Салат з кальмарів - 11 рецептів смачних і простих салатів з кальмарами і яйцем
Доброго ранку всім! Продовжую писати серію статей по салатам. І сьогодні представляю вашій увазі класну підбірку салатів з кальмарами. Погодьтеся, що краще їсти те, що дійсно корисно, смачно та ще й поживно.
У мене до цього вже були замітки на цю тему, там я ділилася з вами всілякими стравами і навіть пропонувала пісні і дієтичні варіанти з цих морських молюсків.
Як не дивно, але зараз кальмари все частіше зустрічаються на наших столах, особливо в святкові дні і на застіллях. Хоча напевно і що тут такого дивного, адже якщо раніше кальмарів практично неможливо було дістати, то зараз цей заморський продукт продається в кожному супермаркеті, які ми з радістю купуємо, а потім творимо різні кулінарні шедеври.
У більшості випадків найпопулярнішими стравами з кальмарів є салатики, які можуть бути заправлені майонезом, рослинним маслом або спеціально приготованим соусом.
Як завжди велика різноманітність рецептів дає нам зробити будь-який стіл ще розкішніше, пам'ятайте, до цього я з вами ділилася і показувала такі варіанти з цього морського молюска, в яких звичайно ж головною складовою були кальмари, а також незвичайні інгредієнти. Тому що ці морські «чудовиська» дуже добре поєднуються з:
- морепродуктами;
- корейською морквою;
- з пекінською капустою;
- з чорносливом;
- зі смаженою цибулькою і навіть з ананасами і т.д
Не вірите? Тоді загляньте сюди до мене в попередню замітку, до речі, я там показувала гарні прикраси блюд, і давала багато корисних порад, які повинен знати кожен, коли має справи з цими морськими мешканцями. Тому я повторюватися не буду, сьогодні показую вам інші рецепти.
Класичний рецепт салату з кальмарами
Почну з самого мабуть простого і традиційного, я б сказала примітивного салату, так би мовити на швидку руку і можливо на кожен день. Тому що він по--перше не важкий в приготуванні, а по-друге основними продуктами є овочі, тим більше вони будуть використовуватися свіжі, які також необхідно вживати в нашому раціоні щодня. Я думаю, ви зі мною погодитеся !?
І ще один плюс цього чудесного творіння, класика ніколи не доїдає. А значить вам теж сподобається! Ах, да це єдиний варіант в цій замітці, який робиться без яйця.
Нам знадобиться:
- Петрушка - 1 пучое
- Кальмар - 0,3 кг
- Часник - 1 часточка
- Ріпчасту цибулю червоний - 1 шт.
- Помідор - 2-3 шт.
- Оливкова олія - 1 ст.л
- Оливки чорні - 50 г
- Чорний мелений перець - за смаком
- Оцет - 7 ст.л
- Огірок - 1 шт.
- Болгарський перець, червоний - 1 шт.
- Листя салату - 3 шт.
- Сіль за смаком
Спосіб приготування:
1. Перше, що необхідно зробити, так це своїми руками створити соус, який буде маринадом для кальмарів. Для цього візьміть зубчик часничку і петрушку, порубати це все ножем. Потім внесіть оливкова олія.
Кальмари відварити в підсоленій воді, видаліть все непотрібне і наріжте їх кільцями. Потім опустіть кільця в підготовлений раніше маринад, і залиште в ньому стояти 40 хвилин.
2. З оливок приберіть кісточки, і потім кожну штучку поріжте ножем на половинки. Помідори гострим ножем наріжте тоненькими скибочками, а ось свіжі огірочки у вигляді кубиків.
3. Наступним кроком буде різка червоного болгарського перцю, зробіть цю роботу не поспішаючи, щоб вийшли маленькі шматочки. Ріпчасту цибулю саме червоних сортів порубати кільцями, але знову ж таки не великими, а тоненькими.
4. Отже, після того, як кальмари стали маринованими, посмажте їх на сковороді на невеликому вогні на рослинній олії 3-4 хвилини, помішуючи.
Важливо! Сковороду спочатку добре розжарити, а потім зменшіть вогонь і смажте.
5. Щоб блюдо виглядало розкішніше на столі, на сервірувальний тарілку помістіть спочатку листочки салату, а вже потім викладіть всі інгредієнти, крім оливок і кальмарів. Їх потрібно буде покласти останніми поверх. Трохи посоліть і поперчіть. Можна полити ще трохи все оливковою олією.
Прикрасьте оливками. Ось так смачно і просто готується це чудо. Смачного!
А якщо у вашому будинку свято або ювілей, то звичайно ж краще цей варіант салату подати з іншими різноманітними закусками, ідеї ви можете подивитися і взяти з цього сайту https://culinarygallery.ru/recepty-zakusok-na-prazdnichnyj-stol-s -foto.html
Відео про те, як чистити і варити швидко кальмарів будинку
Одним з головних питань і проблем, з якими стикаються початківці господині, це звичайно ж питання про те, як правильно приготувати кальмарів, щоб вони не стали гумовими на смак. Про це я дуже докладно вже писала, тому не хочу повторюватися, але все такі якщо у кого-то залишилися питання ви можете подивитися ось цей сюжет з каналу ютуб:
Дуже смачний рецепт салату з кальмарів з фото ілюстраціями
Хочете оригінально зробити таку закуску? Тоді скористайтеся цим способом приготування. Всі інгредієнти потрібно буде змішати між собою, заправити майонезом, а потім включити кмітливість і фантазію і оформити у вигляді горочки, зверху покласти скибочки помідорів і зелені.
Нам знадобиться:
Спосіб приготування:
1. Для початку замаринуйте цибулину. Для цього наріжте її на півкільця і залийте окропом. Додайте пів чайної ложки солі, 1 чайну ложку цукру і 9% столовий оцет, щоб він промаринуватися таким пікантним маринадом і щоб пішла вся гіркота і специфічний запах.
2. Почистіть кальмара, а потім відваріть в воді. Варіть 2 хвилини, а потім відразу ж покладіть в холодну воду.
3. Остиглий кальмарчика поріжте на смужки у вигляді соломки. Щоб салат був смачний і одночасно гарний наріжте тонкою соломкою курячі білки. Жовтки натріть на крупній тертці і додайте в миску. З ріпчастої цибулі злийте ароматну воду, потрясіть на друшляку і внесіть його в салат.
Також можна порізати свіжий огірок, якщо хочете, будь-яким зручним для вас способом, або використовувати його у вигляді прикраси при подачі.
4. Заправте готову страву майонезом або спеціальним соусом з гірчиці, сметани і лимонного соку, і двох курячих жовтків. Посоліть за смаком і поперчіть. Подавайте з любов'ю і гарним настроєм!
Салат з кальмарів зі свіжим огірком і яйцем
Це найулюбленіший мій варіант, його роблять напевно абсолютно всі, хто хоч раз в житті вживав в їжу морських молюсків, тому що це відмінне поєднання, огірок дуже освіжає і робить це кулінарне творіння соковитіше.
Нам знадобиться:
- кальмари - 3 тушки
- огірок - 1 шт.
- яйце - 3 шт.
- горошок консервований - 1 банка
- майонез
- листя салату
Спосіб приготування:
1. Подрібніть кальмарів, причому ніяк зазвичай соломкою, а саме шматочками.
2. Потім поріжте огірочок спочатку на кружечки, а потім з них зробіть кубики. Кілька гуртків залиште для прикраси. Яйця ріжуться теж дрібно або можна використовувати спеціальну овощерезку.
3. У кальмари, яйця і огірки додайте майонез, перемішайте. Внесіть горошок. А потім утрамбуйте в мисці цю масу або використовуйте спеціальну форму для надання потрібної форми. Вимиті добре під струменем води листя салату викладіть на тацю.
4. Сформуйте ось таку гірочку. Ось так просто і красиво можна подати на стіл. За бажанням можна трошки присолити.
Простий і смачний рецепт консервованих кальмарів з яйцем і сиром
Ще один найвідоміший і популярний салат, який роблять часто студенти, адже в ньому тільки три інгредієнти, це кальмари, яйця і плавлений сир. Все так просто, що навіть вже і так все зрозуміло.
Нам знадобиться:
- кальмари консервовані - 300 г
- плавлений сирок - 1 пачка
- яйце варене круто - 2 шт.
- часник - 2 зубчики
- майонез
Спосіб приготування:
1. Вже готові для вживання консервовані кальмари поріжте на тоненькі брусочки, якщо вони у вас ще не порізані в банку.
2. Плавлений сирок, до речі можна взяти і ковбасний сир, потріть на тертці.
Важливо! Щоб сир добре терся без проблем, його потрібно потримати в морозильній камері.
3. Курячі яйця очистіть від шкаралупи і поріжте кубиками.
4. Змішайте інгредієнти в чашці і додайте майонез, посоліть за смаком. Для додання пікантності зубчики часнику пропустіть через прес і внесіть туди ж. Перемішайте. Прикрасьте морквою або на свій розсуд.
Салат з грибами і кальмарами
Ух, ти Пухти, хаха, як каже Малюк з мультика про Барбоскіних, дійшли ми з вами до того ситного і надзвичайно цікавого салату з грибочками. Часто роблю такий на святковий стіл на Новий рік і День Народження. Це чудове блюдо, ну і хороша їжа, яка швидко зникне на вашому столі з приходом гостей.
Ось ви навіть не будете думати, але ж тут зовсім мало використовується продуктів за списком, зате на смак готового блюда це абсолютно ніяк не впливає.
Нам знадобиться:
- Кальмари варені - 300 г
- Печериці - 150 г
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Морква - 1 шт.
- Кріп - за смаком
- Сіль за смаком
- Чорний перець - за смаком
- Рослинна олія - за смаком
- Майонез - за смаком
Спосіб приготування:
1. Ріпчасту цибулю подрібніть кубиком, гриби в даному випадку візьміть печериці, наріжте їх на невеликі шматочки і обсмажте з різаними на шматочки цибулею і тертою морквою на сковороді з рослинним маслом до готовності. Якщо немає бажання возитися з грибами можна взяти вже готові мариновані гриби в банку або зі своїх заготовок.
2. Варені кальмари поріжте на смужки. Кріп подрібніть дрібно кухонним ножем. Ну і приготуйтеся тепер все це змішати.
3. Салат заправте майонезом, посоліть, поперчіть, перемішайте. Прикрасити можна зернятками граната або кунжуту.
Готуємо салат з кальмаром, помідорами і куркою будинку
Це дуже я б сказала найніжніший варіант салату, який просто обожнюють дівчата і жінки. Тому чоловіки, звертаюся до вас, приготуватися такий салат з кальмарами своїм дружинам. Вони будуть просто в захваті! Здивуйте їх просто наповал.
Нам знадобиться:
- філе куряче відварне - 250 г
- перець болгарський - 1 шт.
- помідори - 2 шт.
- пекінська капуста - 1 шт. маленька
- яблуко - 1 шт.
- кальмари відварні - 3 шт.
- сметана за смаком
- сік половини лимона
- сіль за смаком
Спосіб приготування:
1. Візьміть пекінську капусту і розріжте її навпіл, і половинку ще на навпіл, щоб зручніше було різати смужками листя. Куряче філе відварне поріжте кубиками. А ось кальмари відваріть в воді і звичайно ж не переварити, а то будуть не м'які, а гумові.
Помідори наріжте кухонним ножем у вигляді кубиків разом з болгарським червоним перцем. Яблучко очистіть і наріжте шматочками.
2. Акуратно все змішайте в мисці, посоліть. Сбризгніте соком, натиснувши на лимончик. Заправте сметаною і звичайно ж все перемішайте.
3. Потрясно і класно виглядає, прикрасьте будь-якою зеленню, розкладіть по порційних мисках або креманкам. Вуаля! Радуйте своїх близьких! Приємного!
Новорічний салат з кальмарів без майонезу
Коли настає пора для будь-яких свят, особливо це стосується Нового року, де ми відпочиваємо цілих 10 днів, то тоді звичайно багато хто з нас починають замислюватися над тим, як би не набрати зайві кілограми. Тому пропоную Вам приготувати салат, в якому не використовується майонез, дивіться самі:
Незвичайний салат з кальмарами, крабовими паличками і кукурудзою
Тепер пропоную наколдовать ще один варіант закуски, таке блюдо можна подати на вечерю або на обід. Я знаю, що багато хто зрадіє, коли побачать таке поєднання продуктів, тому що все частіше росіяни роблять і використовують в салатах крабові палички і консервовану кукурудзу.
Нам знадобиться:
- кальмари відварні - 2 шт.
- яйце - 2 шт.
- крабові палички - 1 упак.
- кукурудза консервована - 1 банка
- зелень
Спосіб приготування:
1. Підготуйте всі продукти за списком. Кальмари і курячі яйця відваріть до готовності, а потім остудіть. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння. Крабові палички розморозити, а з кукурудзи вилийте всю рідину, якщо вона була в банку.
2. Всі інгредієнти для естетичності ріжуться однаково, тобто тоненькими смужками, можна і кубиками.
3. А ось кукурудза просто додається))).
4. При подачі на стіл покладіть гілочку зелені і ложечку сметани або майонезу, щоб кожен гість зміг зробити сам собі порцію. Смачних вам відкриттів!
Рецепт приготування кальмарів з яблуками
Цей варіант я побачила одного разу на каналі ОНТ, там такі кумедні чудики показували як його потрібно правильно робити. Вообщем ролик цікавий, а салат надзвичайно смачний і з солодким відтінком свіжих яблучок. Тим, хто любить додавати фрукти в звичайні салати рекомендую подивитися це сюжет:
Або ж заглянути до мене в попередню статтю і подивитися там покрокові опису.
Салат на День Народження з креветками і кальмарами
Ну, а це вже точно варіант не на кожен день і не на швидку руку. Адже креветки теж потрібно знати і вміти як приготувати, взагалі потрібно повозитися. Якщо у вас зовсім немає часу, то беріть інший вид салату, а цей приготуйте в наступний раз.
Нам знадобиться:
- креветки очищені отварние- 500 г
- кальмари очищені отварние- 500 г
- салат айсберг - 1 шт.
- зелена цибуля - пучок
- крабові палички - 200 г
- перепелині яйця - 6 шт., можна взяти курячі - 3 шт.
- сіль
- майонез
- сушений кріп - за смаком
Спосіб приготування:
1. Кальмари відварити в підсоленій воді до готовності. Потім очистіть і приберіть все зайве. Салат поріжте на шматочки, або так як ви ріжете звичайну капусту. Слідом зелена цибуля. Потім крабові палички на невеликі шматки.
2. Креветки відварити і почистіть. І відправте їх в миску до решти інгредієнтів. Кальмари наріжте соломкою і внесіть туди ж до решти продуктів. Посоліть і посипте кропом для запашиста.
3. Перемішайте, і покладіть на сервировочную чашу це вийшло блюдо. Прикрасьте перепелиними яйцями, розрізавши їх на навпіл. Розкладіть по тарілочках порційно. В серединку капнете по 1 столової ложки майонезу. Виглядає заманливо і апетитно!
Овочевий салат зі смажених кальмарів - оригінальне блюдо на будь-який святковий стіл
Чому я прозвала його і віднесла до оригінальних варіантів, все виключно тому, що кальмари будуть не порізані, як зазвичай, а будуть виглядати у вигляді кілець, та ще й обсмажені на сковорідці. Уявляєте))). Ну, плюс ще звичайно за рахунок яскравості інших інгредієнтів цей салат має настільки святковий вигляд, що його так і хочеться поставити на виставку в який-небудь ресторан або кафе.
Вийде дві порції, так що якщо хочете все продукти збільште в рівних пропорціях в 2-3 рази, щоб вийшла величезна чашка ласощі.
Нам знадобиться:
- Тушка кальмара - 100 г
- Помідори - 1 шт.,
- Огірки - 2 шт.
- Кукурудзяна олія - 1 ст. л
- Соєвий соус - 4 ст. л.
- Часник - 2 зубки
- Червона ікра - 1 ст. л.
- Листя салату
Спосіб приготування:
1. свіжоморожена тушку кальмара розморозити, промийте водою, видаліть плівку і наріжте кільцями. Далі часник порубати на шматочки, причому не на дрібні, кожну часточку розріжте на 2-3 частини.
2. У сковороду налийте 1 столову ложку кукурудзяного масла і викладіть часник, обсмажте часник до золотистого кольору, а потім приберіть. Викладіть в запашиста масло шматочки кальмарів і обсмажте їх протягом 2 хвилини до золотистого кольору.
3. Потім влийте соєвий соус, перемішайте і смажте протягом 2-3 хвилин.
4. Овочі порізати тонкими шматочками.
5. Візьміть Блюда і покладіть на нього вимиті листочки салату, а далі різані огірки, помідори, розподіляючи всі рівномірно. Ну і на завершення покладіть кільця з кальмарів і вилийте соус зі сковороди. Солити не рекомендується, так як соєвий соус тож досить солоний.
6. Оформіть блюдо червоною ікрою. І звичайно ж, пробуйте!
На цьому у мене все шановні передплатники та гості блогу! Рада була поділитися з вами такий напрацюванням різноманітних страв з кальмарів, сподіваюся вам все рецепти сподобалися. Беріть на замітку і готуйте з радістю!
Бажаю всім удачі хорошого денечка. Бувай!