» » Гречана каша - 7 абсолютно різних смачних рецептів приготування

Гречана каша - 7 абсолютно різних смачних рецептів приготування


Здравствуйте все любителі кулінарії! На порядку денному сьогодні дуже корисне блюдо, таке як гречана каша, погодьтеся дуже легке і швидке в своєму приготуванні. Хочете дізнатися всі секрети і тонкощі? Тоді читайте замітку від початку до кінця.

Я думаю, багато здогадуються, що ця крупа одна з найкорисніших продуктів харчування і вітамінізованих, її їдять навіть люди сидять на дієті, рекомендуються вживати спортсменам, ну і звичайно ж дітям. Про користь цього продукту написано багато книг, і статей, які ви можете з легкістю забити в пошуковій системі і почитати. Сьогодні не про це. Що ж можна з неї приготувати? Звичайно ж найпоширеніший і популярний вид, це каша.

Пам'ятаю в дитинстві любила її їсти з молоком, а мої подружки їли її з цукром. А як ви любите, пишіть свої відгуки та побажання, не соромтеся!

Багато варять з проділу, хтось вважає за краще купувати швидкого приготування, таку як Увелка в пакетиках або ін., Яку потрібно залити окропом, а потім вживати. Яка краще? Я якось не люблю ці пакетики, мені здається, що там мало чого корисного, я все таки вважаю за краще справжній спосіб варіння. А ви?

Гречана каша на воді

Цей безмолочні варіант для тих, хто любить це блюдо розсипчастим, а не як розмазня. Ну, це якщо чесно справа смаку, я найбільше люблю, коли вона виходить розваристої, така класна і м'яка приємна на смак, для цього побільше кладу вершкового масла і відповідно води.

Так які ж правильні пропорції, співвідношення гречаної крупи і води повинні бути? Напишіть, як варите ви?

Нам знадобиться:

  • гречана крупа - 1 ст.
  • вода - 2 ст.
  • сіль - 1 ч.л

Спосіб приготування:

1. Перший найголовніший крок, це те, що потрібно гарненько перебрати крупу, не нехтуйте цим дією, ніколи.

Важливо! Ви можете взяти будь-яку гречку, зараз стало популярно купувати зелену, так як багато говорили і стверджували, що вона нібито корисніше, ніж звичайна. Так, ось це не так, ніякої різниці немає, це просто рекламний хід виробників, щоб побільше зрубати грошей.

Після того, як прибрані всі смітинки, добре промийте її під проточною водою.

2. Потім візьміть каструльку і помістіть її туди, налив при цьому води.

Важливо! Найголовніше питання, яке мучить покоління, скільки брати води? Відповідь така, беріть в 1,5-2 рази більше.

3. Поставте на плиту і доведіть до кипіння, ух, побачили пінку, не лякайтеся, так і повинно бути. Видаліть її. Відразу ж посоліть, можна додати улюблені спеції за бажанням, наприклад суміш для курки. Розмішайте.

4. Наступний крок, потрібно почекати до тих пір, поки рівень води в гречці стане менше, ніж самої крупи. Після цього необхідно буде закрити каструлю кришкою і дати їй натсояться приблизно 20-30 хвилин. Ось бачите, на цьому малюнку після закінчення часу води повинно майже не залишитися, на денці прям зовсім трохи, вона видніється. Вимкніть плиту, і нехай вона ще постоїть під закритою кришкою хвилиночок двадцять.

Важливо! У самому кінці, коли вона буде настоюватися, можна покласти шматочок вершкового масла і перемішати.

5. Тепер знімайте пробу, яка вона у вас вийшла до смаку? У мене розсипчаста, класна, обалденно смачна! Для дитини, для дітей зварити таку буде просто чудово. Мої таку завжди з добавкою їдять. Подавайте з будь-яким салатом або використовуйте, як гарнір до будь-якого м'ясної страви, наприклад котлеток.

Смачних відкриттів і приємного апетиту!

Рецепт гречаної каші на молоці

Пам'ятаю в дитинстві, коли мама кликала до столу, я відразу ж з радістю брала стаканчик з молочком і відразу виливала в це блюдо. Можна зробити отже, це найпростіший молочний варіант, а можна зварити її з цим коров'ячим інгредієнтом.

Нам знадобиться:

Спосіб приготування:

1. Приготуйте всі необхідні інгредієнти, які знадобляться.

2. Друга дія, переберіть і помийте крупу, потім налийте води в каструльку і додайте туди ж крупу, варіть так приблизно 7 хвилин після закипання. Після того, як вода вся википить влийте все молоко. Перемішайте і посоліть. Можна поцукрити за смаком, якщо любите солодкий варіант.

Цікаво! Чорні зерна в цій крупі, вважаються найкориснішими, так що не викидайте їх.

3. Варіть 15-20 хвилин на середньому вогні, помішуючи. Після вимкніть плиту і дайте їй настоятися, увібрати молочний смак ще хвилин 20, можна прикрити рушником.

4. Найважливіший момент, дегустація страви, розкладіть по тарілочках, в кожну додайте по шматочку вершкового масла.

Каша з гречаної крупи з м'ясом в каструлі

Нам знадобиться:

  • яловичина м'якоть - 200 г
  • ріпчаста цибуля - 1 шт.
  • морква - 1 шт.
  • часник - 1 зубчик
  • лавровий лист - 2 шт.
  • томатна паста - 2 ст.л
  • приправа до других страв - 1 ч.л
  • сіль, перець за смаком
  • гречана крупа - 150 г
  • вершкове масло - 15 г
  • рослинна олія
  • вода - 300-400 мл

Спосіб приготування:

1. Почніть з оброблення м'яса, поріжте його на шматочки, великі чи маленькі вирішуйте самі, як вам більше подобається. Обсмажте в казанку з рослинним маслом до тих пір, поки з м'яса не перестане виділятися рідина.

2. Наріжте моркву кільцями і соломкою, цибулю півкільцями і часник дрібно ножем.

3. Внесіть всі овочі в м'ясо, перемішайте, обсмажуйте до тих пір, поки всі овочі не стануть м'якими.

Важливо! В самому кінці вносите подрібнений рубаний часник.

Після покладіть лаврушку і приправи, спеції. Ну і звичайно ж сіль і перець, а після томатну пасту. Перемішайте. Тепер залийте цю красу кип'яченою водою з чайника, вода повинна покрити всю масу. Гасіть так яловичину з овочами із закритою кришкою 15-20 хвилин.

4. Тепер покладіть промиту і перебратую крупу і налийте води, в цілому води повинно бути в 2 рази більше ніж гречки, тобто пропорції такі 1 до 2.

Цікаво! Якщо в це блюдо внести грибочки, то вийде гречка по-купецькому.

5. Перемішайте, на цьому етапі ви можете додати ще сіль і чорний мелений перець за смаком. Каструлю щільно закрийте кришкою і варіть до готовності. Тепер, як то кажуть кашу, МАЛС не зіпсуєш, додайте вершкове масло і буквально дві хвилини протушкувати. Дайте постояти Натома в теплому місці. Через деякий час можна спробувати! Ось такий легкий, ніжний, а головне доступний варіант тушкованою гречки з овочами на будь-яку кишеню. Смачного!

Важливо! Якщо ви бачите, що гречка не зварилася, а води вже мало, то можна додати ще трошки і далі кашовар.

Рецепт гречаної каші з тушонкою по-армійському

Поширений холостяцький вид, коли хочеться щось ароматного, і приготувати по швидкому, так би мовити солдатський варіант завжди може прийти на допомогу. Таку можна готувати на природі, або на пікніку, в поході, думаю в шкільні часи все їли це блюдо. Так згадаємо же все забуте з нашого отроцтва, у мене друг таку в термосі завжди з собою брав. &# 128578; 

Виходить дуже навіть непогано. До речі, з тушонкою можна готувати ще й картопля.

Як завжди будуть потрібні найпростіші інгредієнти.

Нам знадобиться:

  • крупа гречана - 1 ст.
  • рослинна олія
  • тушонка яловича - 1 баночка
  • морква - 1 шт.
  • цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • перець чорний мелений - за смаком
  • універсальна приправа - за смаком

Спосіб приготування:

1. Насамперед переберіть зернятка, видаліть смітинки і палички.

2. Тепер зробіть зажарку. Поріжте кулінарним ножем всі овочі за списком, такі як цибуля і морква. Це найкраще зробити так, моркву потерти на тертці, а цибулю нарубати кубиками.

Розігрійте пательню з рослинним маслом і обсмажте цибулю і моркву до золотистої скоринки, щоб овочі стали м'якими, і цибулю прозорим.

3. Далі вийміть з банки тушковане м'ясо, дивіться за тим, щоб весь зайвий жир не потрапив на Скородка, краще його зовсім прибрати зверху баночки. Акуратно вилочкою розімніть, якщо там м'ясо крупно порізане, це додасть однорідності.

Важливо! М'ясо можна брати в баночці абсолютно будь-який, хоч яловичину, хоч свинину, навіть кролика. Яке ви найбільше любите, то і беріть.

4. Перемішайте з овочами і трохи протушкувати, буквально 2-3 хвилини. Тепер налийте води, і внесіть туди гречану крупу. Посоліть за смаком, додайте найкращі на вашу думку спеції або візьміть же універсальні. Приправи, я додаю коріандр і іноді каррі. Вообщем, хто що любить. Варіть так готовності, поки не побачите, що гречана каша готова, вона стала м'якою і ніжною.

5. Тадам, все готово, насолоджуйтеся чудовим смаком і видом.

Каша з гречаної крупи з м'ясом, цибулею і морквою в мультиварці Редмонд або Поларіс

Як люблю я таку помічницю, і готувати цю страву в ній не виняток. По секрету скажу, що ви за основу можете взяти будь-яку варіацію і приготувати в ній. Головне правильно виберіть режим і тоді, все обов'язково вийде. Пропоную, такий супер смачненький варіантік.

Нам знадобиться:

  • курячі гомілки або інша частина курки, яловичина або свинина - 400-500 гр
  • гречана крупа - 2 ст.
  • цибулю і моркву - по 1 шт.
  • соняшникова олія - ​​3 ст. л
  • сіль і перець - за смаком
  • гарний настрій  &# 128578; 

Спосіб приготування:

1. Візьміть чашу від мультиварки і посмажте на режимі «Жарка» овочі з рослинною олією майже, що до готовності.

Потім додайте мяско, порізане на шматки або брусочки. Продовжуйте смажити, до тих пір, поки з м'яса перестане виділятися сік. посоліть

Важливо! Беріть найкраще яловичину або свинину.

2. Потім додайте гречку і залийте ємність чаші водою, посоліть.

3. Увімкніть наступний режим «Гасіння» або «Крупа», дивлячись яка у вас мультиварка, на Поларіс я включаю «Крупа», в Редмонді «Варка».

Важливо! Після відкриття кришки можна покласти лавровий листочок, щоб додати страві ароматність. Ложіте його в кінці, щоб не вийшла гірчинка у смаку.

4. Потім після закінчення часу нехай ще постоїть на режимі підігріву 15 хвилин. Така томлена смакота повинна вийти, як ніби з печі. Нагадує чимось плов, тільки використовується не рисова крупа.

Гречана каша з грибами та цибулею в горщику і в духовці

Люблю грибочки, мариновані аж обожнюю, з цибулькою та з маслом, коли самий сезон можна хоч в це блюдо з засунути і вийде теж просто чарівно. На допомогу вам це відео з каналу ютуб, нехай у вас томлена в духовці за допомогою горщиків вийде на ура !:

Каша з куркою - дуже смачний рецепт

Тим хто, віддає перевагу м'ясу курки раджу цей варіант, адже він виходить дієтичним, пісним в порівнянні з іншими видами.

Підлива для гречки без м'яса як в їдальні

Хотіла вже закінчувати писати це пост, як раптом згадала, що можливо кому то буде корисний варіант підливи до цього гарніру. Зазвичай в моїй родині таке корисне блюдо готується з котлетами або тефтелі. Я роблю таку заливку, в дитячому саду до речі роблять також.

Спосіб приготування:

1. Режу або подрібнюю цибуля ріпчаста і морква, відправляю смажитися на сковороду.

2. Потім додаю пару ложок томатної пасти, сіль за смаком, перець, перемішую, потім на око додаю води, доводжу до кипіння і варю 2-3 хвилини.

3. Якщо любите густу, то в кінці можна в окремому стаканчику насипати 2-3 столові ложки борошна, налити воду з під крана або питну, буквально півсклянки і добре перемішати, щоб не було грудок. Що ж тепер? Цю суміш вилийте в киплячу томатну підливу, і після закипання покладіть лавровий лист і через 1 хвилину вимкніть і приберіть з плити.

Сподіваюся була для когось корисною, пишіть свої відгуки та коментарі, приходьте до мене частіше в гості на сторінку, підписуйтесь на групу в контакті. Всього самого доброго і найкращого, до швидких зустрічей друзі, хороших всім вихідних! Бувай!

Радимо прочитати

Молочна вівсяна каша
Молочна вівсяна каша
За усталеною в моїй родині традиції на сніданок моїм дітям я готую молочну кашу. Вівсянка на молоці - одна з найулюбленіших, і це не просто слова. Діти із задоволенням з'їдають великі порції цієї
Кукурудзяна каша в мультиварці на воді, покроковий рецепт з фото
Кукурудзяна каша в мультиварці на воді, покроковий рецепт з фото
До недавнього часу кукурудзяна каша не входила в умовний список бажаних мною страв. А все тому, що колишні спроби її приготувати не сказати щоб закінчувалися невдало, але і захоплення у мене і
Як приготувати гречку
Як приготувати гречку
Коли зовсім немає часу готувати багатокомпонентні або вимагають особливих кулінарних зусиль страви, можна схитрувати і організувати смачний і ситний вечеря всього за півгодини. При цьому особливо
Гречана каша з сирими овочами
Гречана каша з сирими овочами
Повітряні розсипчасті крупинки гречаної каші м'яко підкреслює смак приємно горчащего чорного кмину, ароматної зелені кропу і свіжої солодкуватою моркви. Змішайте ці компоненти, додайте трохи

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки