Окрошка з ковбасою - класичні рецепти
Доброго часу доби, шановні друзі! Сьогодні в цей теплий день, пропоную вам ось такі легкі рецепти класичного річного страви. Я думаю, що ні в одній сім'ї без цього холодного супу в літню пору не обійдеться жодне застілля, торжество, свято ну або просто звичайний обід або вечерю!
У цій замітці ви знайдете найсмачніші варіанти класичної окрошки з ковбасою. Чому з ковбасою, запитаєте ви, адже можна взяти м'ясо птиці або яловичини. Не сперечаюся, що з ними виходить це блюдо смачніше, але коли температура на вулиці 30 градусів, то не всім захочеться стояти і відварювати у плити шматочки м'яска.
Якщо ж ви хочете приготувати цей супец все таки з якихось м'ясом, то можливо вам допоможе ось ця стаття:
Класична окрошка з ковбасою - рецепт на мінералці з майонезом
Незвичайний варіант цієї страви, тому що в ньому доданий такий червоний інгредієнт, як свіжі помідори. Вони внесуть соковитість в цей суп. Мінеральну воду можна вживати як з газами, так і без них. Майонез можна замінити на сметану, пробуйте, виходите зі своїх смакових переваг ну і звичайно ж з фінансових можливостей.
Приготувати це в будь-якому поєднанні вийде дуже смачно і незвично, ніж чим на звичайному хлібному квасі, як всі звикли.
Нам знадобиться:
- ковбаса варена - 200 г
- картопля -3 шт.
- огірок - 2 шт.
- яйця - 4 шт.
- редис - 5 шт.
- помідор - 2 шт.
- цибуля зелена - 150 г
- мінералка - 1,5 л
- майонез за смаком
- кріп - 100 г
- сіль за смаком
Спосіб приготування:
1. Ковбаску поріжте дрібненько, но завгодно, головне, щоб вийшло красиво. Використовуйте тільки кухонний добре заточений ніж.
Важливо! Ковбасу купуйте в магазині свіжу, уважно читайте склад і дату виробництва.
2. Огірки перш ніж нарізати, помийте в воді. Бажано брати домашні, так як вони набагато запашиста, ніж магазинні.
3. Відваріть картоплю в мундирі. Видаліть шкірку і поріжте, як показано на зображенні.
4. Яйця найкраще брати курячі, так як вони крупніше, ніж перепелині.
5. Редиску можна взяти білу або якусь іншу, будь-якого сорту, не принципово. Поріжте її тонко, намагайтеся, щоб шматочки були однаковими і схожими один на одного.
6. Апетитний цибулька, бажано перед тим як різати покласти в холодну воду на пару хвилин, щоб він придбав якусь свіжість. Нарубаєте його так, як показано на малюнку.
7. Кріп спочатку присолите на обробній дошці, а потім подрібніть.
Важливо! Якщо ви не присолите, то це не дасть потрібний аромат в цій страві.
8. Всі отримані продукти змішайте в каструлі. Налийте газовану воду і додайте сметану або майонез за смаком. Посоліть.
9. Перемішайте. Дайте настоятися в холодильнику хоча б часочек.
10. Після цього можете розлити по тарілочках. Любителям хрону, можна в кожну тарілочку додати його, попередньо натерти на тертці.
11. Якщо ви хочете зробити окрошку більш соковитою, то додайте в це блюдо різані помідори в уже розлиті чашки. Смачного! Цей варіант точно сподобається вам, і стане найулюбленішим і смачним в вашому меню.
Хочете урізноманітнити це блюдо? Тоді швидше переходьте і читайте цю замітку, в ній ви знайдете цікаві заправки для цього холодного супу, і замініть традиційний квасок на мінеральну воду, кефір, майонез, лимонний сік, а може ви захочете приготувати гарячу польську окрошку.
Окрошка з копченою ковбасою на кефірі або айраном
У цьому варіанті використовуються будь-які копченості, це може бути копчена ковбаса, а може бути копчена куряча грудка. Заливка використовується на основі кефіру, айрану, або навіть тана. Вибирайте на свій смак і творіть!
Нам знадобиться:
- картопля - 3 шт.
- морква вареная- 1 шт.
- огірок - 2 шт.
- копченості м'ясні будь - 200 г
- кефір, айран, тан - 1,5 л (на свій смак виберіть, щось одне)
- яйце - 4 шт.
- цибуля і кріп за смаком
- сіль за смаком
Спосіб приготування:
1. Картопля молоденький і свіжий відваріть в каструлі, почистіть, і наріжте кубиком.
2. Слідом наріжте морковочку, яка додасть гарний яскравий відтінок в супі.
3. Свіжий огірок очистіть від зеленої шкірки і нарубати кухонним номом на шматочки.
4. М'ясо або копчену ковбасу поріжте акуратно, щоб шматочки були маленькі.
5. Яйця подрібніть, щоб шматочки були не сильно великими.
6. Лук вимийте у воді і відразу ж поріжте його. З кропом виконайте те ж саме.
7. Всі змішайте. Додайте будь-який кисломолочний напій. Розбавте його трохи кип'яченою водою, до тієї густоти, який ви любите. Присолите.
8. Розлийте по тарілочках. Для оригінальної сервіровки використовуйте кубики льоду з цибулею. Приємного і смачного поїдання!
Готуємо холодний супец з квасом
Нам знадобиться:
- яйце - 2 шт.
- картопля - 1-2 шт.
- ковбаса - 150 г
- огірок - 2 шт.
- зелень кропу і цибулі - 300 г
- квас - 1 л
- сіль
Спосіб приготування:
1. Всі інгредієнти подрібніть так, як показано:
2. Змішайте їх в мисці.
3. Потім суміш розкладіть по тарілках.
4. Заправте блюдо квасом. Додайте сметани. Посоліть блюдо. Подавайте з сухариками) Приємного апетиту!
Напишіть в коментарях, які заправки для окрошки ви любите найбільше &# 128520;
Рецепт на пиві - такого ви ще не їли!
Якщо ви хочете здивувати своїх друзів, то візьміть собі на замітку ось це відео. У ньому холодний суп з використанням пива і червоною рибою холодного копчення, не дасть померти нужденним))) &# 128558; І пам'ятайте, надмірне вживання окрошки на пиві, може нашкодити вашому здоров'ю :)
А ви робили з такою алкогольної заправкою, я ще немає, поділіться відгуками, як вам такий варіант. Смачно виходить?
P.S Що можна подати до цього літнього холодного супу на стіл? Друзі, що ви зазвичай подаєте з цією стравою? Пишіть свої коментарі, рада почитати завжди їх &# 128578;
Я вирішила поділитися одним рецептиком, на мій погляд дуже швидким і дуже смачним, який можна подавати до цієї страви.
Грінки з бородинского хліба, обсмажені на олії з цибулею і кількою
Нам знадобиться:
- Бородинський хліб - 6 шматочків
- Цибуля зелена або ріпчаста за смаком
- Кілька в томаті або в масле- 6шт.
- Рослинна олія - 1-2 ст.л
Спосіб приготування:
1. Шматочки хліба обсмажте на сковороді, застосовуючи рослинне масло.
2. На кожен шматочок покладете кільку, присипте зеленою цибулькою. Можна кільку і не класти, а покласти наприклад шматочки сала &# 128578;
Ну, а якщо хочете трохи повозитися, то приготуйте часникові пампушки, які подаються зазвичай до справжнього українського борщу. У своїй замітці я вже про них розповідала, буде цікаво читайте тут.
На цьому все, була рада поділитися з вами своїми напрацюваннями. Всього всім самого доброго, і хорошого! Будьте щасливі! До нових зустрічей!