Крем суп


Крем суп відносять до делікатесних страв з-за його ніжного, як виражаються кулінари «гладкого» смаку. Цей суп, винайдений французами, набув широкого поширення і різні рецепти обідньої ласощі можна знайти в асортименті рецептур практично всіх відомих кухарів.

Хоча крем суп готують практично за тією ж технологією, що і супи-пюре, вони далеко не одне і теж. У класичному варіанті на остаточному етапі обов'язково введення такої добавки, як льезон. Саме цей спеціальний соус і надає ексклюзивність «гладкого смаку». Для простоти його можна замінити жирними вершками.

До уваги любителів делікатесних страв, які при цьому не вимагають дорогих продуктів і прості в приготуванні, не займаючи при цьому довгого часу, пропонуємо добірку рецептів від Огюста Ескоф'є, Джиммі Олівера, Д.Рамзі та інших метрів кулінарії.

Загальні принципи приготування крем супу і його відмінності від супу-пюре можна дізнатися з відеоролика.

Як приготувати крем суп - 16 різновидів

  1. Льєзон - ключовий компонент крем супу
  2. Іспанська крем суп з томатів і перцю
  3. Різдвяний крем суп від Джиммі Олівера
  4. Крем суп з фенхеля і цукіні
  5. Французький крем суп з печериць
  6. Крем суп з пастернаку
  7. Курячий крем суп від Юлії Висоцької
  8. Голландський гірчичний суп
  9. Крем-суп з гарбуза по-віденськи
  10. Картопляний крем-суп з вершками
  11. Крабовий крем суп з цвітною капустою і брокколі
  12. Крем суп з буряка, картоплі та яблук
  13. Крем суп з спаржі з лососем
  14. Гарбузовий крем-суп з морепродуктами в мультиварці
  15. Крем суп з спаржі і сочевиці з креветками
  16. Сирний крем суп з креветками

Льєзон - ключовий компонент крем супу

Час приготування соусу для крем супу - 15 хвилин.

Льєзон - ключовий компонент крем супу

Складові:

  • Жовток яєчний - 1 шт.
  • Вершки - 200 грам.

приготування:

Вершки нагріти до закипання. Остудити до стану, коли рідина не обпікає язик при пробі.

Жовток розтерти і інтенсивно перемішуючи ввести вершки, постійно перемішуючи на водяній бані прогріти до загустіння. Потім процідити.

Соус для крем супу готовий.

Льєзон ні в якому разі не можна додавати при варінні супу. Його вводять тільки після закінчення такої стадії приготування, як кипіння, тобто коли суп практично готовий і його подають до столу.

Іспанська крем суп з томатів і перцю

Коли згадують іспанську кулінарію - відразу виникає образ гаспаччо. Але не менш чарівні іспанські крем супи. Серед них чи не найвідоміший - крем суп з помідорів і солодкого перцю.

Іспанська крем суп з томатів і перцю

Складові:

  • Бульйон з яловичини - півтора літра
  • Томати - 1 кілограм
  • Морква - 100 грам
  • Лук -2 штуки
  • Перець червоний солодкий - 2 штуки
  • Часник - 6 зубків
  • Петрушка - 1 пучок
  • Стебло селери - 2 штуки
  • Паста томатна (або протерті помідори) - 2 ложки столові
  • Херес - 100 мілілітрів
  • Оливкова олія - ​​50 мілілітрів
  • Вершки - 100 мілілітрів
  • Цукор - щіпка
  • Кмин мелений - щіпка
  • Сіль і перець чорний мелений - за смаком.

приготування:

Нарізані крупно селера, цибуля, морква обсмажують на оливковій олії в сотейнику до прозорості лука. Додають нарізані томати, гасять п'ять хвилин.

Перці запікають у духовці, не очищаючи нарізають квадратиками, додають до овочів, гасять п'ять хвилин. Вводять нарізані часник, петрушку, томатну пасту, вливають херес і бульйон, варять десять хвилин. Потім все блендіруют і вводять вершки і доводять до однорідної консистенції в режимі пульсації.

Нарізані крупно селера, цибуля, морква обсмажують на оливковій олії в сотейнику до прозорості лука. Додають нарізані томати, гасять п'ять хвилин.

