Салат з кальмарами - 20 рецептів смачних і простих салатів з кальмарів з фото і відео
Добридень! Сьогодні була в магазині і погляд впав на прекрасних чудовиськ &# 128578; . Тому дану замітку хочу присвятити морським мешканцям. А саме, розповім про різні варіанти приготування салатів з кальмарів будинку. Всі страви виходять нереально смачними і я б сказала, що вони складаються з звичайних повсякденних інгредієнтів.
Але всі ці салати об'єднує лише одне, виходять вони дивовижно ніжними і найсмачніше.
Я дуже хочу, щоб ця добірка салатів виявилася вам корисною. Адже большінствово з нас любить їх вживати або смаженими, або вареними, хтось вважає за краще кальмарчики в клярі, або консервований варіант. У всіх різні уподобання і смаки. Ну, а я найбільше люблю салати з кальмарів. Ті, хто жодного разу в своєму житті не їв і не пробував морських мешканців, часто думають, що ж приготувати з них? Я раджу почати готувати саме з салатів.
Хто б міг подумати, але ж раніше це був делікатес, це зараз його можна піти і придбати в будь-якому магазині. І я думаю, що це не дарма, так як виявляється вони дуже корисні для нашого організму в цілому. Ви знаєте яка користь від них? Напишіть в коментарях &# 128578;
Виявляється кальмар - це невеликий морський молюск, з волокон якого, ми отримуємо для організму потрібну кількість білка, мікроелементи і навіть вітаміни. А найцікавіше, я особисто не знала про це. Те, що м'ясо цього морського мешканця допомагає нам впоратися з депресією, знімає емоційний стрес і підвищує життєвий тонус людини. Ось так, то виявляється !!!
Так що, у кого зараз поганий настрій, біжіть в магазин і купуйте цих «прекрасних чудовиськ»)))
Як швидко і правильно почистити кальмари від плівки? 3 способи очищення
Для того, щоб зробити будь-який салат з кальмарами, потрібно насамперед очистити і відварити їх. Як зробити це правильно і в той же час швидко?
Любителям дивитися ролики і відео я надаю таку можливість подивитися весь процес чищення і варіння цих «красенів» ось в цьому сюжеті:
Як ви змогли помітити з відео, що все елементарно просто.
У наш час цей морський продукт в магазинах продається все частіше, вже замороженим і очищеним. Ну що робити, якщо ви купили свіжих з головою і щупальцями.
В першу чергу потрібно видалити щупальці. Однією рукою тримайте голову морскогожівотного, а інший тягніть щупальці. Таким рухом ви легко видалите щупальці і нутрощі.
Заморожені тушки спочатку обов'язково необхідно розморозити. Найкраще, щоб вони полежали в теплі і самі по собі розморозились. Чи не вдавайтеся до мікрохвильової печі, це зашкодить структурі м'яса молюска.
Способи очищення кальмарів від плівки. Існує кілька варіантів:
1 варіант. Акуратно кулінарним ножем подненьте шкурку і видаліть. Цей спосіб трудомісткий і вимагає багато часу.
2 варіант. Можна тушки відварити у воді не більше 2-3 хвилин, щоб м'ясо не стало жорстким і гумовим. Варити довше не варто!
Важливо! Якщо все ж ви забули і 2-3 хвилини минули, то тоді варіть молюсків 1 годину, можна навіть і 2 години, після цього довгого часу вони знову стануть м'якими.
3 варіант. Обдайте свіжі молюски окропом і акуратно зніміть шкірку, вона легко повинна потягнутися. В окропі вони повинні полежати 2 хвилини.
Далі помістіть тушки «морських красенів» в холодну воду з льодом, і приберіть з них все шкурку, якщо вона не прибрала. Можна спробувати поскоблить їх ножем.
Багато господині задаються питанням, скільки по часу потрібно варити кальмари? Відповідь проста: не довше 2-3 хвилин, можна навіть і 1 хвилину.
Все очищені молюски, якщо ви помічали на вигляд мають кремовий відтінок, ну або білий. На внутрішній поверхні виявляється теж є плівка, яку потрібно підчепити ножем або за допомогою нігтів на руках удалітеь її.
Бувають випадки, що ця плівка також є і на зовнішній стороні, навіть якщо ви вже видалили шкурку, то під шкіркою могли просто напросто не помітити і не прибрати цю плівку. Приберіть плівку на зовнішній стороні.
Секрет смачних кальмарів полягає саме в цьому, просто чомусь не всі знають про цю невидиму плівку. Багато її не знімають, а потім твердять, що у кальмарів немає нікого смаку. Тому не забудьте прибрати плівку! І м'ясо обов'язково вийде, м'яким, ніжним і смачним.
Після того, як ви бачите що тушка морського молюска очищена від плівки, зробіть вертикальний поперечний надріз на зовнішній стороні (зовні) і приберіть всередині хітинову хорду. Вона прозора, довга і дуже щільна, потягнувши, вона легко забереться. .
Якщо щось ще залишилося з нутрощів неодмінно видаліть. А після видалення всього непотрібного «сміття», тушки добре промийте під проточною водою.
Як правильно варити заморожені кальмари для салату, щоб вони були м'якими?
Я розповім лише найпопулярніші способи варіння цих морських мешканців, і на мій погляд легкі, які і потрібно використовувати в побуті. Є більш складні варіанти готування, але я вважаю, нехай цим способом користуються справжні шеф-кухаря, у яких гостей більше 100 чоловік в ресторані.
Спосіб 1 Візьміть каструльку і налийте в неї холодну воду. Помістіть кальмарів в воду. Посоліть і варіть 1-2 хвилини. Увага! Не відходьте від каструлі, як тільки вода почала кипіти, ви побачили перші бульбашки на поверхні, відразу ж засікайте час, а то прокарауліте і отримаєте гумовий смак. Далі воду злийте, а молюсків викладіть на тарілку для охолодження.
Спосіб 2 Помістіть тушки саме в киплячу підсолену воду і варіть їх 1-2 хвилини після закипання. Далі негайно помістіть їх в крижану воду. На мій погляд це найпростіший спосіб в побуті, і м'ясо виходить дуже ніжне і м'яке.
Важливо! Варіть кальмарів в солоній воді! Так як саме при варінні м'ясо візьме в себе потрібні смакові якості солі, якщо забудете посолити, зробити це потім буде неможливо!
Не думайте, що чистити і варити цих красенів це дуже складно і трудомістким. Ні! Ще раз немає, просто спробуйте і я впевнена у вас все вийде.
Адже варіантів приготування різних страв з кальмарів безліч. А користі від морепродуктів ще більше. Сьогодні ви переконаєтеся в моїх словах, якщо приготуєте хоча б один з представлених салатів.
Салати з кальмарів - кращі перевірені мої напрацювання:
Салати з кальмарів - це салати, які смачні і корисні одночасно. У них дуже багато білка, який засвоюється в нашому організмі дуже легко. А найголовніше цей морський молюск, багатий йодом і мікроелементами. Тому готуйте різні, дивовижні і незвичайні страви і вам неодмінно сподобається.
Найпростіший і смачний рецепт з кальмарів у вигляді салату
Дуже легкий салат, який ви можете без зусиль готувати хоч кожен день, радуючи своїх домочадців. Цей салат з кальмарів з яблуками подарує вам незабутній смак.
Нам знадобиться:
- кальмари свіжі - 300 г, яйце - 5 шт., яблуко червоне - 250 г, цибуля ріпчаста - 1 шт., майонез - 100-150 г, будь-яка зелень - за смаком, сіль - 0,5 ч. л. (Або за смаком)
Спосіб приготування:
1. Почніть робити салат з варіння тушок. Для цього, закип'ятіть воду в чайнику. А потім залийте їх окропом і залиште на 2 хвилини.
2. Далі остудіть і наріжте красивими кубиками.
3. Яйця відварити, приберіть шкаралупу і за допомогою овочерізки зробіть невеликі кубики з яєць.
4. Яблука помийте проточною водою, видаліть серцевину спеціальним ножем, і приберіть шкірку. поріжте на кубики.
5. Головку ріпчастої цибулі порубати теж на дрібні шматочки.
6. Зелень промийте і поріжте дрібно ножем.
7. Всі отримані інгредієнти складіть у салатник і ретельно перемішайте між собою. Заправте салат майонезом.
8. Блюдо з кальмарами і яблуками готово! Прикрасьте за бажанням на свій смак листочками зелені. Просіть своїх рідних і близьких до столу! Насолоджуйтеся смаком.
Салат з кальмарів з смаженою цибулею і морквою
Це досить простий варіант зі смаженою цибулею, легко з'їсти у вашій родині за лічені хвилини. Його можна заправити майонезом, а можна зробити такий салат без майонезу, зі сметаною. Теж вийде чудово смачненько!
Нам знадобиться:
- кальмари - 4 шт; цибуля - 1 шт; яйця - 2 шт; лаврушка - 1 шт; запашний перець - 1 шт; перець горошок - 2 шт; сіль за смаком; майонез або сметана; масло рослинне - на око
Спосіб приготування:
1. Відваріть тушки молюсків. Для цього налийте воду в каструлю, додайте туди лавровий листочок, перець духмяний, перець горохом і сіль за смаком. Після того, як вода закипить, потрібно буде прокип'ятити приблизно 15 хвилин цю воду, щоб вода ввібрала аромати перцю, а далі опустіть туди очищені молюски. Варіть їх в цій воді приблизно 1 хвилину, після того, як вони закиплять.
2. Потім зніміть каструлю з молюсками з плити і злийте воду, поставте на підставку під гаряче на 20 хвилин, щоб вони охололи. Вони не будуть гумові, якщо ви все зробите правильно!
3. Лук поріжте. Це найкраще зробити у вигляді півкілець або цибулевих кілець.
4. Яйця як зазвичай відваріть, очистіть. Далі наріжте за допомогою ножа соломкою.
5. Після того, як морські красені охололи поріжте їх соломкою.
6. Нарізану цибулю помістіть в сковороду, налийте олію і смажте таким чином до прозорості лука.
7. Тепер до цибулі потрібно додати різані молюски. Обсмажте їх разом з цибулею 1,5 хвилини.
8. Візьміть гарне блюдо і туди перекладіть кальмари і смажену цибулю. Нехай вони охолонуть.
9. Додайте нарізані яйця, посоліть, заправте майонезом або сметаною. Вийде ось такий приємний на смак салат!
Я ще в цей салат іноді використовую власний соус: потрібно перемішати майонез і кетчуп, і додати порошок каррі. Для пікантності в цьому салаті можна використовувати зелений горошок, тому цей варіант можна по іншому назвати салат з кальмарів з зеленим горошком. Мій чоловік з'їдає таке чудо за пару хвилин! Спробуйте і ви!
Відео рецепт. Готуємо салат з кальмарів будинку
Цей варіант можна зробити ніжним, якщо майонез замінити на рослинне масло. У відео показаний варіант з майонезом. Дивіться і робіть на здоров'я:
Покроковий рецепт салату з корейською морквою і кальмаром
В основу цього варіанту салату закладено те, що він робиться обов'язково шарами, це надає йому насиченість і різні відтінки смаків. А гострота корейської моркви зробить його незабутнім. Вам захочеться приготувати цей салат жоден раз.
Нам знадобиться:
- корейська морква -500 г, кальмари - 700 г, яйце - 5 шт, сир - 400 г, цибуля ріпчаста - 1 шт., майонез за смаком
Спосіб приготування:
1. Свіжі тушки очистіть від плівки, і від різних внутрішніх ненужностей. Добре промийте водою, і варіть 1-2 хвилини після закипання в солоній воді.
2. Далі молюски та яйце поріжте дрібною соломкою.
3. Лучок найкраще поріжте півкільцями. А тепер заберіть з нього непотрібні гіркоту, для цього залийте цибулю гарячою водою, і нехай він постоїть 2 хвилини. Воду злийте і відіжміть акуратно цибулю.
4. Сир натріть на тертці, краще на дрібній.
5. Тепер викладіть всі інгредієнти шарами, ось в такому порядку: кальмари, цибулю, моркву, яйця і тертий сир. Всі верстви салату промазиваются майонезом, крім заключного з сиром. Прикрасьте салат часточками апельсинчика або лимончика. Смачного!
Дуже смачний салат з креветок і кальмарів
Такий варіант з креветками виглядає дуже апетитно. Багато цей салат називають «Дари моря» і не з проста, сама назва говорить сама за себе, що в салаті використовуються морепродукти, які корисно вживати в їжу. Цей вид досить простий.
Салат з кальмарів з креветками і крабовими паличками високо оцінить будь-кулінар і ваші гості. Всі залишаться задоволені.
Нам знадобиться:
- огірок - 1 шт., крабові палички 100 г, яйця-3 шт., кальмари - 2 шт., креветки, червона ікра (якщо є) - майонез, листя салату
Спосіб приготування:
1. Відваріть тушки. Як правильно варити їх я описувала вище. Поріжте їх на дрібні брусочки.
2. Візьміть огуречик і теж поріжте його соломкою, приблизно так само, як і молюски.
3. Крабові палички або крабове м'ясо порубати соломкою.
4. Далі поріжте таким же чином варені яйця, білки - соломкою, а жовтки натріть на крупній тертці.
5. На дно тарілки покладіть листя салату і перший шар - огірки. Тільки подивіться як соковито це виглядає!
6. Тепер викладіть крабові палички.
7. Змастіть добре шар майонезом.
8. Наступний шар білки, а потім молюски. Змастіть майонезом.
9. Заздалегідь креветки відваріть і тепер додайте їх наступним шаром.
10. Посипте яєчним жовтком. Як же все таки яскраво виглядає.
11. Зробіть з майонезу сіточку. І в кожен ромб покладіть червону ікру. Виглядає просто фантастично!
Салат з огірком, яйцем і крабовими паличками
Безсумнівно такий цікавий салатик можна приготувати на святковий стіл, наприклад на Новий рік або на День народження. Такий вид салату зі свіжим огірком, і крабовими паличками подарує вам особливий смак.
Замість крабових паличок можна взяти морський коктейль, і це зробить салат екзотичним. Якщо ви хочете, щоб салат не нашкодив вашій фігурі, замініть майонез на йогурт. У будь-якому випадку буде дуже смачно!
Отже, як же приготувати такий салат?
Нам знадобиться:
- свіжі кальмари - 2 шт .; крабові палички - 1 пачка; яйця курячі - 2 шт., зелень кропу - о, 5 пучка; перець мелений чорний - щіпка; майонез або сметана - за смаком.
Спосіб приготування:
1. В першу чергу потрібно буде спочатку зайнятися тушками морських мешканців. Зніміть спочатку з них шкірку, видаліть всі непотрібні відходи, добре промийте. Далі обдайте їх окропом. Зніміть шкірку.
2. Відваріть молюски в підсоленій воді 2 хвилини. Не в жодному разі не варіть довше, так як це може привести до того, що ви отримаєте гумовий смак молюсків.
3. Після варіння зніміть шкурочку, якщо вона ще є.
4. Візьміть кулінарний ніж і наріжте їх тонкою стружкою.
5. Курячі яйця слід відварити, а потім нарізати соломкою.
6. Крабові палички покришите довгими брусочками.
7. Всі нарізані інгредієнти (молюски, яйця і крабові палички) покладіть в оригінальний салатник і перемішайте. Поперчіть і посоліть, внесіть в нього майонезік. Заново все перемішайте.
8. Ось майже все, залишилося прикрасити незвично салат. Викладіть з яєць і шматочків «морських мешканців» смішного, потішного восьминога. Я думаю, вийшло дуже красиво, і на будь-яке свято, цей салат стане прикрасою будь-якого святкового столу.
Важливо! Щоб зробити такий салат освіжаючим, можна додати один з представлених інгредієнтів: яблуко, капусту пекінську або краснокочанную, селера або цибуля.
Я спробувала сьогодні додати в нього лососеву ікру. Получілоь теж чудово!
До речі, хто любить страви з крабовими паличками, ось вам гарна добірка:
Грибний салат з печериць і кальмарів з сиром
У цьому салаті є невелика родзинка, це часник. Саме соус з часнику додає нотку незвичайності і пікантності для цього салату. Салат з грибами і натертим сиром виглядає безсумнівно дуже апетитно і красиво!
Розглянемо, як же покроково приготувати таку страву в домашніх умовах.
Нам знадобиться:
- кальмари свіжоморожені - 1 кг; горіхи волоські - 400 г; сіль-2 ч.л .; часник -3-4 зубчики; майонез, сметана - по 150 г; сир - 300 г; печериці - близько 1 кг
Спосіб приготування:
1. Відваріть тушки, зніміть шкірку, видаліть нутрощі.
2. Поріжте морські молюски на довгі смужки.
3. Гриби відварити в підсоленій воді, а потім наріжте на дрібні шматочки у вигляді соломки.
4. Візьміть терку, горіхи натріть на ній.
5. Сир натріть на спеціально дрібної терочке.
6. Часник можете дрібно порізати, а якщо є прес, то краще пропустіть через нього.
7. Тепер зробіть часниковий соус. Для цього візьміть майонез, сметану і додайте в нього часник, добре перемішайте.
8. Гриби, горіхи, сир і молюски викладіть в красиве блюдо.
9. Додайте до них часниковий соус. Заправте салат і перемішайте.
10. Прикрасьте красиво зеленню, яка допоможе зробити салат яскравим, але і також наситить ваш організм вітамінами.
Незвичайний салат з кальмарами і кукурудзою
Це морський салат під назвою «Нептун» придуманий дуже давно. Пікантність в цьому салаті надає морська капуста, збагачена йодом. Прості і нескладні інгредієнти роблять його воістину смачним. Для святкового застілля такий салат підійде в самий раз.
Нам знадобиться:
- крабові палички - 1 упаковка (200 г); кальмари - 550 г; рис - 1 ст .; кукурудза - 1 банка; морська капуста - 220 г; майонез, сіль, перець за смаком
Спосіб приготування:
1. Відваріть рис в каструлі, далі злийте з нього воду.
2. Відваріть тушки. Варіть не довше ніж 2 хвилин, щоб вони не вийшли жорсткими. Наріжте їх тонкою соломкою.
3. Відкрийте банку консервованої кукурудзи. І додайте до молюскам.
4. Поріжте морську капусту і крабові палички на свій смак. Можна соломкою, можна кубиками.
5. Заправте салат майонезом. Не забудьте поперчити і трохи посолити. Чудо салат «Нептун» готовий! Прикрасьте його за бажанням. Смачного!
Як приготувати салат з огірків, курячої грудки і кальмара
Цей салат дуже легкий, так як використовується курка. У цьому варіанті салату не бійтеся перекласти часнику. Вийде дуже смачно! Цей салат носить цікаву назву «Візаві».
Нам знадобиться:
- кальмари - 300 г; куряче м'ясо - 300 г; огірки - 300 г; часник - 4 зубчики; цибуля ріпчаста - 1 шт .; сіль, перець, кріп, майонез - до смаку, листя салату - для прикраси, можна і без них.
Спосіб приготування:
1. Насамперед відваріть молюски в підсоленій воді приблизно 1 -2 хвилини. Далі остудіть, зніміть шкуру, нутрощі, промийте. Поріжте дрібною соломкою.
2. Огірки, цибуля, часник, куряче м'ясо поріжте кубиками або соломкою. Часник можна пропустити через чеснокодавку.
3. Всі інгредієнти перемішайте між собою. Посоліть, поперчіть, залийте майонезом. Для додання аромату додайте різаний кріп. Перемішайте.
4. Перекладіть салат в красиву миску, а на миску покладіть литися салату. Нехай вам сподобається це блюдо!
назад в зміст
Консервовані кальмари з рисом
Консервовані молюски це продукт харчування, який збагачений йодом, білком, він низькокалорійний. З консервованих «морських красенів» найкраще готувати різні салати. А також вони добре поєднуються з вареними овочами, рисом, картоплею. Заправляти такий вид слід краще лимонним соком. Вийде дуже смачно і дієтично правильно.
З консервованих морепродуктів можна також приготувати тарталетки або бутери з різними начинками.
З салатом з консервованих кальмарів з рисом і яйцем у мене пов'язані спогади з моїм улюбленим котом. Пам'ятаю, одного разу, ще в дитинстві я вирішила приготувати цей салат і здивувати батьків. Хі-хі, здивувала я тоді по-моєму саму себе &# 128578;
І коли я відкрила банку консервованих молюсків, то несподівано подзвонили в двері, я звичайно побігла відчиняти, це була сусідка, яка прийшла пригостити мене яблуками і полуницею. Звичайно, я з нею разговарілась і забула про баночку «морських ласощів».
А коли вже отямилася, то зайшла на кухню ... а там сидів мій кіт і облизувався. Так так Смачненько, що я підняла очі і була в шоці, що він з'їв всіх моїх «морських красенів». Ніколи я не знала, що коти люблять цей делікатес. Ну і ну, Тимоша ні залишив жодної крихти. Ось така незабутня історія.
Нам знадобиться:
- кальмари консервовані - 1 банка; рис відварний - 1 ст .; яйця - 6 шт .; зелена цибуля - за смаком, майонез або лимонний сік - за смаком
Спосіб приготування:
1. Вийміть з банки тушки, видаліть зайвий сік. Поріжте їх соломкою.
2. Яйця і зелену цибулю порубати на дрібні кубики.
3. Рис відварити, остудіть і додайте в салат. Перемішайте всі інгредієнти з майонезом або лимонним соком. Посоліть і подавайте до столу. Смачного!
Салат з морквою - обалденная закуска з кальмарів
Більшість людей, які вважають за краще і люблять будь-які морепродукти, роблять їх з овочами. Наприклад за основу можна взяти всіма улюблену свіжу моркву. Адже вона дуже соковита і дуже корисна. У моркві міститься багато каротину і вітамінів С, К, РР, Е, і велика кількість мінеральних речовин, таких як магній, калій, залізо, йод і т.д.
На мій погляд такий салат виглядає дуже апетитно, саме через яскравою моркви.
В якості заправки тут йде як не дивно рослинне масло, так як цибуля і морква на ньому обсмажуються. І додавати майонез або сметану буде не доречно.
Нам знадобиться:
- кальмари заморожені - 4 шт; морква - 4 шт; цибуля ріпчаста - 2 шт; масло рослинне - 2 ст.л .; сіль, перець і зелену цибулю - за смаком
Спосіб приготування:
1. Відваріть тушки. Приберіть нутрощі, шкуру, промийте добре теплою водою. Після виконання цих дій наріжте їх тонкими смужками.
2. Морква порубати соломкою. А цибулю дрібними пір'ям. Налийте в сковороду олію і смажте до красивої золотистої скоринки овочі. При смаженні не забувайте заважати, щоб нічого не пригоріло.
3. Тепер морква з цибулею перекладіть в круглий салатник.
4. Викладіть в салатник нарізані молюски. Все добре перемішайте. Поперчіть і посоліть. Прикрасьте цибулею. Подавайте цей незвичайний варіант до столу.
Вітамінний салат з пекінською капустою і кальмарами
Цей салатик з додаванням пекінської капусти на перший погляд виглядає непоказно, але на смак дуже оригінальний. Тим більше, що завжди салат з морських продуктів можна прикрасити різними іншими продуктами, тільки потрібно включити фантазію і кмітливість. Наприклад ось так:
Нам знадобиться:
- пекінська капуста - 200 г; кальмари - 400 г; цибуля ріпчаста - 3 шт .; масло рослинне - 60 г; майонез і сіль за смаком.
Спосіб приготування:
1. Відваріть і поріжте довгою соломкою.
2. Капусту порубати дрібно перушкі.
3. Лук поріжте кільцями або півкільцями. Далі обсмажте його на сковороді з рослинним маслом. Щоб він став прозорим.
4. Всі інгредієнти, порізані тушки, цибулю і пекінську капусту змішайте між собою. Посоліть і заправте майонезом. Смачного!
Любителям капусти і листочків салатної зелені настійно рекомендую цю замітку до прочитання.
Екзотичний салат з ананасами
Цей салат воістину дуже багатий, в ньому ви побачите прекрасне поєднання молюсків і ананаса. У цього салату є назва салат «Тропіки» - з кукурудзою і яйцем. Це варіант екзотичного салату.
Нам знадобиться:
- кальмари - 150 г; кукурудза - 1 банка; ананас консервірованний- 1 банка; пісний майонез - 100 г; цибуля - 1шт .; свіжа зелень і сіль за смаком.
Спосіб приготування:
1. Правильно відваріть і очистіть тушки. Поріжте на смужки.
2. Відкрийте кукурудзу і ананаси. Злийте з них всю непотрібну рідина. Ананаси, якщо вони у вас кружечками, то поріжте їх на кубики.
3. Лук порубати дрібно, а далі залийте його окропом на 5 хвилин, щоб пішла вся гіркота. Не забудьте з лука прибрати всю рідину. Відкиньте його для цього через друшлаг.
4. Зелень покришите ножем і заправте разом з майонезом салат. Ну ось і все, можна вживати такий салат в дні посту. Вдалою і смачною готуванні на кухні!
Рецепт салату з помідорів, сиру і кальмарів
Цей варіант салату можна назвати швидким. Готується він за пару хвилин. Він дуже яскравий і соковитий, так як присутність помідор допомагає в цьому. Багато цей салат називають «Червоне море».
Нам знадобиться:
- кальмари - 2 шт .; помідори 1 шт .; сир - 50 р .; часник - 1 зубчик, майонез
Спосіб приготування:
1. Відваріть правильно молюски. Якщо ви не знаєте як правильно варити тушки, прочитайте вище тут. Наріжте їх тонкими смужками.
2. Помідори наріжте кубиками.
3. Сир натріть на дрібній тертці і додайте в салат.
4. Часник подрібніть ножем.
5. Всі інгредієнти перемішайте, додайте майонез. Можна посолити за смаком. Готовий салат прикрасьте на свій смак і подайте до столу.
Салат з кальмарів з морквою і часником
Хороший салат з якоїсь острінкой через присутність часнику в ньому. У народі це салат називають «Далекосхідним».
А багато хто називає його салатом з молюсками по-корейськи. Мабуть через присутність в даному салаті оцту і моркви. Що ж, я думаю, що назва величезної ролі не грає, головне, щоб було дуже смачненько!
Нам знадобиться:
- кальмари заморожені - 0,5 кг; часник - 4 зубчики; морква - 3-4 шт .; цибуля ріпчаста - - 2 шт .; оцет - 2 ч.л; рослинне масло - 70 г .; паприка - 1 ч.л; кунжут - для прикраси; цукор -0,5 ч.л.
Спосіб приготування:
1. Відваріть тушки і приберіть все зайве. Поріжте великою соломкою. Викладіть їх в красивий салатник.
2. Лук наріжте півкільцями, а моркву натріть на крупній тертці. Помістіть спочатку цибулю на сковороду і додайте олію. Смажте так недовго, а потім додайте зерна кунжуту і далі продовжуйте смажитися цибулю, поки він не стане прозорим.
3. Візьміть іншу сковорідку і в ній обсмажте окремо моркву. В самому кінці смаження додайте трохи цукру і паприку. Смажте моркву до готовності.
4. Тепер всі овочі (цибуля і морква) додайте в салатник до «морським красеня». Часник пропустіть через чеснокодавку і додайте в інгредієнтах. Капніть в салат оцтову есенцію. Посоліть і добре перемішайте.
Важливо! Поставте обов'язково цей салат в прохолодне місце, щоб він настоявся на 3 години!
5. Прикрасьте зеленню на свій смак.
Солодкий салат з кальмарів з чорносливом і волоським горіхом
Для любителів солодких салатів, цей варіант стане знахідкою. Він має обладнаний смак. Безумовно вам сподобається таке поєднання, якщо ви любите чорнослив або родзинки в салатах.
Я такий салат пробувала дуже давно ще в студентські роки.
Салат мені дуже сподобався, так як він готується дуже швидко і не вимагає великих витрат. А користь чорносливу теж велика. Адже чорнослив захищає кістки від остеопорозу. У ньому багато калію і це прибирає набряклість з особи. Ну і для тих, хто бореться із зайвою вагою, важливо знати, що чорнослив відносять до дієтичних продуктів.
Нам знадобиться:
- кальмари - 2 шт .; чорнослив - 5 шт .; сир - 50 р .; яйце - 2 шт .; часник - 1 зубчик; волоські горіхи - 2 ст.л .; майонез на ваш смак
Спосіб приготування:
1. Відварені і готові до вживання молюски поріжте на вертикальні смужки.
2. Сир натріть на спеціальній тертці для сиру.
3. Яйця натріть на тертці. Залишивши при цьому один жовток. Цей жовток натріть окремо в іншій ємності, і в самому кінці прикрасьте їм салат.
4. Наріжте на свій розсуд чорнослив. Часник пропустіть через прес.
6. Горіхи подрібнити на невеликі шматочки.
7. Додайте до всіх інгредієнтів майонез, перемішайте. Можна посолити, якщо вам не солоно.
8. Салат майже готовий. Перекладіть його в миску і прикрасьте тертим жовтком від яйця. Покладіть гілочку кропу для вишуканості.
Кальмари по-китайськи
Китайська кухня стала поступово приживатися у нас в Росії. Цей варіант салату тому підтвердження. У ньому як зазвичай буде використаний соєвий соус, ну і звичайно перець чилі.
Нам знадобиться:
- кальмари - 2 шт .; перець червоний - 1 шт .; часник - 1 зубчик; зелена цибуля, лимон - 1 шт; рослинна олія; соєвий соус, сіль за смаком, перець чорний і перець чилі
Спосіб приготування:
1. Молюски відваріть, видаліть все що не потрібно і не їстівне. Поріжте їх на тонкі брусочки.
2. Перець солодкий червоний наріжте соломкою.
3. Часник і цибуля поріжте дрібно на кубики.
4. У сковороду налийте олію і додайте в нього перець. В обсмажений перець додайте самий головні інгредієнт - різані тушки кальмарів. Смажте їх з червоним солодким перцем приблизно 1 хвилину.
5. Викладіть все в салатну миску. Додайте зелену цибулю, соєвий соус, часник, чилі і чорний перець. Все ретельно перемішайте. Салат по-китайськи готовий! Приємного всім апетиту!
Пісний салат з кальмарами без майонезу
Цей пісний варіант приготування, а також салати з молюсків без майонезу, читайте в наступній статті на цьому блозі.
Знаменитий салат від Юлії Висоцької
Є ще ось такий цікавий і незвичайний варіант приготування від Юлії Висоцької. Переважно робити на ранковий сніданок. Так рекомендує сама Юлія, адже дари моря дуже корисні і дадуть життєву енергію і тонус на цілий день.
Ось така цікава добірка у мене вийшла на сьогодні. Я сподіваюся з усіх салатів ви знайдете жоден свій улюблений салатик, який буде вас радувати в повсякденному житті і на святкових застіллях.
Можливо, хтось ще жодного разу не робив і не варив молюсків. Так нехай прочитає цю статтю, і можливо захоче приготувати смачні салати з цього морського друга))) &# 128578; Я дякую Вам за увагу, і кажу вам Приємного Апетиту! і до нових зустрічей друзі !!!
Якщо ви раптом користуєтеся якимось іншим варіантом цієї страви, то напишіть в коментарях, якщо не важко. Я буду тільки рада, прочитати їх)))
P.S Я роблю різні види з морепродуктів з додаванням апельсина. Теж дуже пікантно і вишукано виходить. А також люблю варіанти з «морськими молюсками» і шинкою.