Окрошка. Приготування окрошки за класичними рецептами
Добрий всім день! Ось і нарешті дочекалися, скоро зовсім трохи і настане річна червнева пора. У такі дні з хочеться чогось прохолодного і дуже поживного. Як щодо холодного супчика з ковбаскою? Гарна ідея, чи не так?
Мова сьогодні піде про класичному варіанті цієї страви, а й про цікаві видах, читайте всю статтю і ви все побачите самі своїми очима.
За традиційним старовинним російським рецептам готується окрошка на квасі, але ви сьогодні знайдете рецепти з іншими основами, це такими як мінералка, кефір, сироватка, оцет, вода з майонезом. До речі кажучи, є дуже цікаві заправки, які дуже оригінальні і володіють цікавими смаковими якостями. Про них я писала в цій замітці:
Інгредієнти для будь-якого виду завжди з по кін століть не змінювалися, це картопля, м'ясо, огірки, яйця і зелень. Звичайно в світі придумано безліч різних поєднань, наприклад м'ясо замінюють на ковбасу або сосиски, рибу, кладуть буряк, морква і навіть брукву.
Чесно кажучи яких тільки варіантів не існує, роблять без м'яса, без ковбаси, без картоплі, без редиски і навіть без квасу, замінюючи його на інший рідкий продукт. Але в будь-якому випадку коли ми готуємо вдома, виходить просто шалений смачно, а якщо ще вживаємо це холодна страва на природі, так взагалі з нашого столу зникає моментально, миттєво.
Придумали навіть дієтичні і пісні варіанти. А також з незвичайними та дивовижними інгредієнтами, наприклад з помідорами, кальмарами, креветками, редькою, буряками і т.д. Як же приготувати таке «чудо» читайте в наступних статтях.
Окрошка на квасі - рецепт класичний з фотоілюстраціями
Скільки себе пам'ятаю, завжди любила цей варіант більше ніж інші види цього суперсмачний першої страви. Ах, окрошечка обожнюю я тебе, просто закохана в тебе моя хороша &# 128578;
Нам знадобиться:
Спосіб приготування:
1. Приготуйте всі інгредієнти, в складі вказано м'ясо курки, індика або яловичини, а значить ви можете взяти будь-який яке у вас є, або яке вам найбільше подобається.
2. Перше що потрібно зробити обов'язково, це порізати дрібно за допомогою кухонного ножа цибуля свіжа, зелений наповнений вітамінчики. Бажано зі свого городу.
Важливо! Посоліть його і примніть товкачем, щоб він дав ароматний сік і не плавав зверху супу немов жаба.
3. М'ясо молоденької курочки порубати так, щоб шматочок зручно входив в ложку з овочами, коли ви будете вживати це блюдо. М'ясо звичайно заздалегідь потрібно відварити в каструлі в підсоленій воді, приблизно 40 хвилин.
4. Тепер дивіться що робимо далі, налийте в келих квас і поперчіть чорним меленим перцем, додайте ложечку горчічкі і перемішайте.
5. Залийте цією рідиною м'ясні шматочки і цибулю і нехай вони полежать і просочаться цим цікавим смаковим відтінком.
6. Поки настоюється м'ясо поріжте огірки, візьміть 2 свіжих і 2 солоних. Поріжте на кубики.
7. Далі порубати цибулю ріпчасту одну головку.
8. Моркву постарайтеся нарізати дрібно, щоб вона красиво виглядала на тарілці.
9. Покришите зелену петрушку і кріп.
10. Картопля очистіть від шкірки, і теж зробіть з нього маленькі кубики. Перемішайте всі інгредієнти (картопля, кріп, петрушку, моркву, огірки, ріпчаста цибуля).
11. Яйця пропустіть через яйцерезка і відсуньте їх в сторону.
12. Тепер до отриманих різаним продуктам, які знаходяться в каструлі приєднаєте м'ясні шматочки з цибулею і квасом.
13. Візьміть квас і процідіть його, якщо він у вас з хроном або для того, щоб не потрапили хлібні крихти.
14. Перемішайте холодний суп ополоником.
15. І тільки тепер додайте яйця.
16. Страва готова! Розлийте по тарілочках, додайте сметану і просите всіх до столу. Смачного!
Юшка на квасі з ковбасою
Найпопулярніший варіант, а вірніше інгредієнти це звичайно ж квас і ковбаса. Куди ж без них? Зазвичай все так і беруть ковбасу і додають в окроху, ніж чим якесь відварне м'ясо, все правильно адже її навіть відварювати не потрібно.
Нам знадобиться:
- Ковбаса вареная- 600 г
- Картопля - 800 г
- Огірки - 600 г
- Редис - 400 г
- Яйце - 6 шт.
- Квас хлібний - 3 л
- Зелень петрушки, кропу і цибулі
- Сіль, перець, сметана за смаком
Спосіб приготування:
1. Свіжі вимиті овочі наріжте красивим дрібним кубиком. Використовуйте для цього кухонний ніж, відразу відчуєте аромат редиски і огірка.
2. Теж саме виконайте з вареними овочами.
3. Зелень накришить дрібненько ножем, ковбасу поріжте невеликими шматочками.
4. Все змішайте між собою.
5. Внесіть квас. Перемішайте і насолоджуйтеся смаком. Смачних історій!
Класичний літній суп по селянськи з редискою і хріном
Пропоную ще один варіант окрошки традиційної, яка безпосередньо робилася в селі зі своїх ароматних овочів з городу. Любителям дивитися відео з ютуба сподобається:
Готуємо на сироватці
Я коли писала цю статтю побачила на одному з сайтів таку інформацію, що просто очманіла. Виявляється що молочна сироватка така корисна штука. Ось ділюся з вами інформацією, тому якщо ви ще думаєте, чи варто готувати окрошку з цього виду, то не сумнівайтеся варто!
Нам знадобиться:
- огірок - 3 шт.
- цибуля зелена, кріп
- ковбаса варена - 300 г
- яйце - 3 шт.
- сметана, сіль за смаком
- сироватка на око, дивлячись хто якої консистенції більше любить, рідині або гущі
1. Всю зелень подрібніть ножем.
2. Потім відварені курячі яйця.
3. Після молоденькі ароматні, свіжі огірочки.
4. Потім ковбаску.
5. Все ретельно перемішайте.
6. Додайте сметанки на смак, перемішайте.
7. Залийте блюдо сироваткою, до тієї густоти, яка вам подобається, ось і все майже що, залишилося тільки присолити. приємного вам
Цей суп подається на перше, на друге ви можете зварити тушковану картоплю з тушонкою.
Дуже смачний холодник на мінералці
Чи доводилося вам пробувати цей вид? Я дуже давно у своєї тітки спробувала, і навіть спочатку і не зрозуміла що зроблена окроха на мінеральній воді з газами. Прикольно і смачно їсти було! Сподіваюся і вам сподобається! Цей варіантік, мені хочеться показати вам теж покроково з фото. Отже, як же приготувати цей холодненького супчик?
Нам знадобиться:
- картопля - 5 шт.
- яйця - 5 шт.
- огірки - 2 шт.
- редис - 300 г
- зелена цибуля і кріп
- ковбаса - 300 г
- сметана - 300 г
- майонез - 1 ст.л
- мінералка - 1 л
- гірчиця -1- 2 ч.л
- сіль за смаком
Спосіб приготування:
1. Наріжте огірки і зелень ножем, так як вважаєте за краще, краще дрібно.
2. Яйця, шматочки ковбаси, картопля пропустіть через яйцерезка. Редиску поріжте ножем. Кілька штук для ароматності можна натерти на тертці.
3. Влийте мінеральну воду. Ух, ти пизирікі пішли, чуєте шипіння?
4. Додайте гірчицю, сметану і майонез. Страва готова, розмішайте і розлийте по тарілочках. Приємних проб!
Рецепт на кефірі для схуднення
Існує думка, що використовуючи кефір можна зробити цей суп низькокалорійним, ну не знаю ... Особисто я в цьому не впевнена, адже інші продукти сильно не відрізняються малою кількістю калорій. У будь-якому випадку варто спробувати, може адже фахівці і праві.
Нам знадобиться:
- куряче філе - 600 г
- яйце - 6т.
- картопля - 4 шт.
- огірки -5-6 шт.
- зелена цибуля, кріп
- кефір - 2 л
- курячий бульйон - 2 л
- сіль, лимонна кислота
1. Куряче відварене м'ясо порубати на шматки і відправте в чисту велику миску. Бульйон від м'яса не виливайте він нам стане в нагоді далі.
2. Картопля покришите.
3. Потім яйця подрібніть.
4. Всі отримані інгредієнти змішайте один з одним.
5. Приберіть з огірків шкірку, адже вона може бути кілка.
6. Поріжте їх дрібно. Але не все, залиште один огірочок і натріть його на тертці.
Важливо! Якщо ви трете огірки, то окрошка обов'язково матиме ароматний насичений відтінок, ну просто чарівно смачно вийде, запевняю вас!
7. Лучок поріжте маленькими кільцями.
8. Кріп потрібно заздалегідь вимити, а потім присолити. І тільки після цього його порізати ножем. Це робиться для того, щоб вона пустила сік і просяк ними весь суп.
Важливо! Робіть саме так, це наситить це холодна страва смаковими прекрасними нотами літа.
9. Влийте кефір.
10. Потім бульйон від курки.
11. Вийшло просто смакота! Присолите і поперчіть за смаком.
Як зробити окрошку смачніше в домашніх умовах? Ви знаєте, які - небудь секрети, поради приготування? Напишіть в коментарях, може я щось упустила, для тих хто не володіє інформацією, можна почитати в цій невеликій замітці.
Окрошка на майонезі і воді
Досить простий інгредієнт, але зате для росіян він скоро стане найулюбленішим, це майонез додавати його стали всюди куди не лінь, ось навіть в цей холодний суп. Ну, а що непогано адже виходить, у мене чоловік уплітає за обидві щоки &# 128539;
Нам знадобиться:
- огірок - 2-3 шт.
- яйця варені - 6 шт.
- ковбаса - 400 г
- картопля - 3 шт.
- пучок цибулі і кропу
- сіль, вода і майонез
1. Огірок спочатку наріжте уздовж, а потім з цих брусків наріжте крихітні кубики.
2. З картоплею виконайте те ж саме, можна взяти яйцерезка і через неї пропустити, я особисто так завжди роблю, як потрібно швидше щось зварити. А ви як більше любите робити?
3. Яйце обов'язково повинне бути свіжим, переконайтеся в цьому заздалегідь. Ножем розріжте спочатку вздовж яєчка, а потім покришите шматочками.
4. Ковбаса варена, а може бути ви робите з копченою не має значення завжди ріжеться дрібно кубиком.
5. Молоденький цибулька накришить за допомогою ножа дрібненько.
6. Потім кріп.
7. Тепер все змішайте, дуже ретельно.
8. Внесіть майонез, присолите.
10. Налийте в блюдо води, можна взяти звичайну фільтровану воду, а можна придбати очищену в магазині. Всі розмішайте ложкою.
11. Завершальний етап - найсмачніший, пробуйте!
Овочевий суп на сметані з лимонною кислотою або лимоном
Цей варіант як то кажуть, завжди самий незамінний якщо раптом вам захотілося зробити це блюдо, а немає ні квасу, ні мінералки, зате завжди є лимонка, ну або лимон. Все гранично просто. Ось тільки цей варіант буде з помідорами. Їли ви коли-небудь таку окроху?
Нам знадобиться:
Спосіб приготування:
1. Як зазвичай кубиком наріжте варену в мундирах картоплю.
2. Після огірок намельчіте.
3. Несподіваний інгредієнт - помідори, ріжуться дрібно, як завгодно.
4. Потім яйце подрібніть ножем.
5. Соковитий ароматний цибулька порубати акуратно, не пораньте пальці. А то, знаєте я завжди намагаюся, і як завжди кудись поспішаю, раз та й поріж. У вас таке буває?
6. Далі кріп, теж подрібніть.
7. Всі змішайте.
8. Візьміть пів лимона і відіжміть сік. Віджимайте через ситечко, щоб нічого зайвого не потрапило.
Важливо! Щоб добре вичавити сік, потрібно перед тим як тиснути, підготувати його. Для цього побийте і покатайте лимон по столу, тоді сік сам дуже швидко побіжить при тисняві.
9. Додайте сік і воду в каструлю до всіх перемішаним інгредієнтів.
10. Ось що з цього всього вийшло. Уже апетитно і хочеться неодмінно з'їсти! А вам? &# 128539;
Ах, да якщо у вас немає лимона, використовуйте замість нього лимонну кислоту, просто в воду додайте її, орієнтуйтеся на свої переваги. Хочете по кисліше, додайте побільше, не подобаються, киньте зовсім небагато. Зразкова пропорція це 1/5 лимонної кислоти на 1,5 літра води.
Рецепт з ковбасою на воді з оцтом
Нам знадобиться:
- огірки - 200 г
- цибуля зелена - 150 г
- кріп - 1 пучечок
- ковбаса - 150 г
- картопля - 200 г
- яйце - 2 шт.
- мінеральна вода без газів
- сіль, яблучний оцет і сметана
Спосіб приготування:
1. Всі інгредієнти як зазвичай покришите ножем в чашу, спочатку всю зелень, цибулю і кріп, потім огірки.
2. Після картопля і варену ковбаску.
3. Тепер зробіть заправку, додайте мінеральну воду без газів і яблучний оцет, орієнтир тримайте на свій смак, до всіх приготованим інгредієнтів. Приблизно Рачет такий 1 столова ложка оцту яблучного на 1 літ води.
В кінці внесіть сметану. Все перемішайте, поставте блюдо в прохолодне місце, а після розлийте на порції. Смачного!
P.S А ви робили варіант окрошки зі смаженою картоплею, я ось сьогодні їла такий у подруги, смачненько, але для мене жірновато як - то. &# 128518; Мені не дуже сподобалося. Мені більше сподобався її кіт, який не відходив від мене ні на крок.