» » Котлети з курячого фаршу. 10 найпростіших і смачних рецептів приготування з фото

Котлети з курячого фаршу. 10 найпростіших і смачних рецептів приготування з фото


Доброго всім ранку! На зв'язку з вами Катерина. Щось давно я не публікувала м'ясні страви, виправляюся. &# 128578; Сьогодні я покажу вам найпопулярніші рецептики котлеток, причому не самих звичайних, а дуже незвичайних, зроблених з курячого фаршу.

Ще років зо два тому, я навіть і не підозрювала про таких Вкусняшки, завжди робила і їла традиційні, з яловичини і свинини. Цей вид як і класичні можна також заморозити про запас, а потім швиденько на сковородочку або в духовку. І вуаля м'ясні котлети з курки на столі!

Cамий простий рецепт котлет з курячого м'яса (фаршу)

Цей варіант найлегший і традиційний, напевно по ньому готують все без винятку. Тому що він дуже простий, абсолютно ніяких зайвих інгредієнтів. Такі котлети подають в нашій шкільній їдальні. Котлети будуть в паніровці майте це на увазі.

Нам знадобиться:

  • Курячий фарш - 1 кг; Куряче яйце - 2 шт. Цибуля ріпчаста - 2 шт.Соль - за смаком Перець - за смаком Борошно - 2 ст.л. Сухарі для панірування - 200г Рослинна олія - ​​для смаження

Спосіб приготування:

1. Готовий курячий фарш викладіть в чисту чашку, посоліть і розмішайте, потім поперчіть за смаком. Вбийте одне-два яйця.

2. Своїми руками ретельно вимісити, перемішайте цю консістеціі.

Якщо фарш вийшов рідким, не турбуйтеся, додайте в нього трохи борошно приблизно 4 ст.л борошно і проблема зникне сама собою.

3. Приготуйте панірувальні сухарі для валяння наших м'ясних грудочок. Я вважаю за краще купувати готові панірувальні крихти, а ви, робите свої? Одного разу я навіть купила їх зі спеціями, вийшло дуже смачно.

4. Руками сформуйте спочатку з м'ясної суміші кульки, а потім їх сплющите руками, зробіть їх круглої або овальної форми. Обваляйте в сухариках і вуаля вони вже на сковороді!

Важливо! Перед засадам смаження сковороду потрібно з рослинним маслом добре розжарити, потім зменшити вогонь, а потім вже смажити.

Накрийте кришкою і смажте приблизно 3 хвилини, відкривши кришку можна побачити трохи золотистий край, це означає, що пора перевернути їх на іншу сторону.

5. Ось такі красені вийшли, дуже соковиті і ароматні з найголовнішого смачного і дієтичного інгредієнта, як ароматна курочка.

Котлети курячі в духовці, запечені з сиром

Цей варіант просто супер смачну, тому що використовується в складі картопля і плавлений сирок. Картопля надає м'якість, а сирок ніжність і вершковий відтінок, а також соковитість таким ароматним котлеток. А головне, що це блюдо випікається безпосередньо в духовці, а значить воно ще й корисно. Уявляєте як заманливо вже звучить?

Пробуйте, обов'язково сподобається!

Нам знадобиться:

  • Куряче філе - 1 кг г Картопля - 2 шт. Плавлений сир - 2 упак по 80 г. Сіль - за смаком Перець мелений - за смаком Білок курячий - 1-2 шт. (Для змащування котлет) Спеції - на ваш смак Трави сушені - за смаком Рослинна олія - ​​1 ст.л. (Для змащування форми) Панірувальні сухарі -якщо подобається

Спосіб приготування:

1. Куряче філе потрібно порубати, побити так, щоб воно перетворилося в кашку, приблизно ось так, як показано на малюнку. Якщо у вас немає багато часу, просто перекрутити шматочки філе в блендері.

2. Плавлений сир натріть найкраще на дрібній тертці. А після додайте до суміші з курки. Очищений свіжий картопля теж швидко натріть на тертці і додайте туди ж.

Важливо! Замість картопляного стружки, можна взяти кабачок, наприклад влітку, коли самий сезон, з кабачком вийде ще більш м'яко

3. Поперчіть, посоліть, додайте свої улюблені трави і спеції. Я люблю додавати коріандр мелений або карі.

4. Візьміть керамічну форму, люблю такі формочки, тому що до них нічого не липне і воно нешкідливі для нашого здоров'я, ніж чим з антипригарним покриттям. Змастіть її силіконової пензликом або звичайною, рослинним рафінованим маслом по всій поверхні.

5. Сформуйте руками або за допомогою столової ложки наших курячих голубчиків &# 128518;

6. Відокремте білки від жовтків. Знадобиться тільки білок, його необхідно трохи збити віночком.

7. Помастіть білком верх котлеток. Потім обаваляйте їх в панірувальних хлібних сухариках.

8. Випікайте при температурі 180 градусів приблизно 20 хвилин одну сторону, а потім переверніть їх обмажте знову іншу сторону збитим білком і обсипте паніруванням, засуньте в духовку і запікайте ще 15 хвилин.

Ось така краса вийшла, бесомненно відірватися буде не можна від такої смакоти!

Котлети в мультиварці на пару, дієтичні

Все частіше і частіше я в свій сім'ї використовую мультиварку, куди ж без цієї помічниці. А у вас є це диво?

Варіант в цій мультіпомощніце досить цікавий і незвичайний, в ньому використовується білий батон, або можна замінити на хліб. Для того, щоб надати ароматності, до складу додана зелень. Ці котлети воістину можна назвати дієтичними, оскільки вони будуть вариться на пару.

Цілком можна дати такі котлети годуючим мамам або нагодувати дітей. Прибравши зі складу перець і зелень можна навіть нагодувати зовсім малюків, наприклад однорічної дитини.

Нам знадобиться:

Спосіб приготування:

1. Курячі грудки, філе потрібно взяти охолодженим і нарізати на невеликі шматки.

2. З ріпчастою цибулею потрібно проробити те ж саме.

3. Батон, його шматочки залийте молоком, і розімніть руками, а потім зцідіть, відіжміть молоко, щоб батон размяг і став м'який.

4. Кухонним ножем порубати якомога дрібніше зелень.

5. Лук, філе пропустите через м'ясорубку.

6. Внесіть посічену зелень. Ретельно перемішайте. Посоліть і поперчіть.

7. Сформуйте ось такі овальні колобочкі і покладіть їх на спеціальну чашу для пароварки. В саму чашу мультиварки налийте води. Закрийте кришку, виберіть режим «Пароварка» або «Варка на пару» і варіть приблизно 25 хвилин.

8. Ось така соковита проста і легка принадність вийшла! Смачного!

Покрокове приготування котлеток на сковороді з додаванням манки

Всі продукти розраховані таким чином, що вам знадобиться 1 кг домашнього фаршу, якщо у вас менше, то відповідно просто зменшіть правильно кількість інгредієнтів. Сметану можна замінити на майонез, для того щоб надати більше соковитості, в складі немає часнику, але можна і його додати.

Нам знадобиться:

  • Фарш курячий - 1 кг Цибуля ріпчаста 2 шт. Сметана (майонез) - 1 ст.л. Яйце - 1 шт. Манна крупа - 7-8 ст.л. Сіль, перець за смаком Рослинна олія для смаження

Спосіб приготування:

1. Насамперед накришить за допомогою кухонного ножа цибулю на дрібні кубики. Далі внесіть його до м'ясного фаршу, присолите.

1solim farsh

2. Додайте манну крупу, вбийте одне яйце. І тільки після цього покладіть кисленьку сметанку. Буде смачно навіть і без сметани. Перемішайте.

Важливо! Манка в котлетах зовсім не відчувається, тому додавайте її без побоювання.

3. Ось така суміш вийшла! Залиште її, накривши кришкою постояти 20 хвилин, щоб манка набухла.

4. Сковороду з маслом розігрійте на максимальному вогні, потім зменшіть вогонь, сформуйте будь-якої форми котлетки і смажте їх спочатку з одного боку до красивої скоринки, потім з іншого.

5. Красиві, рум'яні, смачні, ах, нямка !!!

6. Ось такі м'які «пухнастиків» вийшли. На смак просто прекрасні. Спробуйте і ви приготувати з цього економного доступному варіанту.

Я сподіваюся, що ви поділитеся їм в соц. мережах, натиснувши на одну з кнопочок.

Котлети з курячим фаршем і з вівсяними пластівцями

Пробували ви коли-небудь котлетки з вівсянкою? Я впевнена, що немає, хоча може ви знали про такий вид дуже давно, я на жаль дізналася про нього, ось тільки недавно, була в гостях на Дні Народження подруги там і спробувала цю ласуна.

Я здивувалася, що там є ці пластівці, і немає батона і хліба, коли запитала про склад. Я раджу спробувати і вам приготувати їх в домашніх умовах, тим більше що фарш можна взяти магазинний готовий курячий. Простий, легкий і швидкий варіант.

Нам знадобиться:

  • фарш курячий - 250 г; яйце - 1 шт .; вівсяні пластівці швидкого приготування - 0,3 ст .; молоко (або вода) - 0,3 ст .; цибуля ріпчаста - 1 шт .; часник - 1 зубчики; паприка; чорний мелений перець; сіль;

Спосіб приготування:

1. Візьміть миску і налийте в неї свіже коров'яче молочко, всипте в нього вівсяні пластівці. Далі розбийте в цю суміш одне яйце. Добре перемішайте. Залиште отриману масу постояти 30 хвилин в теплому місці.

Важливо! Не нехтуйте цим дією, якщо вівсяна маса не постоїть деякий час, то пластівці НЕ разбухнут і котлети вийдуть не дуже приємними на смак і не такими повітряними.

2. Ріпчасту цибулю і часник потріть на тертці або можна пропустити його через блендер, додайте до м'ясного фаршу. Далі вилийте суміш з пластівців. Посоліть, поперчіть, все перемішайте в чаші. Можна тим, хто любить паприку, додати її. Вона додасть пікантність і оригінальність страви.

3. Якщо фарш вийшов рідким, додайте в нього 2 столові ложки борошна.

Важливо! Якщо ви хочете, зробити котлетки по суші, то цибулю і часник просто порубати, а не тріть!

4. Ложкою викладіть м'ясних красенів на розпечену сковороду з маслом.

У цьому варіанті краще викладати масу за допомогою столової ложки, ніж формувати за допомогою рук.

5. Смажити такі котлети слід на повільному вогні, до тих пір поки ви не побачите рум'яна золотисту скориночку. Ось таку красиву, як на цьому фоте. Подивіться, які пухнасті і повітряні смажені котлети вийшли! Я сподіваюся, що і вам така ласунка дуже сподобається! Смачного!

Котлети з курячого фаршу з сиром

Нам знадобиться:

  • курячий фарш - 600 г, цибуля ріпчаста - 1 шт., сир - 150 г, яйце куряче - 2 шт., сметана або майонез - 2 ст.л, сіль і перець за смаком, укроп- за смаком, манка -2-3 ст.л

Спосіб приготування:

1. Натріть на тертці сир, цибуля наріжте на кубики. Додайте всі інгредієнти за списком до фаршу. Посоліть і поперчіть.

2. Додайте манку і зелень кропу.

3. Сформуйте руками і за допомогою ложки ось такі м'ясні грудочки. Обсмажте їх на сковороді на рослинному маслі з двох сторін на середньому вогні. Спочатку сковорода повинна бути розпечена дуже добре.

4. Акуратно за допомогою вилочки перевертайте котлетки, як тільки побачите рум'яної скоринки з низу.

Цікаво! Ви знаєте, що такі котлетки прозвали «жабенятами». &# 128518;

Тому нехай ваші жабенята неодмінно порадують вас своїм смаком!

Котлети з курячої грудки

Є ще варіант з додаванням сиру, але не думайте, що сир в них буде відчуватися, він використовується як секретний інгредієнт, і якщо ви про нього не скажіть, то ніхто й не здогадається. Хочете знати навіщо він там? Тоді дивіться це відео з ютуба з Іриною Хлебниковой:

А тим, кому зручніше читати, то вивчайте картинки і кроки далі.

Нам знадобиться:

  • Основні інгредієнти: куряче філе - 500-600 г, цибуля ріпчаста - 1 щт., Сир - 1 пачка 200 г, сметана - 1 ст.л, манка - 2 ст.л, сіль, перець за смаком, борошно замість панірувальних сухарів
  • Овочева подушка: цибуля ріпчаста - 1 головка. морква - 1 шт., перець болгарський - 2 шт.

Спосіб приготування:

1. Куряче філе помийте в воді, наріжте на невеликі пластики, цибулю очистіть. Пропустіть цих два основних інгредієнта через м'ясорубку.

Важливо! З домашнім фаршем, котлети завжди виходять смачніше. Тому що крім курки і цибулі в ньому нічого немає.

2. Далі внесіть сир, сметану, яйце і посоліть і поперчіть. Манну крупу теж додайте, вона не зробить ваше блюдо рідким. Залиште отриману масу на 20 хвилин відпочити, щоб набухла манка. Можна замість манки покласти 1-2 ст.л борошна або крохмалю.

3. Для того, щоб зробити овочеву подушку приготуйте заздалегідь свіжу терту моркву, рубаний на шматочки цибулю, і звичайно ж різаний на пластики болгарський перець.

2ovoshi

4. З фаршу сформуйте курячі котлетки, ось так приблизно, можна зробити і круглої форми, різниці немає. Обваляйте їх у борошні.

Важливо! Якщо хочете, щоб ваші котлети були хрусткими, обваляйте їх в манній крупі. Не думайте, що це не смачно або манка буде скрипіти на зубах, виходить дуже хрустно. Я зазвичай завжди обвалюють в манки. Спробуйте не пошкодуєте. &# 128578;

5. Смажте на розпеченій сковороді з рослинним маслом із закритою кришкою, до того моменту, як побачите, що з під низу видно золотава скоринка. Переверніть на іншу сторону і дожарьте.

6. Всі овочі для овочевої подушки покладіть на сковороду і смажте до готовності. Не забудьте помішувати. Смажте 5-7 хвилин.

7. Далі викладіть котлети на подушку з овочів.

8. Залийте їх гарячою водою приблизно до половини середини овочів, не торкаючись котлет.

9. Гасіть із закритою кришкою приблизно 20 хвилин.

10. Ось таке чудо вийшло! Подавайте з овочами і картопляним пюре.

Котлети курячі з кабачків

Час і сезон кабачків настав, вже можна зустріти їх на продуктових крамницях. Скоро і в городі вони з'являться. Так чому б нам не використовувати їх в це блюдо.

Нам знадобиться:

  • куряче філе - 300 г, кабачок - 1 шт. невеликий, морква - 1 шт., цибуля ріпчаста - 1 шт., улюблені приправи, сіль і перець за смаком

Спосіб приготування:

1. Для початку натріть моркву і кабачок очищений на тертці. Лук і куряче філе порізане на кубики відправте в блендер і переробіть. Всі інгредієнти змішайте між собою. Посоліть і поперчіть. Приправте, вийде дуже ароматно. Добре вимісити.

Важливо! Можна додати манну крупу 1-2 ст.л, щоб фарш не був рідкуватий.

2. Тепер сформуйте, зліпите котлети, обваляйте їх у борошні або в паніровці. Мультиварку включите на режим «Жарка» налийте на дно чаші рослинне масло і розжарити.

Важливо! Виставите температуру на 150 градусів, щоб масло швидше розколу, можна накрити чашу кришкою.

По черзі на розпечену поверхню викладіть наші красиві грудочки, сплюснуті кульки  &# 128539;

3. Обсмажте з двох сторін до золотистого кольору.

4. Ось такі курячі півники вийшли! Ця назва їм дав наш російський народ) М'які, соковиті, пухнасті і ніжні, а головне ще й тануть у роті, порадують всіх ваших улюблених домочадців. Кабачок додасть смак ніжності. Цей оригінальний варіантік заслуговує вашої уваги, і до речі можна як підсумок таке блюдо використовувати для бургерів.

Котлети з курячого фаршу з капустою

Незвичайний варіант, без яєць, батона, хліба і без молока, але зате з супер інгредієнтом капустою, яка урізноманітнює ці м'ясні ласощі. Такі котлетки корисні не тільки дорослим, але також і дітям, випікайте їх в духовці, щоб була тільки користь!

Можна і посмажити, але в смажених звичайно багато канцерогенів, які дуже шкідливі абсолютно для всіх.

Нам знадобиться:

  • куряча грудка охолоджена - 600 г
  • капуста - 500 г
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • сіль, перець за смаком

Спосіб приготування:

1. М'ясо курки перемолу в блендері. Далі накришить шматками капусту і теж відправте її туди ж.

2. Потім натріть на крупній тертці цибулю. Ох, від цибулі можуть піти сльози.

Важливо! Якщо ви не хочете, щоб були цибульні сльози, заздалегідь засуньте цибулину в холодильник полежати годинку. А яким способом користуєтеся ви, напишіть коментарі, щоб уникнути цієї проблеми.

Посоліть, поперчіть на свій смак. Перемішайте все рукою.

3. Наступний крок - ліплення. Як правильно зліпити котлети? Потрібно спочатку з фаршу сформувати невелику кульку, а потім його сплюснути долонькою.

Важливо! Руки кожен раз змочуйте водою. Так вони не пристане до ваших рук і вийдуть правильної форми.

4. Форму застеліть спеціальним папером і покладіть курячу принадність.

5. Випікайте при температурі 180-190 градусів, як побачите, що корочка стала золотиста, витягніть і переверніть на іншу сторону. Ось така краса і звичайно ж м'ясна ласунка вийде! За цим рецептом котлетки відмінно тримають форму! Смачного!

 Найпростіший спосіб приготування котлет з курячого м'яса без яєць

У літній сезон корисно готувати такий вид, з додаванням гарбуза і зелені. У ролі зелені візьміть шпинат. А чому б і ні? Гарбуз додасть солодкуватий смак, шпинат соковитість. Цей варіант можна вважати вітамінно-дієтичним, адже він без яєць і без хліба. Тому, якщо ви стежите за своєю фігурою, то скористайтеся цим покроковим керівництвом.

Нам знадобиться:

  • фарш курячий - 500 г, гарбуз варена - шматочок невеликий, цибуля ріпчаста - 1 шт. шпинат - 150 г., сіль і перець за смаком

Спосіб приготування:

1. Гарбуз потрібно буде відварити, вірніше шматочок, розім'яти Картоплем'ялки, щоб вийшла кашка. Лук одну частину головки натріть на крупній тертці, а іншу частину покришите дрібно ножем. Візьміть миску і всі інгредієнти змішайте. Посоліть і поперчіть.

2. Шпинат дуже добре промийте водою, а потім просто і легко покришите його руками. Можна і порізати, але руками вийде швидше. Як же вже красиво і класно виглядає. Така яскравість відтінків. Перемішайте.

3. Зробіть котлети, обваляйте їх в Мучке і смажте на сковороді з розпеченим рослинним маслом із закритою кришкою, до тих пір, поки не побачите золоті краю, після цього переверніть на іншу сторону і продовжуйте жарку.

Важливо! Форму для котлет вибирайте будь-яку, хоч круглу, хоч довгасту. На смак це ніяк не вплине. &# 128512;

4. Можна і запекти в духовці. Для цього покладіть в форму лист фольги, а на неї м'ясні ласощі. Випікайте при температурі 180 градусів до готовності.

5. Вибираючи, будь-який спосіб ви отримаєте дуже ароматні й хрусткі курячі котлети, які оцінять навіть маленькі гурмани) &# 128518; Подавайте їх з будь-яким гарніром, наприклад з картопляним пюре або овочами. Смачних вам історій!

Поради, як приготувати найсмачніші і соковиті котлети з курячого фаршу?

На цьому все, випікайте, смажте, тушкуйте з задоволенням! До нових зустрічей!

P.S Можна будь-який вид котлет нафарширувати грибами або дрібно рубаними яйцями, вийдуть напевно я б сказала вже зрази. Також цікаво вийде якщо зробити гнізда.

Можна в них додати рис і сформувати тефтелі. Як вам така ідея? З чим наповнюєте ви?

Насправді варіантів дуже багато, є і міністерські котлети, і навіть по-французьки, по-київськи, по-єврейськи. В одній замітці про все не напишеш. Так що чекайте і підписуйтесь на оновлення блогу, щоб не пропустити щось нове і цікаве.

Радимо прочитати

Смачні котлети зі свинини
Смачні котлети зі свинини
Саме ходове м'ясну страву на кожен день - усіма улюблені котлетки. Саме їх ми сьогодні і приготуємо. Причому готувати будемо за всіма правилами, спочатку подрумяним на сковороді, а потім будемо
Котлети з курки
Котлети з курки
До цього дня якщо мова йшла про курячих котлетах, то основним інгредієнтом для них завжди було куряче філе. Але в цей раз я вирішила відступити від своїх звичок і приготувала котлети з курячих
Гнізда з фаршу
Гнізда з фаршу
Приготовані для сім'ї м'ясні страви завжди повинні бути різноманітними. Якщо ваша морозильна камера до верху заповнена одним лише фаршем (що дуже навіть добре), і ви день у день смажите звичайні

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки