Гарбузовий суп в мультиварці
Гарбузовий суп в мультиварці - блюдо нове для росіянок, так як мультиварки в широкому доступі з'явилися зовсім недавно, та й гарбуз у більшій частині сімей асоціюється виключно з кашею. У американок ж давно стало традицією, щоб гарбузи не пропадали після святкування «Дня Святих», варити гарбузовий суп, вони додають в нього трохи кленового сиропу. У Німеччині також є національний гарбузовий суп - «Кюрбіс-зюпе», його відрізняє те, що цибуля, перед тим як додати до гарбуза, обсмажують з борошном.
Після приготування гарбуза залишається багато насіння, які більшість просто викидає, хоча в якості закуски вони можуть з легкістю замінити звичайне насіння соняшнику. Щоб швидко приготувати гарбузове насіння необхідно сполоснути їх від м'якоті і викласти на змащене маслом деко. Посолити. Запікати в духовці двадцять - тридцять хвилин при 180 градусах.
Не замислюючись кожен відповість - гарбуз є овочем, а ось і ні! З наукової точки зору гарбуз це ягода. Зате, яка корисна! Тільки в ній містяться вітаміни групи D, C, B і групи Т, саме ці вітаміни покращують обмін речовин і дозволяють схуднути бажаючим розлучитися із зайвою вагою, тому гарбузове супчики ще і вельми дієтичне блюдо. Крім того, гарбуз знижує холестерин, покращує потенцію і зміцнює зір. Цілий джерело користі і вітамінів в одній тарілці!
Для тих, хто володіє простими варіантами мультіварок - не турбуйтеся, супчик готується за допомогою простих режимів, які є в кожній мультиварці. А якщо під рукою немає цього чудо-приладу, приготувати гарбузовий суп з легкістю можна на звичайній плиті. Також при відсутності блендера, необхідного в деяких рецептах приготування гарбузового супу, можна скористатися звичайною дерев'яним товкачем для картопляного пюре.
Як приготувати гарбузовий суп в мультиварці - 15 різновидів
- Гарбузовий суп в мультиварці «Казахський»
- Гарбузовий суп в мультиварці «М'ясний»
- Гарбузовий суп в мультиварці «Морквяний»
- Гарбузовий суп в мультиварці «Вітамінний»
- Гарбузовий суп в мультиварці «Крем-суп з гарбуза»
- Гарбузовий суп в мультиварці «З грудинкою»
- Гарбузовий суп в мультиварці «Гострий»
- Гарбузовий суп в мультиварці «Французький»
- Гарбузовий суп в мультиварці «З креветками»
- Гарбузовий суп в мультиварці «З вершками»
- Гарбузовий суп в мультиварці «З куркою»
- Гарбузовий суп в мультиварці «Сирний»
- Гарбузовий суп в мультиварці «З волоськими горіхами»
- Гарбузовий суп в мультиварці «Сливочно-часниковий»
- Гарбузовий суп в мультиварці «З кедровими горішками»
Гарбузовий суп в мультиварці «Казахський»
Таку назву супчик отримав через насичений пікантного смаку, він, без сумніву, зігріє холодними вечорами.
Складові:
- Гарбуз очищена - 1 кілограм
- Гарбузове насіння - 1 жменя
- Часник - 1 головка
- Лук - 2 штуки
- Хрін - 1 штука
- Зелень петрушки - 1 пучок
приготування:
Цибулю і часник очищаємо, дрібно шаткуємо, викладаємо в чашу мультиварки, додаємо пару столових ложок олії і обсмажуємо в мультиварці (режим «Жарка») протягом 5 хвилин. Поки робиться зажарка, нарізаємо гарбуз невеликими шматочками.
Далі гарбуз додаємо до цибулі і часнику, заливаємо все невеликою кількістю води і ставимо на 15 хвилин в режим «Жарка».
Попередньо очищаємо хрін і натираємо на тертці. Коли овочі будуть готові, пюріруем їх прямо в чаші за допомогою блендера.
Додаємо до супу столову ложку солі, чайну ложку цукру і натертий хрін. Варимо ще п'ять хвилин в режимі «Суп».
У готову страву додаємо насіння і зелень.
Гарбузовий суп в мультиварці «М'ясний»
Щоб чоловіки залишилися в захваті від гарбузового супу в нього необхідно додати м'ясо - поживний вечерю готовий!
Складові:
- Гарбуз - 300 грам
- М'ясо - 300 грам
- Картопля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Болгарський перець - 1 штука
- Сіль перець
приготування:
М'ясо нарізаємо невеликими шматочками і готуємо в мультиварці (режим «Жарка») протягом 15 хвилин.
Очищаємо і нарізаємо гарбуз, картопля, морква, перець кубиками. Як тільки м'ясо приготуватися, до нього додаємо підготовлені овочі, воду, сіль і перець. Встановлюємо режим «Суп» на 1 годину.
Після сигналу про закінчення роботи витримуємо суп в режимі «Підігрів» близько 15 хвилин.
Гарбузовий суп в мультиварці «Морквяний»
Корисний овочевий суп, який оцінять не лише дорослі, а й діти.
Складові:
- Гарбуз очищена - 500 грам
- Морква - 300 грам
- Часник - 2 зубчики
- Цибуля - 1 штука
- Вода або бульйон - 3 склянки
- Зелень за смаком
приготування:
Морква заздалегідь помити, почистити, нашаткувати. Цибулю і часник дрібно нарізати. Гарбуз нарізати кубиками.
В мультиварці вибрати режим «Випічка», наливаємо рослинне масло, висипаємо в чашу цибулю, моркву, часник і обсмажуємо 10 хвилин.
Після того як засмажкою готова, додаємо до неї гарбуз, дві чайні ложки солі і бульйон. Вибираємо режим «Випічка» або «Варка», ставимо таймер на 30 хвилин.
Після того як пролунав сигнал про готовність додаємо зелень і пюріруем овочі блендером.
Гарбузовий суп в мультиварці «Вітамінний»
Такий супчик дуже швидко готувати, а користі в ньому більше, ніж в вітамінному комплексі.
Складові:
- Гарбуз очищена - 1 кілограм
- Морква - 1 штука
- Помідори - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Петрушка - 1 пучок
- Часник - 2 зубчики
- Вода або бульйон - 1 літр
- Сіль, перець, лавровий лист
приготування:
Цибулю, моркву і петрушку очищаємо, дрібно кришимо і обсмажуємо в мультиварці в режимі «Жарка» 15 хвилин періодично помішуючи.
Після сигналу про готовність засмажкою, помідори і гарбуз ріжемо кубиками, дрібно рубаємо часник.
Відправляємо залишилися овочі до зажарки, наливаємо воду, додаємо сіль, перець і лавровий лист. Виставляємо режим «Суп» на тридцять хвилин.
Після того як супік буде готовий пюріруем його блендером.
Готовий суп можна зробити ще смачніше, додавши в нього шматочки обсмаженого бекону. Для цього готові пластини м'яса викладаємо на добре розігріту сковорідку з мінімальною кількістю масла, обсмажуємо з кожного боку по парі хвилин до золотистого кольору. Готовий бекон нарізаємо невеликими шматочками і перемішуємо з супом.
Гарбузовий суп в мультиварці «Крем-суп з гарбуза»
Пісне і дієтичне блюдо, яке припаде до смаку всім прихильникам здорового способу життя.
Складові:
- Гарбуз - 500 грам
- Цибуля - 1 штука
- Картопля - 500 грам
- Молоко - 400-500 мілілітрів
- Сіль перець
приготування:
Картопля з гарбузом нарізаємо невеликими шматочками і обсмажуємо в мультиварці в режимі «Жарка» 15 хвилин.
Потім до овочів додаємо цибулю і включаємо режим «Гасіння», також на 15 хвилин.
Після того, як пролунав сигнал про готовність страви, пробуємо овочі, вони повинні бути м'якими.
Викладаємо готові овочі в окрему миску, можна разом з овочевим бульйоном і ретельно пюріруем блендером, під час цього додаємо молоко і продовжуємо збивати пюре до отримання однорідної консистенції крем-супу.
Гарбузовий суп в мультиварці «З грудинкою»
За рахунок грудинки такий суп стане відмінним ситним вечерею, а його смак не залишить байдужим навіть найвибагливішого гурмана.
Складові:
- Гарбуз - 1,5 кілограма
- Помідор - 2 штуки
- Селера - 3 стебла
- Грудинка - 300 грам
- Часник - 5 зубчиків
- Цибулина - 1 штука
приготування:
Нарізаємо грудинку невеликими шматочками і обсмажуємо в режимі «Жарка» до золотистого кольору.
{ad1}Додаємо до грудинке дрібно нарізаний часник, цибулю і селеру, залишаємо смажитися ще на 10 хвилин.
Очищаємо гарбуз і нарізаємо кубиками, також нарізаємо помідори. Перемішуємо овочі з іншими продуктами в чаші мультиварки і заливаємо 100 мілілітрами води.
Перемикаємо мультиварку в режим «Гасіння», встановлюємо таймер на 30 хвилин.
Після того як пролунав сигнал про готовність беремо блендер і ретельно перемелює овочі до пюреобразной консистенції. Суп готовий.
У кожну порційну тарілочку супу можна додати трохи гарбузового насіння і свіжих вершків. Так готову страву придбає новий смак, а головне подача супу стане незвичайною і вишуканою.
Гарбузовий суп в мультиварці «Гострий»
Для любителів пікантних страв такий суп стане справжнім відкриттям і займе почесне місце у Вашій кулінарній книзі.
Складові:
- Гарбуз - 450 грам
- Морква - 1 штука
- Картопля - 2 штуки
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 5 зубчиків
- Вершки - 50 мілілітрів
- Вода - 800 мілілітрів
- Сіль, перець чилі, каррі - по 1 чайній ложці
- Оливкова олія
приготування:
Гарбуз очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками, також чинимо і з морквою. Цибулю ріжемо півкільцями.
Часник нарізаємо пластинами. Вибираємо режим «Жарка», ставимо таймер на 15 хвилин, наливаємо оливкову олію і починаємо обсмажувати цибулю.
Через п'ять хвилин до цибулі додаємо гарбуз, морква і часник. Після сигналу про готовність, в чашу мультиварки додаємо нарізану кубиками картоплю і воду.
Включаємо режим «Суп» і виставляємо таймер на одну годину.
Коли суп звариться, даємо йому трохи охолонути і пюріруем до кремоподібного стану або за допомогою блендера, або за допомогою кухонного комбайна.
Отриманий крем-суп знову заливаємо в мультиварку, додаємо сіль і спеції, ретельно перемішуємо, включаємо режим «Мультіповар» на 1 хвилину.
У кожну порцію супу додати 10 мілілітрів вершків.
Гарбузовий суп в мультиварці «Французький»
Недарма цей суп отримав таку назву: вишукані аромати імбиру, легкий овочевий суп і сухарики - це блюдо як ніяке інше передає традиції національної французької кухні.
Складові:
- Гарбуз - 500 грам
- Картопля - 300 грам
- Цибуля - 1 штука
- Імбир - 1 чайна ложка
- Молоко - 1,5 склянки
- Пшеничні сухарики - 100 грам
- сіль
приготування:
Гарбуз і картоплю очищаємо і нарізаємо кубиками. Цибулю дрібно шаткуємо. Імбир натираємо на дрібній тертці.
Молоко нагріваємо, але не кип'ятимо. Обсмажуємо цибулю на рослинній олії в режимі «Жарка» протягом п'яти хвилин.
Додаємо картоплю, гарбуз, спеції і сіль, а також трохи окропу, щоб вода трохи покривала овочі.
У режимі «Гасіння» готуємо овочі протягом п'ятнадцяти хвилин. Перемішуємо все з імбиром. Овочевий бульйон зливаємо, а овочі пюріруем блендером.
Отриманий крем-суп повертаємо в мультиварку, додаємо молоко і готуємо в режимі «Суп» десять хвилин. У кожну тарілочку супу перед подачею насипаємо сухарики.
Гарбузовий суп в мультиварці «З креветками»
Такий суп ідеальний для любителів морепродуктів, це вишукане і дієтичне блюдо.
Складові:
- Гарбуз - 1 кілограм
- Цибуля - 1 штука
- Морквина - 2 штуки
- Імбир - 1 чайна ложка
- Креветки - 8 штук
- Вершки - для прикраси
- Сіль, мускатний горіх, паприка
приготування:
Гарбуз очищаємо від шкірки і насіння, нарізаємо кубиками або пластинами. Викладаємо в чашу мультиварки.
Присипаємо гарбуз мускатним горіхом. Ставимо режим «Випічка» на 30 хвилин. Нарізаємо цибулю та моркву, подрібнюємо трохи свіжого імбиру.
Готовий гарбуз пюрировать за допомогою блендера разом з цибулею, морквою і імбиром.
Отриману масу посолити, додати 500 мілілітрів води і залишити варитися в режимі «Суп» на 15 хвилин. Креветки очистити, приправити паприкою, посолити і додати в суп. Варити готовий суп необхідно ще п'ять хвилин.
Кожну порційну тарілку прикрашаємо вершками, паприкою і сушеними овочами.
Щоб скоротити час на чистку креветок, можна взяти готові креветки, замариновані в розсолі. Якщо придбати для цього супу креветки в маслі, то блюдо вийде трохи жірновато, але не менш смачним.
Гарбузовий суп в мультиварці «З вершками»
Напевно самий універсальний і простий рецепт цього чудового супу, інгредієнти для нього є в холодильнику у кожної сім'ї.
Складові:
- Гарбуз - 300 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Картопля - 4 штуки
- Вершки - 400 грам
- Оливкова олія
- Вершкове масло
- сіль
приготування:
Включаємо режим «Жарка», заводимо таймер на 15 хвилин. На суміші вершкового і оливкового масла обсмажуємо часник, потім додаємо цибулю і моркву.
Після того як пролунав сигнал про готовність додаємо в зажарку очищені і нарізані кубиками картоплю і гарбуз. Ретельно перемішуємо.
Знову виставляємо режим «Жарка» на 15 хвилин. Після цього готуємо овочі в режимі «Гасіння» одну годину.
Як тільки овочі будуть готові, перекладаємо їх в звичайний посуд і пюріруем блендером, вводимо вершки.
Якщо суп вийшов дуже густий можна додати кип'яченої гарячої води до отримання оптимальної консистенції.
Суп поставити на плиту і довести до кипіння, але не кип'ятити. Блюдо готове!
Гарбузовий суп в мультиварці «З куркою»
Супчик ідеальний для тих, хто не уявляє своє життя без курячого супу, а звичайна локшина вже набридла. Таке блюдо з легкістю урізноманітнює повсякденне меню.
Складові:
- Гарбуз - 350 грам
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Картопля - 250 грам
- Вершки - 400 грам
- Куряче філе - 1 штука
- Сметана - 3-4 столові ложки
- Сіль, перець, улюблені спеції
приготування:
Нарізаємо цибулю півкільцями і обсмажуємо в мультиварці на режимі «Жарка» кілька хвилин. Гарбуз очищаємо і нарізаємо кубиками.
Додаємо гарбуз до цибулі і обсмажуємо ще дві хвилини. Видавимо один зубчик часнику в овочі, туди ж додаємо 500 мілілітрів води.
Нарізаємо куряче філе і картоплю кубиками. Всі інгредієнти перемішуємо в чаші мультиварки. Суп солимо. Виставляємо режим «Варка» на 30 хвилин.
Коли таймер продзвенів, викладаємо суп в каструлю, додаємо улюблені спеції, 4 ложки сметани і ретельно пюріруем блендером до кремоподібного стану.
Суп подається з ложкою сметани і сухариками.
Гарбузовий суп в мультиварці «Сирний»
Цей суп насичений різними смаками, а за рахунок сиру і бекону створюється враження звичайного крем-супу. Відмінна ідея для тих, хто не любить смаку і запаху гарбуза в стравах.
Складові:
- Гарбуз - 500 грам
- Часник - 2 зубчики
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Вершкове масло - 2 столова ложка
- Оливкова олія - 3 столові ложки
- Прованські трави - 1 чайна ложка
- Вершки 10-20% -50 мілілітрів
- Сир твердий - 50 грам
- Бекон - 50 грам
- Сіль, перець - за смаком
приготування:
Увімкніть мультиварку в режим «Жарка», встановіть таймер 15 хвилин. На суміші оливкової та вершкового масла підсмажте часник до золотистого кольору.
До нього додайте натерту морквину і нарізану цибулю. Готувати овочі до кінця програми, періодично перемішуючи.
Гарбуз очищаємо, нарізаємо кубиками і додаємо до зажарки. Встановлюємо режим «Гасіння» 30 хвилин.
Поки овочі готуються саме час зробити пряні вершки. Для цього необхідно в ємність додати 50 мілілітрів вершків, присипати прованськими травами і довести їх до кипіння.
На сухій сковороді обсмажити скибочки бекону по кілька хвилин з кожного боку до золотистого кольору.
Готові овочі після гасіння одразу пюріруем блендером. Додаємо вершки до консистенції крем-супу.
Якщо суп вийшов густий необхідно додати ще теплої води або вершків.
Готову страву поперчити, посолити і підігріти на плиті не доводячи до кипіння. Кожну тарілку прикрасити шматочками бекону і натертим сиром.
Гарбузовий суп в мультиварці «З волоськими горіхами»
Ця страва створено для тих, хто не боїться експериментів і любить насичений смак приправ.
Складові:
- Гарбуз очищена - 1 кілограм
- Бульйон - 750 мілілітрів
- Листочки розмарину - 1 столова ложка
- Подрібнений чебрець - 2 столові ложки
- Волоські горіхи - 4 столові ложки
- Кукурудзяне борошно - 2 столові ложки
- Сметана - 2 столові ложки
- Рослинна олія - 2 столові ложки
- Сіль / цукор - за смаком
приготування:
Гарбуз нарізати шматочками, помістити в чашу мультиварки, скропити рослинним маслом і готувати в режимі «Випічка» тридцять хвилин.
У блендері пюрировать гарбуз. Додати до гарбузовому пюре бульйон, розмарин, чебрець, сметану, сіль і цукор. Готувати суп в режимі «Мультіповар» 5 хвилин.
Розвести кукурудзяну муку чотирма столовими ложками теплої кип'яченої води. Перемішати з рештою продуктами, готувати суп в тому ж режимі ще 5 хвилин.
Волоські горіхи порубати в крихту, додати до супу і дати настоятися страві 10-15 хвилин.
Гарбузовий суп в мультиварці «Сливочно-часниковий»
Дуже ніжний суп з яскраво вираженим гарбузовим ароматом, крім того низькокалорійний і відмінно підійде для дієтичного харчування.
Складові:
- Гарбуз очищена - 1 кілограм
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Вершкове масло - 3 столові ложки
- Вершки - 100 мілілітрів
приготування:
Лук і гарбуз очищаємо, ріжемо кубиками. У режимі «Жарка» обсмажуємо овочі на вершковому маслі 10 хвилин.
Додаємо до овочів 3 склянки води, сіль, перець і улюблені приправи. У режимі «Суп» готуємо 20 хвилин.
Овочі відокремлюємо від виділився бульйону, додаємо до них пропущений через прес часник і пюріруем блендером.
Вершки підігріваємо, але не доводимо до кипіння і додаємо в пюре.
Якщо суп вийшов дуже густий - можна додати овочевого бульйону до потрібної консистенції.
Готовий суп доводимо до кипіння і розливаємо по тарілочках, прикрашаємо сухариками.
Гарбузовий суп в мультиварці «З кедровими горішками»
Найсмачніше суп, який можна швидко приготувати, використовуючи прості інгредієнти! Справжня знахідка для ощадливих господинь.
Складові:
- Гарбуз - 200 грам
- Лук - 100 грам
- Горіхи кедрові - 80 грам
- Морква - 100 грам
- Базилік сушений - 10 грам
- Вершки - 500 мілілітрів
- Олія - 70 мілілітрів
- Вода - 100 мл
приготування:
Нарізаємо цибулю, гарбуз і моркву. У чашу мультиварки наливаємо рослинне масло, викладаємо цибулю і моркву.
Виставляємо програму «Суп» і ставимо таймер на 40 хвилин. Не змінюючи режиму, переходимо в програму «Майстер-Шеф» і виставляємо температуру на 160 градусів.
За 30 хвилин до завершення готування змінимо температуру готування на 95 градусів.
Відкриваємо чашу мультиварки, висипаємо в неї гарбуз, базилік, кедрові горішки, воду і вершки. Продовжуємо готувати до закінчення програми.
Коли суп буде готовий пюріруем його блендером.
При відсутності режиму «Майстер-Шеф», цибулю і моркву можна приготувати в режимі «Жарка», виставивши таймер на 15 хвилин. Далі додаємо решту інгредієнтів і продовжуємо готувати в режимі «Суп» 30 хвилин.