» » » Гарбузовий суп в мультиварці

Гарбузовий суп в мультиварці


Гарбузовий суп в мультиварці - блюдо нове для росіянок, так як мультиварки в широкому доступі з'явилися зовсім недавно, та й гарбуз у більшій частині сімей асоціюється виключно з кашею. У американок ж давно стало традицією, щоб гарбузи не пропадали після святкування «Дня Святих», варити гарбузовий суп, вони додають в нього трохи кленового сиропу. У Німеччині також є національний гарбузовий суп - «Кюрбіс-зюпе», його відрізняє те, що цибуля, перед тим як додати до гарбуза, обсмажують з борошном.

Після приготування гарбуза залишається багато насіння, які більшість просто викидає, хоча в якості закуски вони можуть з легкістю замінити звичайне насіння соняшнику. Щоб швидко приготувати гарбузове насіння необхідно сполоснути їх від м'якоті і викласти на змащене маслом деко. Посолити. Запікати в духовці двадцять - тридцять хвилин при 180 градусах.

Не замислюючись кожен відповість - гарбуз є овочем, а ось і ні! З наукової точки зору гарбуз це ягода. Зате, яка корисна! Тільки в ній містяться вітаміни групи D, C, B і групи Т, саме ці вітаміни покращують обмін речовин і дозволяють схуднути бажаючим розлучитися із зайвою вагою, тому гарбузове супчики ще і вельми дієтичне блюдо. Крім того, гарбуз знижує холестерин, покращує потенцію і зміцнює зір. Цілий джерело користі і вітамінів в одній тарілці!

Для тих, хто володіє простими варіантами мультіварок - не турбуйтеся, супчик готується за допомогою простих режимів, які є в кожній мультиварці. А якщо під рукою немає цього чудо-приладу, приготувати гарбузовий суп з легкістю можна на звичайній плиті. Також при відсутності блендера, необхідного в деяких рецептах приготування гарбузового супу, можна скористатися звичайною дерев'яним товкачем для картопляного пюре.

Як приготувати гарбузовий суп в мультиварці - 15 різновидів

  1. Гарбузовий суп в мультиварці «Казахський»
  2. Гарбузовий суп в мультиварці «М'ясний»
  3. Гарбузовий суп в мультиварці «Морквяний»
  4. Гарбузовий суп в мультиварці «Вітамінний»
  5. Гарбузовий суп в мультиварці «Крем-суп з гарбуза»
  6. Гарбузовий суп в мультиварці «З грудинкою»
  7. Гарбузовий суп в мультиварці «Гострий»
  8. Гарбузовий суп в мультиварці «Французький»
  9. Гарбузовий суп в мультиварці «З креветками»
  10. Гарбузовий суп в мультиварці «З вершками»
  11. Гарбузовий суп в мультиварці «З куркою»
  12. Гарбузовий суп в мультиварці «Сирний»
  13. Гарбузовий суп в мультиварці «З волоськими горіхами»
  14. Гарбузовий суп в мультиварці «Сливочно-часниковий»
  15. Гарбузовий суп в мультиварці «З кедровими горішками»

Гарбузовий суп в мультиварці «Казахський»

Таку назву супчик отримав через насичений пікантного смаку, він, без сумніву, зігріє холодними вечорами.

Гарбузовий суп в мультиварці «Казахський»

Складові:

  • Гарбуз очищена - 1 кілограм
  • Гарбузове насіння - 1 жменя
  • Часник - 1 головка
  • Лук - 2 штуки
  • Хрін - 1 штука
  • Зелень петрушки - 1 пучок

приготування:

Цибулю і часник очищаємо, дрібно шаткуємо, викладаємо в чашу мультиварки, додаємо пару столових ложок олії і обсмажуємо в мультиварці (режим «Жарка») протягом 5 хвилин. Поки робиться зажарка, нарізаємо гарбуз невеликими шматочками.