Перці запікають у духовці, не очищаючи нарізають квадратиками, додають до овочів, гасять п'ять хвилин. Вводять нарізані часник, петрушку, томатну пасту, вливають херес і бульйон, варять десять хвилин. Потім все блендіруют і вводять вершки і доводять до однорідної консистенції в режимі пульсації.

Можна подавати.

Різдвяний крем суп від Джиммі Олівера

У цьому відеоролику не тільки опис приготування смачного крем супу з кабачків, а й запеченого курчати - цілий Різдвяний обід.

Різдвяний крем суп від Джиммі Олівера

Складові:

  • Кабачки - 2 штуки
  • Бульйон з курчати - 1 літр
  • Сметана - 100 грам
  • Грудинка копчена - 10 скибочок
  • Перець чилі сушений - 2 щіпки
  • Часник - 1 зубчик
  • Розмарин - 1 гілочка
  • Каштани - 100 грам
  • Чебрець - 1 гілочка
  • Коріандр - щіпка
  • Сіль за смаком.

приготування:

Кабачки розрізати вздовж, видалити насіння і змастити овочі зсередини сумішшю потовчених коріандру, чилі, шавлії. Поставити запікатися на сорок хвилин.

Грудинку нарізати і обсмажити разом з листям чебрецю, розмарину, нарізаними каштанами і часником до хрусткого стану.

Коли кабачки запекутся, ложкою вийняти м'якоть, залити бульйоном і блендіровать.

Додати сметану. Прикрасити підсмаженої грудинкою з каштанами.

Крем суп з фенхеля і цукіні

Суп готують не піддаючи термічній обробці овочі, тому вони повністю зберігають всі вітаміни. Іноді цей суп подають у високих склянках, прикрасивши маслинами.

Крем суп з фенхеля і цукіні

Складові:

  • Бебі-кальмари - 100 грам
  • Фенхель - 0,2 кілограма
  • Цукіні - 0,2 кілограма
  • Гарбуз мускатний - 100 грам
  • Яблуко - 1 штука
  • Спаржа - 100 грам
  • Манго - 100 грам
  • Масло вершкове - 50 грам

Бульйон овочевий - для доведення блендірованной маси до кремоподібного стану.

Льєзон - до загустіння.

Інгредієнти бажано нарізати однаковими за розміром частинами, так вони проварюються в однаковій мірі і блендіруются більш однорідно

приготування:

Кальмари відварити і дрібно нарізати.

Овочі та фрукти дрібно нарізати і пюрировать з додаванням овочевого бульйону до кремоподібного стану.

Поставити на вогонь і нагріти до 50˚С, додати відварені кальмари, вершкове масло, льезон, прогріти і подавати до столу.

Французький крем суп з печериць

Це класичний варіант страви, яке по праву читають еталоном «гладкого смаку».

Французький крем суп з печериць

Складові:

  • Картопля - 7 штук
  • Печериці - 0,3 кілограма
  • Масло вершкове топлене - 1 ложка їдальня
  • Вода - півтора літра
  • Вершки жирні - 1 стакан
  • Цибуля - 1 штука.

приготування:

Картоплю відварити.

Цибулю спасерувати до золотистого кольору. Додати нарізані дрібно гриби, протушкувати десять хвилин. Поперчити, посолити. Додати до картоплю і поварити три хвилини.

Бульйон злити, вміст каструлі блендіровать. Влити відвар і помішуючи довести до кипіння. Додати вершки або льезон і проварити три хвилини.

Подавати з сухариками, підсмаженими грибами або з підсушений хліб.

Крем суп з пастернаку

Цей рецепт був запропонований французькими кулінарами, що з'єднав в одній страві смаки традиційні для європейської та східної кухонь.

Крем суп з пастернаку

Складові:

  • Корінь пастернаку - 5 штук
  • Цибуля - 1 штука
  • Лук порей - 1 штука
  • Рисове молоко - 2 склянки
  • Вода - 2 склянки
  • Місо паста - 1 ложка їдальня
  • Мирин - 3 ложки столові.

приготування:

{ad1}

До нарізаним овочам додати мирин і залити водою і рисовим молоком. Варити на невеликому вогні до м'якості пастернаку (близько двадцяти хвилин).

Відлити 1 склянку бульйону, розвести в ньому місо-пасту і повернути в каструлю. Всю блендіровать.

Поставити на дуже повільний вогонь і ввести льезон постійно помішуючи, погріти п'ять хвилин і подавати.

Курячий крем суп від Юлії Висоцької

Цей суп, як і всі від кулінарної майстрині - просто, швидко і надзвичайно смачно.

Курячий крем суп від Юлії Висоцької

Складові:

  • Лук порей - 2 штуки
  • Тушка курчати - 1 штука
  • Багет - 1 штука
  • Вершки - 0,15 літра
  • Горіхи волоські - 50 грам
  • Масло вершкове - 100 грам
  • Борошно пшеничне - 3 ложки столові
  • Часник - 2 зубчики
  • Перець білий мелений - щіпка
  • Оливкова олія - ​​1 столова ложка
  • Трави прованські - 1 щіпка
  • Селера стебла - 2 штуки
  • Цибуля - 1 штука
  • Лист лавровий - 2 штуки
  • Перець чорний горошок - 1 ложка чайна
  • Морська сіль - 1 ложка чайна.

приготування:

З курчати зварити бульйон. Додати нарізану на 4 частини цибулини, половину нарізаних порею і селеру, часник, перець, лавровий лист, сіль, довести до закипання, зменшити вогонь, варити 1 годину.

Процідити бульйон, відокремити м'ясо курчати, дрібно порубати.

У каструлі розігріти масло, викласти овочі, що залишилися і вершкове масло, протушкувати п'ять хвилин. Ввести бульйон, згустити борошном, проварити п'ять хвилин. Додати м'ясо курчати, вершки і прогріти.

½ супу блендіровать, змішати з не блендірованним супом, додати білий перець.

Горіхи нарубати.

Хліб нарізати, змастити вершковим маслом, присипати прованськими травами і в духовці підсушити.

При подачі суп присипати горіхами.

Голландський гірчичний суп

Незвичайний, цікавий гоструватий на смак крем суп.

Голландський гірчичний суп

Складові:

  • Масло вершкове - 50 грам
  • Борошно пшеничне - 2 ложки столові
  • Сливки (33%) - 0,2 літра
  • Бульйон (м'ясний) - 1 літр
  • Гірчиця - 3 ложки столові
  • Бекон - 0,25 кілограма
  • Пір'я зеленої цибулі - 4 штуки.

приготування:

На вершковому маслі обсмажити борошно і ввести в підігрітий бульйон, варити, розмішуючи, десять хвилин.

Нарізаний смужками бекон підсмажити до хрусткості на сухій сковороді.

Цибуля зелена нарізати.

Бульйон процідити і додати гірчицю, проварити на повільному вогні пару хвилин.

Зняти з вогню і додати вершки, тепло укутати і дати настоятися.

При подачі посипати цибулею і беконом.

Крем-суп з гарбуза по-віденськи

Дуже ніжний делікатесний суп, який через додавання імбиру і вина не рекомендують маленьким дітям.

Крем-суп з гарбуза по-віденськи

Складові:

  • Гарбуз мускатний - 0,3 кілограма
  • Імбир - 2-сантиметровий корінець
  • Вершки 33% - 200 грам
  • Бульйон курячий - 1 літр
  • Вино біле сухе - 100 мілілітрів
  • Оливкова олія - ​​1 столова ложка
  • Насіння гарбузове - ½ склянки
  • Сіль, цукор - за смаком.

приготування:

Гарбуз дрібно нарізати і відварити в бульйоні до м'якості.

Щоб суп вийшов ще ніжніше, гарбуз можна натерти на крупній тертці.

Блендіровать готову гарбуз. Додати вершки, натертий імбир, вино і прогріти хвилин п'ять постійно розмішуючи.

При подачі посипати обсмаженими на оливковій олії насінням гарбуза, скропити оливковою олією.

Картопляний крем-суп з вершками

Крем суп не тільки смачний, але ситний, завдяки картоплі.

Картопляний крем-суп з вершками

Складові:

  • Курка - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Картопля - 3 штуки
  • Корінь сельдерея- ¼ штуки
  • Цукіні - 1 штука
  • Лук-порей - 1 штука
  • Батон- 1 штука
  • Паприка - пару пучок
  • Вершки - 0,2 літра
  • Сьомга копчена - 150 грам
  • Олія - ​​пару ложок столових.

приготування:

Приготувати бульйон. Нарізані корінь селери і моркву подпечь на сковороді покласти в бульйон. Додати картоплю і цибулю порей, варити до готовності картоплі.

Влити половину вершків, проварити і блендіровать.

Збити другу половину вершків, заважати з розчиненою на шматочки сьомгою. З батона приготувати сухарики на сковороді, посипати паприкою.

Суп при подачі прикрасити сухариками і кнелями зі збитих вершків з сьомгою.

Крабовий крем суп з цвітною капустою і брокколі

Цей суп відрізняє досить сильний делікатесний смак крабів і насиченість вітамінами.

Крабовий крем суп з цвітною капустою і брокколі

Складові:

  • М'ясо крабів - 0,2 кілограма
  • Цвітна капуста - 0,2 кілограма
  • Брокколі - 0,2 кілограма
  • Сіль - щіпка
  • Висівки - 60 грам
  • Льєзон - 200 мілілітрів.

приготування:

Відварити крабове м'ясо (п'ять-сім хвилин). Додати дрібно нарізані овочі, висівки і блендіровать. Ввести льезон і постійно помішуючи прогріти п'ять хвилин.

Можна подавати.

Крем суп з буряка, картоплі та яблук

Крем суп з буряка, картоплі та яблук

Складові:

  • Цибуля - 1 штука
  • Масло топлене - 50 грам
  • Насіння коріандру - 1 ложка чайна
  • Яблуко - 3 штуки
  • Картопля - 2 штуки
  • Буряк - 2 штуки
  • Прованські трави - 20 грам
  • Лимон - ½ штуки
  • Бульйон курячий - 2 літри
  • Перець червоний - ½ ложки чайної
  • Яйце, редис - за кількістю порцій.

приготування:

Буряк попередньо відварити цілком. Яйця зварити круто, очистити.

Нарізані цибулю і яблуко спасерувати на топленому маслі з додаванням насіння коріандру до прозорості лука. Додати нарізані картоплю, буряк, прованські трави. Потомити і перекласти в каструлю.

Залити вміст каструлі бульйоном і блендіровать. Посолити, додати червоний перець, сік половини лимона і проварити з лавровим листом.

Перед подачею додати сметану і прикрасити половинками кілець редису і четвертинкою звареного яйця.

Крем суп з спаржі з лососем

Цей суп відносять до делікатесних і при цьому він дуже простий у приготуванні, яке не займе багато часу.

Крем суп з спаржі з лососем

Складові:

  • Цибуля - 1 штука
  • Масло вершкове - 1 ложка їдальня
  • Масло рослинне без запаху - 1 ложка їдальня
  • Борошно - 1 столова ложка
  • Спаржа - 0,35 кілограма
  • Лосось - 150 грам
  • Цукор - 1 столова ложка
  • Бульйон курячий - півтора літра
  • Вершки жирні або льезон - 100 мілілітрів
  • Сир твердих сортів - 150 грам
  • Перець білий і чорний, сіль - за смаком.

приготування:

У каструлі з товстим дном нарізану цибулю спасерувати до м'якості на рослинному і вершковому маслі, ввести муку і прожарити одну хвилину не допускаючи утворення грудочок. Додати нарізану дрібно спаржу і цукор. Залити киплячим бульйоном і варити п'ятнадцять хвилин.

Зняти з вогню, блендіровать. Додати дрібно нарізаний лосось, тертий сир, поставити на повільний вогонь і варить ь до готовності лосося постійно помішуючи, щоб розпустився сир.

За пару хвилин до готовності ввести льезон або вершки, ретельно розмішати.

Гарбузовий крем-суп з морепродуктами в мультиварці

Суп відрізняється незвичайним поєднанням звичного смаку гарбуза і смаку морепродуктів.

Гарбузовий крем-суп з морепродуктами в мультиварці

Складові:

  • Гарбуз очищена - 0, 4 кілограми
  • Морепродукти (набір мідій, восьминогів, кальмарів) - 0,15 кілограма
  • Імбир - 30 грам
  • Каррі - 20 грам
  • Вершки 33% - 0,2 літра
  • Вода - 0,1 літра
  • Сіль, перець, лавровий лист - за смаком.

приготування:

Окремо відварити морепродукти.

Очищений гарбуз нарізати викласти в чашу мультиварки. Додати каррі і лавровий лист. Виставити програму «суп» на одну годину і включити програму. Коли програма дасть сигнал про закінчення, суп блендіровать з додаванням ста мілілітрів бульйону з морепродуктів.

При подачі на суп викласти морепродукти.

Крем суп з спаржі і сочевиці з креветками

Цей крем суп гурмани цінують за цікаве смакове поєднання морепродуктів і бобових.

Крем суп з спаржі і сочевиці з креветками

Складові:

  • Оливкова олія - ​​100 мілілітрів
  • Сочевиця червона - 100 грам
  • Креветки середні свіжі - 20 штук
  • Цедра лимонна - 1 ложка чайна
  • Спаржа зелена - 0,7 кілограма
  • Цибуля - 1 штука
  • Бульйон овочевий - півтора літра
  • Льєзон - 100 мілілітрів
  • Часник - 1 зубчик
  • Картопля - 1 штука
  • Вино біле сухе - 100 мілілітрів
  • Морська сіль - за смаком.

приготування:

Помиту спаржу обсушити і всі овочі нарізати невеликими кубиками. Пасерувати в каструлі три хвилини. Влити вино і випарувати його повністю. Залити бульйоном і варити сорок п'ять хвилин, потім пюрировать блендером, додавши перець і сіль, цедру.

Креветки очистити, нарізати і обсмажити на розпеченій сковорідці.

Сочевицю відварити, відкинути і пюрировать, додавши часник.

У суп влити льезон і прогріти п'ять хвилин.

Суп подавати, виклавши в центрі тарілки сочевицю і креветки.

Сирний крем суп з креветками

Суп має чудовий ніжний вершковий смак і простий у приготуванні.

Сирний крем суп з креветками

Складові:

  • Сир плавлений - 0,4 кілограма
  • Картопля - 0,4 кілограма
  • Креветки очищені середні - 0,4 кілограма
  • Креветки великі - за кількістю порцій.
  • Морква - 0,250 кілограма
  • Льєзон - 0,1 літра
  • Олія - ​​1 ложка солов'я
  • Кріп свіжий нарізаний - 1 ложка чайна
  • Сіль - 1 ложка чайна
  • Свіжозмелений чорний перець - за смаком.

приготування:

Нарізану очищену картоплю відварити до готовності, заливши водою так, щоб вона покрила картоплю шаром товщиною в палець. Воду злити, але не виливати. Великі креветки очистити і відварити окремо.

Морква спасерувати на олії і викласти до картоплі. Додати воду з-під картоплі і блендіровать. Викласти в суп очищені креветки і довести до кипіння.

Зменшити вогонь і покласти в каструлю натертий плавлений сир, ввести льезон.

Томити на повільному вогні розмішуючи до розчинення сиру не даючи закипати. Готовність крем супу - розчинення сиру.

Подати, прикрасивши великими креветками і нарізаним кропом.

Радимо прочитати

Крем-суп з грибів
Крем-суп з грибів
Грибний крем-суп є дієтичним блюдом, але при цьому добре підходить для людей з активним способом життя. Калорійність залежить від того, яку з варіацій рецепта Ви виберете.
Листкове тістечко з кремом Патисьер
Листкове тістечко з кремом Патисьер
Дуже люблю кондитерські вироби зі заварним кремом, але його не завжди зручно використовувати, так як для деяких виробів він рідкуватим і може витікати. А от якщо додати в нього трохи крохмалю, то за
Крем для торта Наполеон
Крем для торта Наполеон
Торт Наполеон - шедевр кондитерського мистецтва, любителі солодкого приходять в захват від нього. Приголомшливо смачний десерт, який практично став класикою. Він нерідко стає кульмінацією святкового

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки