Окрошка - 7 простих і смачних рецептів приготування
Доброго всім дня! Перш ніж почати писати, хочу зазначити, що скоро літо, а це значить всім захочеться виїжджати на пікніки і смажити шашлики. Але і готувати ароматний овочевий суп під назвою окрошка. Саме про неї ми і будемо вести розмову.
Всім відомо, що це перша страва дуже давнє, старовинне. Воно в Росії використовується з незапам'ятних часів і як тільки настає пік спеки влітку, то ми з радістю наводимо тазики, або відерця з цією стравою. Чи не так?
А все тому що, вона дуже добре втамовує спрагу і робить нас ситими! Я не знаю, як така краса може комусь не подобається. Ох, краще неї в літній спекотний день немає нічого))). Як вважаєте?
Так що з посмішкою на обличчі можете читати ці рядки і вимовляти Oh, baby
Згадайте, що зазвичай ви берете для окрошки з інгредієнтів? Так, самим основними є овочі, це в першу чергу свіжі зелені огірки, редис, зелений і молоденький цибулька і кріп, які дають в цій страві нереальний аромат і смак.
Використовується також м'ясо, воно може бути абсолютно будь-який, куряче, свиняче або яловиче і навіть риб'яче. Ха, люди нашого покоління замінили його на ковбасу або відварені сосиски. Плюс до цього потрібно додати курячі яйця.
А ось заправка теж може бути різною, з чого тільки не придумали її робити. У цій статті ми сильно заглиблюватися не будемо, так як попередня була присвячена саме цьому питанню.
Що ж, тепер можна приступити до найголовнішого і хвилюючого процесу - це готуванні. Будемо творити нові шедеври кухні. Приступаємо.
Окрошка з ковбасою - класичний рецепт приготування
Для мене і як для багатьох російських сімей залишається незмінним рецепт окрошки на квасі з ковбасою. Цей здавалося б простий і в той же час смачний варіант є традиційним, його люблять всі.
Чому саме цей варіант? Напевно, тому що за його класну кислинку і божественний смак, адже їсти це холодна страва одне задоволення. Плюс сметанка в такому поєднанні, та побільше, робить його унікальним і неповторним. Я раджу всім робити саме таку.
Фішка такого овочевого супу ще в тому, що обов'язково заливайте все інгредієнти своїм хлібним квасом, а не покупним. Фу, магазинний він такий мерзенний і солодкий. Пити його класно, а от сюди він не годиться, це вже точно!
До речі кажучи, в нашій місцевості таку тюрю роблять безпосередньо з гірчицею. Кому-то вона подобається до нестями, а кому-то і немає. Як говориться на смак і колір, валянки різні). Скажу одне, подобається додавайте, що не подобається - не кладіть. Вообщем переходимо до справи і дивимося на стандартний набір продуктів, який обов'язково повинен бути у вас заготовлений заздалегідь.
Нам знадобиться:
- картопля - 3 шт.
- яйце куряче - 5 шт.
- свіжі огірки - 3 шт.
- редиска - 6 шт.
- сіль і цукор - за смаком
- чорний перець - за смаком
- цибуля зелена, петрушка, кріп - пучок
- ковбаса або шинка - 250 г
- квас - 1,5 л
- гірчиця - 1 ст.л
- сметана - 10 ст.л
Спосіб приготування:
1. Не дивлячись на те, що я прописала список продуктів, ви можете взяти чогось більше, або менше. Ця страва не вимагає точних пропорцій, цим воно і добре.
Почніть з того, що підготуйте всі потрібні інгредієнти, заздалегідь відваріть картоплю в шкірці і курячі яйця. Потім остудіть і очистіть. Всі овочі такі, як свіжі огірки і редиску обполосніть під хорошим напором води. Зелень також добре промийте і умочіть на паперових рушниках.
Тепер приступайте до найважливішого етапу - різанні продуктів. У цій страві все ріжеться звичайним кухонним ножем, але розмір шматочків повинен бути не надто великим.
При цьому, якщо огірки попалися дуже пупирчатие і колючі, можна буде видалити верхній шар, чесно кажучи, я цього ніколи не роблю.
2. З яєць вийміть варені жовтки і їх не нарізайте. Всю зелень порубати дрібно на шматочки.
Тут є один маленький секрет, будь-яку посічену зелень необхідно перед додаванням її в блюдо відстукати. Що це означає? Необхідно присипати її сіллю і взяти картоплем'ялку або ложку і почати розминати.
При цьому виділиться величезна кількість соку, а запах який піде, просто захват. Але, саме це ж дасть те, що в сервировочной тарілці ці шматочки не будуть «жабами», і вони будуть м'якими і ніжними. Якщо цього не виконати, то здаватися буде, що їсте як ніби травичка з овочами. Неприємно це в роті жувати (((.
3. Жовтки покладіть в окрему ємність і переміщайте їх з гірчицею. Розімніть виделкою, щоб вийшла суміш.
4. Тепер всі підготовлені складові перемішайте в каструлі, крім желточной суміші. Або можна поступити інакше, кожному гостю покласти, як показано на фото в тарілочку все необхідне. А ось заправку з гірчиці поставити поруч в соусницю. Той, хто захоче побалувати себе додасть на свій розсуд.
6. Додайте ложечку сметани, налийте крижаний квас, посоліть і їжте на здоров'я. Закушують зазвичай житнім хлібом. Смачного!
До речі кажучи, якщо ви відпочиваєте на природі то, щоб квас не охолов, помістіть пляшку в річку, заздалегідь прив'яжіть, щоб пляшки не спливла, і при необхідності додайте за призначенням або вгамуєте спрагу.
Як приготувати літній страву без квасу на сироватці?
Про сироватку чула давно, але жодного разу саме цей супец не готувала, ось вирішила нарешті зробити експеримент. Адже млинці мені сподобалося випікати на даному продукті. Пам'ятайте, як кіт їх наминав))).
Тому я вирішила раз такий рецепт існує перевірити, а чи реально це можливо вживати в цій страві. Що ж, вийшло чудово, хоча я з нашим російським хлібним квасом віддаю перевагу все таки більше таке випливає.
Нам знадобиться:
- ковбаса варена або напівкопчена - 240 г
- картопля в мундирах - 2-3 шт.
- яйце куряче - 2-3 шт.
- цибуля зелена - пучок
- кріп - пучок
- сіль за смаком
- сироватка молочна - 1 л
- огірок свіжий - 2 шт.
- сметана - 4 ст.л
- лимонний сік - 2 ч.л
Спосіб приготування:
1. Для початку підготуйте і зробіть сироватку вручну. Можна її як відомо приготувати з молока або кефіру, навіть роблять ще з йогурту. Зупинимося на першому варіанті, змішайте з 1 літром молока пару ложечок сметани і залиште таке пишність на 1,5 дня відпочивати при кімнатній температурі. Потім прокип'ятіть всю сківшуюся рідина близько одного або двох годин, з'являться в результаті пластівці, схожі на сир.
Ось саме цей сирок помістіть в марлю або можна покласти в ситечко і залиште на півгодини постояти і стекти.
Вийшов досить корисний і натуральний продукт без хімії і консервантів, смак у нього з кислинкою - це справжній еліксир здорового способу життя та ще омолодження.
2. Злегка жовтеньку суміш перелийте в пляшку або іншу ємність і охолодіть.
3. А далі займіться різкою овочів по порядку. Спочатку попередньо відваріть в круту курячі яйця, щоб при варінні вони не потріскалися не беріть їх відразу ж з холодильника, намагайтеся, щоб вони полежали деякий час при кімнатній температурі і нагрілися. Воду можна злегка посолити.
Що стосується картоплі, в ідеалі він використовується не молодий, а саме минулого сезону. Вариться він тільки в шкірці, ні в якому разі не очищайте заздалегідь.
Потім відварені інгредієнти остудіть і очистіть. Поріжте картоплю і яйце кубиком.
4. Наступний важливий інгредієнт це зелений огірок.
Щоб було ще ароматні, слід один огірок потерти на тертці, а другий порубати звичайним способом, на шматочки.
5. Далі кришити дрібно ковбаску чи шинку, плюс соліть й перчимо на свій лад. В самому кінці вносите посічену зелень, але нагадую, найкраще її спочатку пом'яти Картоплем'ялки в окремій ємності, щоб вона пустила ароматний сік літа.
6. Потім додайте кисломолочну сметану і сік лимона, далі налийте наш головний в цей раз продукт - холодну з холодильника сироватку. Розмішайте, розлийте по чашках і пригощайте всіх цим твором. Сподіваюся, таке незвичайне виконання привнесе в вашому житті нову нотку смаків.
Смачна окрошка на кефірі
Ух, ще один різновид, проте теж прикольна юшка. Я таку вперше спробувала в минулому році зробити, вийшло непогано, тільки мені довелося її розбавляти питною водою, для мене було надто густо. Можна до речі і воду з газами взяти, ядрено буде.
Взагалі цей варіант як я дізналася пізніше вважається дієтичним блюдом в літній сезон. Для тих, що худнуть він знахідка, хоча не знаю, важко уявити, що такі складові будуть малокалорійні. Судити не мені, а що з цього вийшло і як приготувати таку кефірну окроху читайте прямо зараз.
Нам знадобиться:
- картопля відварна в мундирах очищений - 1 - 2 шт.
- курячі яйця - 2 шт.
- свіжий огірок - 1 шт.
- ковбаса або відварене м'ясо - 200 г
- кефір - 1 ст.
- вода кип'ячена або мінеральна, можна взяти бульйон - 2 ст.
- зелена цибуля і кріп - пучок
- сіль - за бажанням
Спосіб приготування:
1. Всі етапи роботи ідентичні попереднім двом видам. Ось погляньте на картинку. Тут видно, що всі складові порізані на кубики (яйце, картопля, ковбаса і огірок), а зелень кропу і цибулі попередньо була Розім'яті товкачем.
2. І ось коли собірется обідати, то залийте кефіром і водою, розмішайте ополоником і кличте всіх на дегустацію. Соліть за бажанням.
Цікаво! Замість кефіру можна брати тан або айран.
І ще, всім хто ганяється за красивою сервіровкою столу, пропоную в холодний суп помістити шматочки льоду, дивіться як кльово це виглядає.
Рецепт на квасі з м'ясом
На мій погляд такий шедевр і є традиційний, це вже потім пішла заміна на ковбасу і навіть сосиски. Тому що так робити зручніше і часу займає досить таки мало. А з будь-яким м'ясом будь це свинина або яловичина, а може і зовсім дієтичне, таке як курка стоїть возитися, відварювати, остуджувати і т.д
Але, зате є одна велика перевага це натуральний і бездоганний смак, а головне ще й користь.
Нам знадобиться:
- квас - 1,5 л
- картопля - 2 шт.
- м'ясо яловичина - 250 г
- яйце куряче - 2 шт.
- цибуля і кріп - пучок
- огірок свіжий - 1 шт.
- сіль і перець за смаком
- сметана або без неї - 4 ст.л
Спосіб приготування:
1. Картоплю відварити в шкірці, іншими словами в мундирах, почистіть його. Як це легко зробити? В ідеалі його слід повністю остудити, але якщо не терпиться, то вчините так, опустіть по очередно по одній штуці в крижану воду з льодом.
А після пальцями потягніть від центру в сторони і лушпиння легко зніметься.
Далі візьміть спеціальну терку для нарізки овочів, у вигляді сіточки, і через неї пропустіть невеликі шматочки картоплі.
2. Теж саме виконайте з яйцями (відваріть, почистіть їх і поріжте на кубики). А ось з м'ясом такий маневр вийде, поріжте його на квадратні брусочки добре заточеним ножем.
3. Останній крок, подрібніть в блендері кріп, цибулю поріжте дрібно і пам'ятайте ложкою. Налийте перед подачею в блюдце холодного квасу, посоліть і вживайте.
Заправити можна сметаною або майонезом, але якщо хочете, щоб було чисто по-українськи і по-російськи, то не варто.
4. Якщо вже все таки вирішили привнести цей кисломолочний продукт туди, то робіть це перед самою подачею. Смачного!
Готуємо з ковбасою на воді з майонезом
Чесно кажучи, я взагалі не думала, що такий варіант є. Куди тільки наш народ майонез НЕ пхає і навіть сюди вже пристосував це робити.
Як на мене так, краще взагалі без рідини взяти тоді і перемішати цю суміш і вийде новий салат під назвою Літня спека. Ха-ха))). Багате у мене уяву. А ви взагалі як ставитеся до такого поєднання?
Пропоную зробити на маленьку порцію, а то раптом не сподобається. Їсти можна, але не на мій смак.
Нам знадобиться:
- картопля - 1 шт.
- ковбаса - 150 г
- огірок - 1 шт.
- яйце - 2 шт.
- цибуля зелена - пучок
- зелень - пучок
- майонез - 70 г
- лимон - 1 ч.л соку
- вода питна - 0,5 л
Спосіб приготування:
1. Порубаєте ковбасу і відварну картоплю на шматочки ножиком.
2. Також вступите з курячими яйцями, свіжими огірками і зеленню цибулі і кропу. Все перемішайте в одній тарі.
Якщо огірок гірчить, то зріжте з нього шкірку або візьміть інший.
3. Потім додайте майонез, розмішайте, явно нагадує салат, може так поїмо?) Ну і власне кажучи вносите майонезік і лийте води стільки, скільки хочете, щоб було по густоті, яку любите. Розмішайте і насолоджуйтеся ароматом і смаком. Смачного!
Ох, забула лимон, вірніше його сік теж для кислинки влийте в це блюдо, а то буде прісно зовсім.
Рецепт холодного супу для схуднення з редискою
Так чого ж хороший цей суп, і навіть тих, що худнуть особистостям допомагає, ну прямо одне задоволення, їж і не товстієш, як в казці. Хочете також? А чому б і ні, тоді дивіться, ось єдино я б додала сюди курячу грудку, вона набагато краще, ніж те, що пропонує автор.
Або взагалі, можна взяти такі продукти, як кефір, огірок, редиску і будь-яку улюблену зелень, вийде класно і з користю для здоров'я. Хто за?Шалено простий рецепт на мінералці зі сметаною
Багато хто замислюється все частіше, ніж можна замінити квас. Адже він не всім подобається, а комусь і взагалі протипоказаний.
Тому цей варіант стане для багатьох знахідкою, один раз спробуєте і захочете таку їсти майже завжди! Сідлайте і не пошкодуєте, тільки беріть воду охолодженої і щоб в ній були газики, саме бульбашки роблять її клевой. Особисто моя сім'я в повному захваті.
Нам знадобиться:
- картопля відварна очищений - 2 шт.
- яйце відварне очищене - 2 шт.
- огірок - 1 шт.
- редиска - 3-5 шт.
- сметана - 3 ст.л
- сіль і перець за смаком
- вода газована - 3 ст.
- гірчиця - 1 ч.л.
- хрін за смаком
- ковбаса
- цибуля, кріп і петрушка - пучок
Спосіб приготування:
1. Свіжі овочі такі, як редис і огірок порубати дрібними кубиками, однакового розміру. А ось картопля, ковбаску і яйце можна пропустити через овощерезку. Далі подрібніть всю зелень, потовчіть її з сіллю, щоб виділився ароматний еліксир, все змішайте у великій посудині.
2. На свій розсуд можна додати гірчицю і хрін. Якщо ви відносите себе до гурманів, то спробуйте внести ці компоненти сюди. Але, мені не особливо з ними подобається.
3. Подавати це блюдо можна ще й красиво, погляньте. У келих налийте газовану воду без ароматизаторів, до речі можна брати і мінеральну воду, додайте сметани, гірчицю і звичайно ж пару скибочок хліба. Після це зілля доведеться перевернути і вилити в тарілку.
4. Ось така річна принадність вийшла. Приємного апетиту, друзі!
На цьому у мене все. Хай сонце світить яскраво, посміхайтеся частіше і всім до нових зустрічей. Пишіть відгуки та побажання. Діліться статтею в соціальних мережах. Бувай!