Далі гарбуз додаємо до цибулі і часнику, заливаємо все невеликою кількістю води і ставимо на 15 хвилин в режим «Жарка».

Попередньо очищаємо хрін і натираємо на тертці. Коли овочі будуть готові, пюріруем їх прямо в чаші за допомогою блендера.

Додаємо до супу столову ложку солі, чайну ложку цукру і натертий хрін. Варимо ще п'ять хвилин в режимі «Суп».

У готову страву додаємо насіння і зелень.

Гарбузовий суп в мультиварці «М'ясний»

Щоб чоловіки залишилися в захваті від гарбузового супу в нього необхідно додати м'ясо - поживний вечерю готовий!

Гарбузовий суп в мультиварці «М'ясний»

Складові:

  • Гарбуз - 300 грам
  • М'ясо - 300 грам
  • Картопля - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Болгарський перець - 1 штука
  • Сіль перець

приготування:

М'ясо нарізаємо невеликими шматочками і готуємо в мультиварці (режим «Жарка») протягом 15 хвилин.

Очищаємо і нарізаємо гарбуз, картопля, морква, перець кубиками. Як тільки м'ясо приготуватися, до нього додаємо підготовлені овочі, воду, сіль і перець. Встановлюємо режим «Суп» на 1 годину.

Після сигналу про закінчення роботи витримуємо суп в режимі «Підігрів» близько 15 хвилин.

Гарбузовий суп в мультиварці «Морквяний»

Корисний овочевий суп, який оцінять не лише дорослі, а й діти.

Гарбузовий суп в мультиварці «Морквяний»

Складові:

  • Гарбуз очищена - 500 грам
  • Морква - 300 грам
  • Часник - 2 зубчики
  • Цибуля - 1 штука
  • Вода або бульйон - 3 склянки
  • Зелень за смаком

приготування:

Морква заздалегідь помити, почистити, нашаткувати. Цибулю і часник дрібно нарізати. Гарбуз нарізати кубиками.

В мультиварці вибрати режим «Випічка», наливаємо рослинне масло, висипаємо в чашу цибулю, моркву, часник і обсмажуємо 10 хвилин.

Після того як засмажкою готова, додаємо до неї гарбуз, дві чайні ложки солі і бульйон. Вибираємо режим «Випічка» або «Варка», ставимо таймер на 30 хвилин.

Після того як пролунав сигнал про готовність додаємо зелень і пюріруем овочі блендером.

Гарбузовий суп в мультиварці «Вітамінний»

Такий супчик дуже швидко готувати, а користі в ньому більше, ніж в вітамінному комплексі.

Гарбузовий суп в мультиварці «Вітамінний»

Складові:

  • Гарбуз очищена - 1 кілограм
  • Морква - 1 штука
  • Помідори - 2 штуки
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Петрушка - 1 пучок
  • Часник - 2 зубчики
  • Вода або бульйон - 1 літр
  • Сіль, перець, лавровий лист

приготування:

Цибулю, моркву і петрушку очищаємо, дрібно кришимо і обсмажуємо в мультиварці в режимі «Жарка» 15 хвилин періодично помішуючи.

Після сигналу про готовність засмажкою, помідори і гарбуз ріжемо кубиками, дрібно рубаємо часник.

Відправляємо залишилися овочі до зажарки, наливаємо воду, додаємо сіль, перець і лавровий лист. Виставляємо режим «Суп» на тридцять хвилин.

Після того як супік буде готовий пюріруем його блендером.

Готовий суп можна зробити ще смачніше, додавши в нього шматочки обсмаженого бекону. Для цього готові пластини м'яса викладаємо на добре розігріту сковорідку з мінімальною кількістю масла, обсмажуємо з кожного боку по парі хвилин до золотистого кольору. Готовий бекон нарізаємо невеликими шматочками і перемішуємо з супом.

Гарбузовий суп в мультиварці «Крем-суп з гарбуза»

Пісне і дієтичне блюдо, яке припаде до смаку всім прихильникам здорового способу життя.

Гарбузовий суп в мультиварці «Крем-суп з гарбуза»

Складові:

  • Гарбуз - 500 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Картопля - 500 грам
  • Молоко - 400-500 мілілітрів
  • Сіль перець

приготування:

Картопля з гарбузом нарізаємо невеликими шматочками і обсмажуємо в мультиварці в режимі «Жарка» 15 хвилин.

Потім до овочів додаємо цибулю і включаємо режим «Гасіння», також на 15 хвилин.

Після того, як пролунав сигнал про готовність страви, пробуємо овочі, вони повинні бути м'якими.

Викладаємо готові овочі в окрему миску, можна разом з овочевим бульйоном і ретельно пюріруем блендером, під час цього додаємо молоко і продовжуємо збивати пюре до отримання однорідної консистенції крем-супу.

Гарбузовий суп в мультиварці «З грудинкою»

За рахунок грудинки такий суп стане відмінним ситним вечерею, а його смак не залишить байдужим навіть найвибагливішого гурмана.

Гарбузовий суп в мультиварці «З грудинкою»

Складові:

  • Гарбуз - 1,5 кілограма
  • Помідор - 2 штуки
  • Селера - 3 стебла
  • Грудинка - 300 грам
  • Часник - 5 зубчиків
  • Цибулина - 1 штука

приготування:

Нарізаємо грудинку невеликими шматочками і обсмажуємо в режимі «Жарка» до золотистого кольору.

{ad1}

Додаємо до грудинке дрібно нарізаний часник, цибулю і селеру, залишаємо смажитися ще на 10 хвилин.

Очищаємо гарбуз і нарізаємо кубиками, також нарізаємо помідори. Перемішуємо овочі з іншими продуктами в чаші мультиварки і заливаємо 100 мілілітрами води.

Перемикаємо мультиварку в режим «Гасіння», встановлюємо таймер на 30 хвилин.

Після того як пролунав сигнал про готовність беремо блендер і ретельно перемелює овочі до пюреобразной консистенції. Суп готовий.

У кожну порційну тарілочку супу можна додати трохи гарбузового насіння і свіжих вершків. Так готову страву придбає новий смак, а головне подача супу стане незвичайною і вишуканою.

Гарбузовий суп в мультиварці «Гострий»

Для любителів пікантних страв такий суп стане справжнім відкриттям і займе почесне місце у Вашій кулінарній книзі.

Гарбузовий суп в мультиварці «З грудинкою»

Складові:

  • Гарбуз - 450 грам
  • Морква - 1 штука
  • Картопля - 2 штуки
  • Цибулина - 1 штука
  • Часник - 5 зубчиків
  • Вершки - 50 мілілітрів
  • Вода - 800 мілілітрів
  • Сіль, перець чилі, каррі - по 1 чайній ложці
  • Оливкова олія

приготування:

Гарбуз очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками, також чинимо і з морквою. Цибулю ріжемо півкільцями.

Часник нарізаємо пластинами. Вибираємо режим «Жарка», ставимо таймер на 15 хвилин, наливаємо оливкову олію і починаємо обсмажувати цибулю.

Через п'ять хвилин до цибулі додаємо гарбуз, морква і часник. Після сигналу про готовність, в чашу мультиварки додаємо нарізану кубиками картоплю і воду.

Включаємо режим «Суп» і виставляємо таймер на одну годину.

Коли суп звариться, даємо йому трохи охолонути і пюріруем до кремоподібного стану або за допомогою блендера, або за допомогою кухонного комбайна.

Отриманий крем-суп знову заливаємо в мультиварку, додаємо сіль і спеції, ретельно перемішуємо, включаємо режим «Мультіповар» на 1 хвилину.

У кожну порцію супу додати 10 мілілітрів вершків.

Гарбузовий суп в мультиварці «Французький»

Недарма цей суп отримав таку назву: вишукані аромати імбиру, легкий овочевий суп і сухарики - це блюдо як ніяке інше передає традиції національної французької кухні.

Гарбузовий суп в мультиварці «Французький»

Складові:

  • Гарбуз - 500 грам
  • Картопля - 300 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Імбир - 1 чайна ложка
  • Молоко - 1,5 склянки
  • Пшеничні сухарики - 100 грам
  • сіль

приготування:

Гарбуз і картоплю очищаємо і нарізаємо кубиками. Цибулю дрібно шаткуємо. Імбир натираємо на дрібній тертці.

Молоко нагріваємо, але не кип'ятимо. Обсмажуємо цибулю на рослинній олії в режимі «Жарка» протягом п'яти хвилин.

Додаємо картоплю, гарбуз, спеції і сіль, а також трохи окропу, щоб вода трохи покривала овочі.

У режимі «Гасіння» готуємо овочі протягом п'ятнадцяти хвилин. Перемішуємо все з імбиром. Овочевий бульйон зливаємо, а овочі пюріруем блендером.

Отриманий крем-суп повертаємо в мультиварку, додаємо молоко і готуємо в режимі «Суп» десять хвилин. У кожну тарілочку супу перед подачею насипаємо сухарики.

Гарбузовий суп в мультиварці «З креветками»

Такий суп ідеальний для любителів морепродуктів, це вишукане і дієтичне блюдо.

Гарбузовий суп в мультиварці «З креветками»

Складові:

  • Гарбуз - 1 кілограм
  • Цибуля - 1 штука
  • Морквина - 2 штуки
  • Імбир - 1 чайна ложка
  • Креветки - 8 штук
  • Вершки - для прикраси
  • Сіль, мускатний горіх, паприка

приготування:

Гарбуз очищаємо від шкірки і насіння, нарізаємо кубиками або пластинами. Викладаємо в чашу мультиварки.

Присипаємо гарбуз мускатним горіхом. Ставимо режим «Випічка» на 30 хвилин. Нарізаємо цибулю та моркву, подрібнюємо трохи свіжого імбиру.

Готовий гарбуз пюрировать за допомогою блендера разом з цибулею, морквою і імбиром.

Отриману масу посолити, додати 500 мілілітрів води і залишити варитися в режимі «Суп» на 15 хвилин. Креветки очистити, приправити паприкою, посолити і додати в суп. Варити готовий суп необхідно ще п'ять хвилин.

Кожну порційну тарілку прикрашаємо вершками, паприкою і сушеними овочами.

Щоб скоротити час на чистку креветок, можна взяти готові креветки, замариновані в розсолі. Якщо придбати для цього супу креветки в маслі, то блюдо вийде трохи жірновато, але не менш смачним.

Гарбузовий суп в мультиварці «З вершками»

Напевно самий універсальний і простий рецепт цього чудового супу, інгредієнти для нього є в холодильнику у кожної сім'ї.

Гарбузовий суп в мультиварці «З вершками»

Складові:

  • Гарбуз - 300 грам
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Картопля - 4 штуки
  • Вершки - 400 грам
  • Оливкова олія
  • Вершкове масло
  • сіль

приготування:

Включаємо режим «Жарка», заводимо таймер на 15 хвилин. На суміші вершкового і оливкового масла обсмажуємо часник, потім додаємо цибулю і моркву.

Після того як пролунав сигнал про готовність додаємо в зажарку очищені і нарізані кубиками картоплю і гарбуз. Ретельно перемішуємо.

Знову виставляємо режим «Жарка» на 15 хвилин. Після цього готуємо овочі в режимі «Гасіння» одну годину.

Як тільки овочі будуть готові, перекладаємо їх в звичайний посуд і пюріруем блендером, вводимо вершки.

Якщо суп вийшов дуже густий можна додати кип'яченої гарячої води до отримання оптимальної консистенції.

Суп поставити на плиту і довести до кипіння, але не кип'ятити. Блюдо готове!

Гарбузовий суп в мультиварці «З куркою»

Супчик ідеальний для тих, хто не уявляє своє життя без курячого супу, а звичайна локшина вже набридла. Таке блюдо з легкістю урізноманітнює повсякденне меню.

Гарбузовий суп в мультиварці «З куркою»

Складові:

  • Гарбуз - 350 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Часник - 1 зубчик
  • Картопля - 250 грам
  • Вершки - 400 грам
  • Куряче філе - 1 штука
  • Сметана - 3-4 столові ложки
  • Сіль, перець, улюблені спеції

приготування:

Нарізаємо цибулю півкільцями і обсмажуємо в мультиварці на режимі «Жарка» кілька хвилин. Гарбуз очищаємо і нарізаємо кубиками.

Додаємо гарбуз до цибулі і обсмажуємо ще дві хвилини. Видавимо один зубчик часнику в овочі, туди ж додаємо 500 мілілітрів води.

Нарізаємо куряче філе і картоплю кубиками. Всі інгредієнти перемішуємо в чаші мультиварки. Суп солимо. Виставляємо режим «Варка» на 30 хвилин.

Коли таймер продзвенів, викладаємо суп в каструлю, додаємо улюблені спеції, 4 ложки сметани і ретельно пюріруем блендером до кремоподібного стану.

Суп подається з ложкою сметани і сухариками.

Гарбузовий суп в мультиварці «Сирний»

Цей суп насичений різними смаками, а за рахунок сиру і бекону створюється враження звичайного крем-супу. Відмінна ідея для тих, хто не любить смаку і запаху гарбуза в стравах.

Гарбузовий суп в мультиварці «Сирний»

Складові:

  • Гарбуз - 500 грам
  • Часник - 2 зубчики
  • Цибуля - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Вершкове масло - 2 столова ложка
  • Оливкова олія - ​​3 столові ложки
  • Прованські трави - 1 чайна ложка
  • Вершки 10-20% -50 мілілітрів
  • Сир твердий - 50 грам
  • Бекон - 50 грам
  • Сіль, перець - за смаком

приготування:

Увімкніть мультиварку в режим «Жарка», встановіть таймер 15 хвилин. На суміші оливкової та вершкового масла підсмажте часник до золотистого кольору.

До нього додайте натерту морквину і нарізану цибулю. Готувати овочі до кінця програми, періодично перемішуючи.

Гарбуз очищаємо, нарізаємо кубиками і додаємо до зажарки. Встановлюємо режим «Гасіння» 30 хвилин.

Поки овочі готуються саме час зробити пряні вершки. Для цього необхідно в ємність додати 50 мілілітрів вершків, присипати прованськими травами і довести їх до кипіння.

На сухій сковороді обсмажити скибочки бекону по кілька хвилин з кожного боку до золотистого кольору.

Готові овочі після гасіння одразу пюріруем блендером. Додаємо вершки до консистенції крем-супу.

Якщо суп вийшов густий необхідно додати ще теплої води або вершків.

Готову страву поперчити, посолити і підігріти на плиті не доводячи до кипіння. Кожну тарілку прикрасити шматочками бекону і натертим сиром.

Гарбузовий суп в мультиварці «З волоськими горіхами»

Ця страва створено для тих, хто не боїться експериментів і любить насичений смак приправ.

Гарбузовий суп в мультиварці «З волоськими горіхами»

Складові:

  • Гарбуз очищена - 1 кілограм
  • Бульйон - 750 мілілітрів
  • Листочки розмарину - 1 столова ложка
  • Подрібнений чебрець - 2 столові ложки
  • Волоські горіхи - 4 столові ложки
  • Кукурудзяне борошно - 2 столові ложки
  • Сметана - 2 столові ложки
  • Рослинна олія - ​​2 столові ложки
  • Сіль / цукор - за смаком

приготування:

Гарбуз нарізати шматочками, помістити в чашу мультиварки, скропити рослинним маслом і готувати в режимі «Випічка» тридцять хвилин.

У блендері пюрировать гарбуз. Додати до гарбузовому пюре бульйон, розмарин, чебрець, сметану, сіль і цукор. Готувати суп в режимі «Мультіповар» 5 хвилин.

Розвести кукурудзяну муку чотирма столовими ложками теплої кип'яченої води. Перемішати з рештою продуктами, готувати суп в тому ж режимі ще 5 хвилин.

Волоські горіхи порубати в крихту, додати до супу і дати настоятися страві 10-15 хвилин.

Гарбузовий суп в мультиварці «Сливочно-часниковий»

Дуже ніжний суп з яскраво вираженим гарбузовим ароматом, крім того низькокалорійний і відмінно підійде для дієтичного харчування.

Гарбузовий суп в мультиварці «Сливочно-часниковий»

Складові:

  • Гарбуз очищена - 1 кілограм
  • Цибуля - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Вершкове масло - 3 столові ложки
  • Вершки - 100 мілілітрів

приготування:

Лук і гарбуз очищаємо, ріжемо кубиками. У режимі «Жарка» обсмажуємо овочі на вершковому маслі 10 хвилин.

Додаємо до овочів 3 склянки води, сіль, перець і улюблені приправи. У режимі «Суп» готуємо 20 хвилин.

Овочі відокремлюємо від виділився бульйону, додаємо до них пропущений через прес часник і пюріруем блендером.

Вершки підігріваємо, але не доводимо до кипіння і додаємо в пюре.

Якщо суп вийшов дуже густий - можна додати овочевого бульйону до потрібної консистенції.

Готовий суп доводимо до кипіння і розливаємо по тарілочках, прикрашаємо сухариками.

Гарбузовий суп в мультиварці «З кедровими горішками»

Найсмачніше суп, який можна швидко приготувати, використовуючи прості інгредієнти! Справжня знахідка для ощадливих господинь.

Гарбузовий суп в мультиварці «З кедровими горішками»

Складові:

  • Гарбуз - 200 грам
  • Лук - 100 грам
  • Горіхи кедрові - 80 грам
  • Морква - 100 грам
  • Базилік сушений - 10 грам
  • Вершки - 500 мілілітрів
  • Олія - ​​70 мілілітрів
  • Вода - 100 мл

приготування:

Нарізаємо цибулю, гарбуз і моркву. У чашу мультиварки наливаємо рослинне масло, викладаємо цибулю і моркву.

Виставляємо програму «Суп» і ставимо таймер на 40 хвилин. Не змінюючи режиму, переходимо в програму «Майстер-Шеф» і виставляємо температуру на 160 градусів.

За 30 хвилин до завершення готування змінимо температуру готування на 95 градусів.

Відкриваємо чашу мультиварки, висипаємо в неї гарбуз, базилік, кедрові горішки, воду і вершки. Продовжуємо готувати до закінчення програми.

Коли суп буде готовий пюріруем його блендером.

При відсутності режиму «Майстер-Шеф», цибулю і моркву можна приготувати в режимі «Жарка», виставивши таймер на 15 хвилин. Далі додаємо решту інгредієнтів і продовжуємо готувати в режимі «Суп» 30 хвилин.

Радимо прочитати

Гарбузове мафіни, рецепт з фото
Гарбузове мафіни, рецепт з фото
Всім привіт! Сьогодні будемо обговорювати гарбузове мафіни, рецепт яких я вперше випробувала і залишилася їм дуже задоволена. Це виключно осіння випічка, оскільки гарбуз, як відомо, осінній плід.
Рисова запіканка рецепт з гарбузом
Рисова запіканка рецепт з гарбузом
Якщо у вас не складаються стосунки з запеканками, обов'язково спробуйте цей рецепт – він просто чудовий. Рис і гарбуз самі по собі не відрізняються особливою вишуканістю, але разом зі здобою яєць і

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки