками.

Розігріти в сковороді олію, пасерувати до м'якості моркву і цибулю.

На верхівках томатів сідлати Х-подібний розріз, обдати окропом і видалити шкірку.

Базилік розібрати на листочки.

Можна використовувати як червоний, так і зелений базилік.

Половину листочків і 1 томат дрібно нарізати і додати на сковорідку до цибулі і моркві. Обсмажувати шість хвилин.

Потім овочі блендіровать. Перелити в каструлю, залити двома склянками води і нагрівати до закипання. Потім зменшити вогонь.

В останньому на сковорідці маслі обсмажити рис, додати цукор і вино і тушкувати п'ять хвилин не накриваючи кришкою. Потім перекласти в каструлю і варити на середньому вогні до готовності рису.

З банки з мідіями половину соку злити, а решту половини разом з мідіями перекласти в суп.

А з останків томата видалити насіння, нарізати соломкою. Дуже дрібно порубати часник і залишився базилік, покласти в суп і варити десять хвилин.

Езидские молочний суп з рисом «Сутлі»

Огляд супів з рисом був би неповним, якщо не згадати солодкі молочні рисові супи. Пропонуємо вам рецепт традиційної страви езидов, стародавнього народу, сьогодні живе в Курдистані, Вірменії, Іраку і для якого рис, те ж саме, що для росіян - картопля. Подивившись цей ролик ви переконаєтеся - кулінарія інтернаціональне засіб спілкування. Пояснення з приготування супу даються на рідній мові господині, але все зрозуміло і без перекладу.

Езидские молочний суп з рисом «Сутлі»

Складові:

  • Вода - півтора літра;
  • Молоко жирність 4% - півлітра;
  • Рис круглий - 0,15 кілограма;
  • М'ята сушена - 1 ложка їдальня;
  • Цукор - 3 ложки столові.

приготування:

Воду закип'ятити. Покласти в неї рис, варити до напівготовності. Додати молоко і варити до готовності. За п'ять хвилин до закінчення приготування додати цукор, м'яту.

Радимо прочитати

Суп з грибами та куркою
Суп з грибами та куркою
Оскільки зима - час гарячих страв, і супів в тому числі, то сьогодні, в холодний зимовий вітряний день, як не можна до речі наспів рецепт супу з грибами і куркою. Це досить простий і невибагливий суп
Курка тушкована з рисом
Курка тушкована з рисом
Вітаю всіх у себе на блозі. Курка тушкована з рисом, саме цим смачним рецептом я хочу поділитися з вами зараз. Приготоване блюдо підійде для сімейного обіду.
Суп з фрикадельками «їжачками»
Суп з фрикадельками «їжачками»
Суп з фрикадельками можна віднести до категорії швидких перших страв на швидку руку. Традиційно для більшості супів спочатку варять шматок м'яса на кісточці, і на це йде велика частина усього часу

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки