» » Самий смачненький паску - рецепти пасок в домашніх умовах

Самий смачненький паску - рецепти пасок в домашніх умовах


Привіт друзі! Ну як ваші справи? У попередніх двох замітках ми з вами вже торкнулися теми майбутнього свята, пропоную сьогодні рухатися далі. Давайте сьогодні спечемо неймовірно смачний і шалений красивий паску, який буде м'яким, ніжним і просто танути в роті.

Приготувати таке по справжньому апетитне ласощі тільки на перший погляд може здатися важким, на самому те справі це не так, якщо ви знаєте перевірений і кращий рецепт.

Сьогодні своєю маленькою колекцією я з вами поділюся, а ви просто визначитеся з яких інгредієнтів вам краще готувати. Адже тісто може бути дріжджовим або навпаки без дріжджів.

Вибирайте потрібний вам варіант і чудіть на своїй кухні. Не забувайте ще, святковий стіл повинен бути прикрашений писанками і сирною Великоднем.

Найпростіший і смачний рецепт паски, який виходить з першого разу

Оскільки в нашій країні це свято відзначають майже всі, то за традицією прийнято готувати багато пасочек і пасок, щоб можна було взяти з собою в гості і покуштувати самим. У цьому варіанті дано великий склад продуктів, якщо у вас сім'я невелика, то просто зменшіть кількість інгредієнтів вдвічі.

Секрет цього чуда в тому, що тісто замішується в ніч і воно стоїть і можна сказати весь цей час бродить, саме за допомогою цього воно виходить дуже-дуже повітряним, пишним. Виглядає всередині досить пористим і мереживним. Ця новинка підкорила в минулому році багатьох, а в цьому вона все більше завойовує серця юних домогосподарок, та й не тільки.

Цей варіант я тестувала особисто і мені він дуже сподобався. Раджу зробити, і ви точно будете в шоці від цього потрясного чуда, воно уб'є вас і вашу родину наповал.

Цікаво! Якщо ви новачок в кулінарній справі, то для вас спеціально є чудовий рецепт паски, який я вчора описувала на своєму блозі дуже-дуже детально з картинками з усіма нюансами, і тонкощами, щоб у вас вийшов найсмачніший пасочку в цьому році.

Нам знадобиться:

  • молоко пряжене - 1 л
  • цукор - 1 кг
  • вершкове масло - 0,5 кг
  • яйце куряче - 10 шт.
  • жовток - 3 шт. і білки - 2 шт. (підуть в глазур)
  • дріжджі свіжі - 150 г
  • борошно - 2,5 кг
  • сіль - 1 ч.л
  • родзинки - 200 г
  • ванільний цукор - 2 пакети
  • коньяк - 2 ст.л

Спосіб приготування:

1. Збийте яйця звичайним віночком в мисці (беріть 10 штук і плюс 3 жовтки), далі додайте пресовані дріжджі плюс вершкове масло порубати на шматочки, воно повинно бути розм'якшене. Після додайте тепле коров'яче топлене молочко, цукор; все ретельно розмішайте і майже опара готова.

Вам її необхідно накрити рушничком або краще візьміть поліетиленовий мішок і прикрийте, залиште опару на ніч, тобто має пройти близько 10-12 годин. Зауважте, що борошно тут не додається.

2. Вранці, як встанете внесіть в цю блукаючу суміш сіль, ванільний цукор і коньяк, перемішайте. Ізюм залийте окропом, а після злийте воду і внесіть його в тісто.

Невеликими порціями всипати борошно, заважайте спочатку ложкою, а потім вже вимішують руками. Щоб тісто не липло до рук, змочіть руки рослинним маслом, так буде набагато легше робити цю роботу. Підсумок повинен бути м'яким і пружним. Накрийте рушником і залиште в теплому місці відпочивати, щоб воно ще раз підійшло.

3. Далі після того, як тісто підніметься вам необхідно його підбити і розподілити по формах, які змастіть попередньо рослинною олією. Викладайте в кожну формочку невеликими шматочками (форма повинна заповнитися на 1 3), враховуйте що вони ще піднімуться хвилин через 40.

4. Ось в такому вигляді відправте заготовки в духовку і випікайте близько 40 хвилин до рум'яної скоринки, готовність перевіряйте як зазвичай зубочисткою.

Важливо! Духова шафа повинен бути заздалегідь розігрітий до 180 градусів.

5. З цієї кількості тесту у вас вийде приблизно 5 кг пасок. Ого, скажіть ви, подивимося через скільки вони у вас зникнуть!

Після зробіть глазур, для цього білок збийте з цукровою пудрою, на 1 білок йде 100 пудри, вам знадобиться 2-3 білка. Збивати слід міксером.

Якщо вам не подобається білкова глазур, то ви можете зробити зовсім іншу, наприклад цукрову без яєць, але з желатином. Ви її знайдете нижче в цій статті.

Помастіть кремом верхівки пасочек і прикрасьте посипкою або будь-якими їстівними прикрасами, наприклад курагою, горіхами або рубаним чорносливом. Багато прикрашають ще вишнею і журавлиною.

Цей цікавий і незвичайний рецепт беріть собі на замітку і готуйте із задоволенням. Смачного!

Відео про те, як приготувати вдома ласощі до світлого свята

Секрет в досить простому і неймовірно повітряному тесті, яке нагадує пух, якщо так можна висловитися. Ще одна перевага він зовсім не сухий, якщо ви коли-небудь купували магазинні ласощі, то могли це помітити. Пропоную ознайомиться з даним видом, в цьому невеликому відеосюжеті:

Незрівнянний пасочку до Великодня на кефірі і без дріжджів

Не всім господиням подобаються дріжджові рецептики, звичайно вони досить затратні в часовому проміжку, і самі по собі дріжджі для багатьох не прийнятні. Тому придумали варіант саме бездріжджовий випічки, з содою. В даному випадку вона подарує пишність і легкість тесту. Паска виходить теж досить смачний і має солодкий і ароматний смак.

З даної кількості інгредієнтів у вас вийде не так багато пасок, приблизно 2-3 штуки, так би мовити на маленьку сім'ю.

Нам знадобиться:

  • яйце куряче - 2 шт.
  • кефір - 280 мл
  • борошно вищого сорту - 300 г
  • цукровий пісок - 2 ст.л
  • ванілі або кориця на смак
  • сода харчова - 0,5 ч.л
  • родзинки - 110 г

Спосіб приготування:

1. Оскільки використовується сода, її в першу чергу слід загасити. Для цієї мети відмінно підійде кефір, вилийте кефір в чисту миску і внесіть пів чайної ложечки соди, розмішайте.

2. Тепер як і належить в будь-якому вигляді покладіть цукор, і ванілін. Якщо хочете отримати незвичайний смак, то додайте кориці. Перемішайте.

3. Білки і жовтки відокремте один від одного. Білки підуть на крем, а желточкі в тісто. Отже всі продукти розмішайте між собою, а далі почніть всипати просіяне через сито борошно. Заважайте до тих пір, поки не разомнете все грудки.

Заваріть попередньо родзинки в окропі, нехай він постоїть в ньому 10-15 хвилин, він стане м'яким і збільшиться в об'ємі. Після цієї процедури злийте воду і потрясіть його в друшляку. Обваляйте в борошні і потім додайте в тісто.

Важливо! Саме ця процедура допоможе вам досягти того, що родзинки буде розподілений по всьому тесту, а не осяде на дно.

4. Тепер відправте суміш по формах. Попередньо змастіть їх рослинною олією, навіть можна присипати борошном або манною крупою, щоб добре все вийшло.

Пам'ятайте, що тісто має заповнити формочки на одну третину, адже маса підніметься, і якщо покладете занадто багато, то випічка буде сильно щільною і неприємною.

5. Помістіть форми в деко і випікайте в попередньо розігрітій духовці до 180 градусів близько 1 години.

Поки паски випікаються, ви зробіть швидко на швидку руку білкову глазур. Збийте до пухкої маси білки з цукровим піском (краще брати пудру або подрібнений цукор), злегка капніть, щоб не було нудно лимонним соком.

6. Помастіть верхівку і прикрасьте посипаннями або горішками. Смачного!

Рецепт на молоці і сметані в духовці

Хочете спекти саму ніжність і м'якість, це я звичайно про властивості тесту розмову веду. Тоді з'єднайте два незвичайних інгредієнта, це молоко, можна до речі його взяти топлене і сметану. Що з цього вийде, чудовий і смачний великодній хліб.

Нам знадобиться:

  • молоко - 310 мл
  • сухі дріжджі - 1 пакетик можна замінити на живі - 55 г
  • яйце куряче - 3 шт.
  • цукровий пісок - 210 г
  • вершкове масло - 160 г
  • сметана - 240 г
  • ваніль - 1 ч.л
  • родзинки - 180 г
  • борошно - 750 г

Спосіб приготування:

1. Оскільки рецепт дріжджовий то, вам необхідно попередньо підігріти на плиті молочко до теплого стану. Дивіться не доводьте до кипіння, це ні до чого.

2. Тепер внесіть одну ложку цукрового піску, саме з цим інгредієнтом дріжджі краще почнуть грати. Плюс до всього потрібно додати 230 г борошна, розмішайте, у вас вийшла опара.

3. Після замісу поставте опару відпочивати і накрийте зверху миску рушником. Час очікування приблизно 30-40 хвилин, але не забувайте, що місце має бути теплим, а не холодним.

4. В іншу миску тим часом розбийте курячі яйця і додайте цукор. Збивайте до отримання повітряної маси міксером. Додайте ваніль для аромату.

5. Потім змішайте яйця і опару в одній чашці. Влийте розтоплене вершкове масло + сметану, можна використовувати маргарин, щоб випічка не зачерствіла швидко.

Далі донесіть борошно і все ретельно перемішайте до утворення справжнього тесту.

6. Залиште миску постояти до того моменту, як ви побачите, що воно в обсязі збільшилася в 2 рази. Не забудьте накрити кришкою. Підбийте його руками і переходите до наступного кроку.

8. Внесіть добре вимиті ягідки родзинок, які обваляйте попередньо в борошні. Відсуньте миску і нехай тісто ще разок підніметься.

9. Після, знову його підбийте і викладіть вже в підготовлену форму, змащену олією і дайте ще раз піднятися в формі. Випікайте в духовці.

10. Духовка попередньо повинна бути розігріта до 180 градусів, час випікання - близько 1 години. Готовність перевірте зубочисткою. Після вийміть Великдень з форми, верхівку змастіть будь-яким варіантом крему. І звичайно ж не забувайте про святковий настрій, яке можливо зробити за допомогою кондитерської присипки. Смачного!

Пасхальна випічка з сухими дріжджами

Пробували коли-небудь готувати за таким рецептом? Якщо немає, то спробуйте зробити в цьому році, виходить теж непогано і головне, що такі дріжджі у вас завжди є під рукою, головне щоб вони були не прострочені.

Це незвичайний рецепт, тому що він з манною крупою, але він простий і вийде у будь-кого.

Нам знадобиться:

  • молоко - 310 мл
  • сухі дріжджі - 1 пакетик або 2 ст.л
  • яйце куряче - 4 шт.
  • маргарин - 200 г
  • сметана - 100 г
  • цукор - 370 г
  • сіль - 1 ч.л
  • манка - 0,5 ст.л
  • ваніль
  • борошно - 1-1,2 кг

глазур:

  • курячий білок - 1 шт.
  • цукор - 100 г

Спосіб приготування:

1. Почніть з приготування манної каші), як би це не смішно здавалося. Налийте в кухлик молоко (125 г) і внесіть в нього пів чайної ложки манки. Поставте на плиту і варіть, помішуючи, щоб не утворилися грудочки.

Важливо! Молоко беріть холодним, прямо з холодильника.

Після закипання не переставайте помішувати і варіть 2 хвилини.

2. Поки кашка гаряча і щоб краще розчинився цукор, додайте його. І плюс одне куряче яйце, і відразу ж швидко суміш розмішайте, щоб яйце заварилося. Тепер відсуньте остигати до кімнатної температури.

Маргарин розтопіть на водяній бані і він повинен теж охолонути до кімнатної температури.

Час, що залишився молоко підігрійте злегка і додайте ложечку цукру і нарешті сухі дріжджі. Перемішайте і залиште на 10 хвилин, щоб піднялася шапочка.

Два яйця і один жовток змішайте з цукровим піском і розмішайте звичайним віночком, зауважте, тут не потрібно збивати все міксером, головне, що суміш вийшла однорідною.

3. Тим часом опара вже підійшла, перемішайте її ще раз ложечкою і влийте в манну кашу, щоб ще раз все підійшло злегка, на 20 хвилин.

Візьміть п'ятилітрову каструлю, в ній буде працювати буде дуже зручно, причому ще і кришка є в запасі. Тепер всі продукти (опару і яєчну суміш) змішайте один з одним, плюс вилийте сметану. Перемішайте.

4. Додайте сіль і половину борошна, тісто добре перемішайте руками. Таке полужідкотое тісто залиште на 10 хвилин при закритій кришки, а після додайте ванілін, можна ще барбарис і настала черга маргарину. Розмішайте. За рахунок цього тісто стає жирненьким.

5. Додайте після запарений попередньо родзинки і борошно, що залишилося.

Важливо! Тісто дуже любить, щоб його дуже ретельно помісили.

Залиште тісто в тепле місце, накрийте кришкою і чекайте поки воно не збільшиться в 2 рази. Занадто довго не перетримуйте, а то воно перекисне.

Форми змастіть жиром, щоб пасочки легко вискакували з баночок. Руки змастіть рослинною олією і відірвіть грудочку тесту, сформуйте кульку і покладіть тесту трохи більше половини в форму.

6. Добре обомніте масу, накрийте серветкою, щоб воно ще раз підійшло. І ось вони наші пишечки чекають свого подальшого подорожі.

7. Відправте їх в розігріту духовку на 160 градусів. Ставте деко нижче середнього і випікайте 30 хвилин.

8. Далі зробіть солодку глазур, для цього білок збийте з цукром (краще брати цукрову пудру) вилочкою, краще звичайно використовувати міксер, в самому кінці додайте лимонний сік.

9. Нанесіть помадку на пасочки і прикрасьте присипкою. Приємного всім апетиту!

Поки Пасочки свіжі їх можна залишити при кімнатній температурі постояти і злегка підсохнути ні чим не прикриваючи близько однієї доби.

Рецепт від Юлії Висоцької

Тим, хто любить рецепти Юлії, то і на цей раз вона нас здивувала своїм варіантом цієї випічки, рекомендую до перегляду цей відеоролик. Як завжди він оригінальний і непростий у виконанні, але багатьом припаде до душі.

Дуже смачна здоба на топленому молоці по Олександрівської рецептом

Я думаю, що ви чули вже про таку красу. Пробувала я приготувати з цього опису вийшло теж чудно і чудово. Тому теж раджу зробити, адже ласощі виходять пишними і повітряними, вообщем то, що потрібно і зовсім не сухими.

Варіант з коньяком і цедрою цитрусових, тому у нього особливий смак, ні з чим незрівнянний. Цей вид хоч і Олександрівської, але трохи змінений, і відрізняється від класичного. Якщо ви знаєте, інший варіант, напишіть, заздалегідь вдячна.

Нам знадобиться:

  • масло вершкове - 250 г
  • яйця -5 шт (2 цілком + 3 жовтки)
  • дріжджі свіжі - 100 г
  • молоко пряжене (тепле) -500 мл
  • цукор - 400 г
  • рослинне масло - 3 ст.л
  • коньяк - 3 ст.л
  • ванілін - пакетик
  • цедра лимона - 1 шт.
  • сіль за смаком - 1 ч.л
  • борошно - 1,6-1,7 кг

Спосіб приготування:

1. Підготуйте для роботи всі продукти. Масло розтопіть на водяній бані. Дріжджі з'єднайте з теплим молоком, а після вилийте масло. Внесіть курячі яйця, два яйця покладіть повністю, а у решти трьох відокремте тільки жовтки. Після присипте ваніліном, і дві-три столові ложки рослинної олії і цукор.

Опара повинна постояти близько 10 хвилин, щоб добре розійшлися дріжджі. А ви тим часом замочіть родзинки в гарячій воді, після злийте рідину. Натріть цедру одного лимона на дрібній тертці.

Далі додайте в суміш солі на свій смак, коньяк і цедру, розмішайте. Висипати борошно близько 700 г, розмішуйте ложкою, покладіть родзинки і продовжуйте підмішувати борошно. Продовжуйте вимішувати вже руками до тих пір, поки тісто саме не стане добре відходити від стінок.

Далі накрийте його рушником і залиште в теплому місці підніматися, воно має збільшитися втричі.

2. Випікайте в попередньо змащених формочках, краще беріть з паперу магазинні, змастіть їх рослинною олією.

3. Руки теж змастіть маслом, щоб тісто не прилипало до рук. Викладіть грудочки по формах, але не заповнюйте повністю всю форму тестом, адже маса ще підніметься (на 1/3 форми).

4. Деко помістіть в тепле місце, накрийте вологим рушником заготовки і залиште підніматися на 1-1,5 години. А далі випікайте з радістю в розігрітій духовці при температурі 180 градусів, випікайте 45 хвилин.

5. Останній штрих, це прикраса, покрийте спеціальною глазур'ю. Зробіть її самі за класичним рецептом, як роблять всі.

6. Стакан цукру ви можете перемолоти в кавомолки або ж візьміть цукрову пудру і змішайте її з білком, розмішайте. Додайте лимонний сік і збийте міксером до стійких піків.

Важливо! Пропорції не порушуйте, на 1 білок йде 100 г пудри, а то глазур на застигне і буде липкою.

7. Ось це ніжне біле пишність, солодке і смачне.

8. Покрийте верхівки гарячих ласунів кремом і присипкою, яку продають в наш час скрізь. Готуйте разом зі мною. Успіху і нових відкриттів на кухні!

Найсмачніше пасочку на жовтках

У міру соковитий, ніжний, а ще він досить незвичайний через свого зовнішнього вигляду, всередині він жовтенький, оскільки використовується, ну і відповідно жовтки, а білки тут не використовуються.

Нам знадобиться:

  • жовтки - 10 шт.
  • молоко - 0,5 л
  • цукор - 300 г
  • борошно - 1,5 кг
  • масло вершкове - 300 г
  • родзинки - 200 г
  • куркума - 1 ч.л
  • дріжджі сухі - 18 г
  • ванільний цукор - 1 пакетик
  • цукати

Спосіб приготування:

1. Візьміть ємність великого об'єму, адже тесту вийде багато. Вилийте коров'яче молоко і підігрійте його до теплого стану. Додайте дріжджі і ложку столову цукру. Плюс 10 ст.л борошна і віночком добре перемішайте.

Опару поставте в тепле місце, накрийте кришкою приблизно на 30 хвилин. Поки опара підходить розтопіть вершкове масло, а жовтки перетріть з цукром. Додайте куркуму, вона дасть класний жовтий колір.

У підійшла опару внесіть жовтки перетерті з цукром і вершкове масло. Перемішайте і почніть вносити поступово частинами борошно. Просійте її заздалегідь, щоб вона наситилася киснем.

2. Тісто має вийти не тугим і не забитим борошном, воно повинно рватися шматками, коли ви його берете ложкою. Поставте в тепле місце на 1-1,5 години.

Після закінчення часу умочіть руки в соняшникову олію і обомніте тісто, додайте родзинки і цукати разом з однією столовою ложкою борошна. Добре розмішайте цукати і родзинки. Закрийте кришкою і знову залиште хвилин на 40, щоб тісто піднялося вдруге.

3. Викладіть грудочки тестіца по формах. Духовку розігрійте до 180 градусів, а поки вона розігрівається, тісто в формах ще трошки підніметься. Випікайте 30-40 хвилин, готовність перевіряйте дерев'яною паличкою.

4. Ось що вийшло! Такі рум'яні красені.

5. Білки і цукрову пудру збийте в помадку міксером. На один білок йде один стакан цукрової пудри і пара крапель лимонного соку.

6. Оформіть білкової глазур'ю, присипте кулінарної посипкою.

7. У розрізі приблизно виходить так, як на цьому фото.

Як зробити глазур, щоб вона не обсипалася?

Найпоширенішою глазур'ю для всіх великодніх ласунів завжди було прийнято вважати білкову помадку. Так робили і прикрашали з покон віків наші бабусі і прабабусі, але зараз ще стало модним робити цукрову. В основі неї лежать інші інгредієнти, які допомагають глазурі не кришиться і не обсипатися, а головне така краса безпечна для нашого здоров'я.

Нам знадобиться:

  • Желатин - 1 ч.л
  • Цукор - 1 ст.
  • Вода - 6 ст.л
  • Лимонний сік - 1 ст.л

Спосіб приготування:

1. Залийте желатин холодною водою, візьміть дві столові ложки питної води і залиште його на 10 хвилин, щоб він набряк.

2. До цукрового піску додайте 4 ст.л води і лимонний сік, розмішайте і поставте на вогонь розтанути. Варіть на повільному вогні.

Цікаво! Можна замість соку додати будь-який ароматизатор.

3. Після того, як сахарок розтанув і крупинок більше немає, влийте в цю рідину набряклий желатин. Перемішайте і збивайте віночком до тих пір, поки маса не побіліє. Використовуйте таку помадку відразу ж на випічку, так як вона застигає дуже швидко.

4. Після висихання крем абсолютно не липкий і зовсім не кришиться, у порівнянні з білкової глазур'ю вона взагалі не ламається. Перевірено!

На цьому у мене все, ось таким був цей пост, сподіваюся вам добірка припала як не як до речі, пишіть свої відгуки та коментарі, ставте лайки і діліться в соціальних мережах. Всім до швидкого і з наступаючим всіх Світлим святом! Бувай!

Радимо прочитати

Помадка для паски. Або як швидко і смачно зробити глазур для паски з фото і відео
Помадка для паски. Або як швидко і смачно зробити глазур для паски з фото і відео
Добрий всім день! У попередній статті я розповіла вам рецепт смачного апетитного паски до Великодня. Сьогодні на прохання моїх читачів, я ділюся з вами секретами приготування глазурі в домашніх
Пасхальний пиріг - паска
Пасхальний пиріг - паска
Вже зовсім скоро настане сімейне свято Світлої Пасхи. Це день, коли за святковим столом збираються близькі родичі і друзі. Протягом тижня до цього свята господині готують всілякі частування. Головним
Паска на молоці
Паска на молоці
Центральне місце на багатому пасхальному столі завжди займають сирна пасха, паска та крашанки. Пропоную вам багаторазово перевірений рецепт паски на молоці — смачного, повітряного і ароматного!
Паска на кефірі та олії
Паска на кефірі та олії
Давно хотіла спробувати спекти паску на рослинному маслі, але коли нарешті зважилася, виявилося, що в холодильнику немає молока - довелося поекспериментувати і замінити його кефіром. На кефірі я
Заварна паска рецепти
Заварна паска рецепти
протягом багатьох століть Великдень вважається одним з найбільш світлих і теплих релігійних свят. Традиційно, напередодні Великодня, практично в кожному будинку витає особливий аромат свіжоспечених

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки