Шаурма: кращі рецепти приготування шаверму з лаваша в домашніх умовах
Добрий день всім! Літо в повному розпалі і як зазвичай настав сезон шаурми. Хоч куди глянь зараз скрізь стоять намети і ларьки з цими фастфудами. А як ви дивитеся на те, щоб самим приготувати в домашніх умовах це блюдо?
Своїми руками завжди було корисніше і смачніше, тому кому цікаво не пропустіть, залишайтеся і читайте до кінця цю статтю.
Цікаво! Шаурма або шаверма, Денер-кебаб, факітос, та ось такі потішні назви &# 128578; Хто як звик називати це близькосхідне (Левантийское) блюдо? Чия це кухня? Я думаю, що середземноморська, якщо дослівно перекласти ці незвичайні назви, то вийде «коржик з м'ясом». Але ж і справді вся шаурма готується з м'ясом, воно може бути курячим, яловичим або свинячим. Зараз навіть використовують часто баранину або індичину. І плюс додаються різні овочі, наприклад огірки, помідори, цвітну капусту та ін.
Подають її зазвичай в гарячому вигляді, коли хочеться чогось перекусити. Варіантів як завжди предостатньо, у нас в місті продають навіть під різними найменуваннями, наприклад «по-турецьки», узбецька, овочева, кольорова і т.д
Рецепт шаурми в домашніх умовах
Будинки приготувати це страва не скласти і праці, воно буде ще більш безпечніше, ніж куплене в кіоску чи на ринку, вокзалі. Адже головне, що ви самі знаєте, що ви туди поклали всередину, і можете додавати або змінювати інгредієнти на свій лад і смак. Цей курячий варіант є простим і перевіреним, можна сказати легким у приготуванні, тому що замість коржі ми будемо використовувати вірменський лаваш.
Технологія дана на одну-дві порції. Можна склад видозмінювати і купувати товари на око. Я пропоную варіант без сиру. Так яка ж повинна бути шаурма або шауверма приготована в домашніх умовах?
Нам знадобиться:
- Лаваш вірменський - 1 шт.
- Ковбаса варена -100 г
- Куряче м'ясо варене - 200 г
- Капуста білокачанна - 150 г
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Огірки мариновані - 1 шт.
- Перець болгарський - 1 шт.
- Морква - 1 шт.
- Сіль за смаком
- Зелень за смаком
- Кетчуп - 2-3 ст.л.
- Майонез - 2-3 ст.л.
- Гірчиця - 1 ч.л.
- Оцет яблучний або 9% - для маринування цибулі + трохи води
Спосіб приготування:
1. Візьміть один маленький лаваш, або великий лаваш, але його потрібно буде розрізати на дві половинки. Розмістіть його на чистий витертий на сухо стіл. Перший шар - наріжте ножем капусту.
Важливо! Якщо ви хочете самі спекти лаваш, то тісто і всі секрети його приготування ви знайдете в інших моїх статтях, які неодмінно скоро з'являться. Зазвичай все таки все беруть уже готові лаваші і винаходять цей смачний рулетик.
2. Другий крок, зверху капусти присипте тертої або різаної соломкою морквою.
Важливо! Морква різати можна спеціальним ножем. І якщо ви хочете, щоб було блюдо ще смачніше і гостріше, то візьміть краще готову корейську, або створите таку самі.
3. Далі йде різаний маринований огірок. Його потрібно порубати на дрібні кубики або потерти на дрібній або крупній тертці.
4. Наступним кроком викладіть мариновану цибулю. Якщо ви не знаєте як замаринувати цибулю, то читайте в цій статье.Там я розповідала як готувати шашлики і бонусом в кінці описувала процес готування маринованої цибулі.
Важливо! Можна взагалі не застосовувати цибулю, це на любителя.
Після зверху покладіть різану соломкою ковбаску і болгарський перець. І відварну курку дрібними шматочками. Змастіть все майонезом і кетчупом. Такі яскраві фарби, вже зараз на цьому етапі хочеться все з'їсти. За смаком посоліть і поперчіть, можна також використовувати свіжу зелень або замінити її на сушену.
5. Залишився найважливіший момент, це як загорнути шаурму красиво, щоб не обсипалася.
Важливо! Не робіть велику начинку за обсягом, так як тоді ви не зможете її загорнути, вона буде дуже товстою.
Спочатку загорніть правий край в середину листа, ось так як показано на малюнку.
6. Далі зробіть ось так:
7. Ну, що ж саме час подивитися, що з цього вийшло. Спробуйте на смак, просто смакота. Така соковита ласунка подарує вам незабутній смак. Мій чоловік каже, що це найкраща в світі їжа, а як ви вважаєте? &# 128578;
Класичний рецепт приготування шаурми (шаверму) з куркою
Хочеться відразу відзначити, що традиційних варіантів безліч. Цей вид є самим звичайним, але в той же час найкращим і справжнім. Він буде приготовлений без моркви з цікавим і ароматним соусом на основі сметани та майонезу. Цей оригінальний овочевий покроковий варіант шаурми виходить не гірше ніж у шеф-кухаря.
Нам знадобиться:
- куряче філе - 0,5 кг
- лаваш вірменський -2-3 шт.
- огірок або свіжий або солоний - 2 шт.
- капуста білокачанна - 150 г
- помідор - 2-3 шт.
- цибуля ріпчаста - 1 шт., якщо любите
- зелень і приправа до смаку
Для соусу:
- сметана - 3-4 ст.л
- кефір - 3-4 ст.л
- майонез - 3-4 ст.л
- часник -3 зубчики
- чорний і червоний мелений перець
- каррі, коріандр, сушені спеції (базилік, кінза, петрушка, кріп або ін.)
Спосіб приготування:
1. Візьміть будь-який куряче м'ясо, помийте його в проточній воді, а далі поріжте на дрібні акуратні шматочки.
2. Потім їх потрібно замаринувати в будь-яких спеціях, або зробити будь-який маринад для курки.
3. Покришите кулінарним ножем капусту.
Важливо! Ріжте її тонкими брусочками.
4. Далі візьміть свіжі або солоні огірочки і теж поріжте на брусочки тонкою соломкою, як на цьому фото.
5. Наступний крок, це помідори, які дуже важливо порізати на дрібні шматочки, а зайвий сік струсити.
Важливо! Якщо у помідор товста шкірка видаліть її, для цього облийте їх окропом і потримайте хвилинку, далі витягніть і зніміть.
6. Тепер, для того щоб, приготувати соус для шаурми або шаверму скористайтеся цією інструкцією. Змішайте майонез, сметану і кефір в мисці. Видавіть через прес часник, поперчіть, додайте спеції і улюблені приправи. Тут головне не переборщити, пробуйте, вийде дуже смачненько. Перемішайте.
7. Шматочки курочки обсмажте на сковороді з рослинним маслом.
Важливо! Смажте на великому вогні протягом 4 хвилин, оскільки у нас немає під рукою гриля, значить доведеться смажити на дуже розпеченій сковороді, щоб шматочки дуже добре засмажити. Зверху були хрусткими, а всередині соковитими. &# 128578;
8. Ну, а тепер самий вирішальний момент. Розгорніть лист лаваша, і покладіть по черзі начинку: Соума, курячі брусочки, помідори, огірки, приправи, сіль і перець, соус.
9. Загорніть його ось так в піту! &# 128539; А ви як завертаєте шаверму?
10. Тепер можна трохи підсмажити на сковороді з обох сторін, до хрусткої скоринки.
11. Смажена на сковороді смакота готова! Покладіть на листя салату, і подавайте з хорошим настроєм. Смачних вам відкриттів!
Шаурма з лаваша з ковбасою
Цей варіант буде з сиром і ковбасою, ковбасу можна замінити на шинку. Готовим дома швидко і смачно, з любов'ю і турботою до вашим близьким, щоб вийшло не гірше як в популярному Макдональдсі.
Нам знадобиться:
- лаваш - 1 шт.
- ковбаса варена або копчена - 100 г
- огірок свіжий, в зимовий час солоний - 1 шт.
- сир плавлений - 1 шт.
- майонез - 2 ст.л
- томатна паста - 1 ст.л
- сіль і перець за смаком
Спосіб приготування:
1. Розгорніть половинку готового лаваша і намажте силіконової пензликом поверхню майонезом.
2. Після присипте ковбасою.
3. Потім тертими або дрібно рубаними огірочками. Посоліть і поперчіть за смаком.
4. Тепер супер інгредієнт це незвичайний сир, а саме плавлений, для того щоб його зручно було терти на тертці, заздалегідь помістіть його в холодильну морозильну камеру.
5. Заключний етап по всій поверхні начинки пройдіться томатною пастою або кетчупом.
6. Акуратно загорніть вийшло диво, покладіть на тарілку. Зробіть з другої половинки лаваша ще одну таку «творінку». Кличте в гості одного або подружку і угощайтесь!
Шаурма зі свинини
Крім найпопулярніших видів з куркою, в рідкісних випадках з яловичини, роблять ще зі свининою. Як готувати зараз ви самі зрозумієте, ми такою сім'єю недавно робили на пікніку на мангалі, а чом би й ні, влітку можна і на природі, а не тільки вдома. Замість свинини ви також можете використовувати інші продукти, наприклад гриби, адже по калорійності вони нічим не поступаються м'ясу.
Нам знадобиться:
- м'ясо свинини - 110 г
- огірок - 1 шт.
- помідор - 1 шт.
- капуста - 40 г
- лаваш тоненький - 2 шт.
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- часник - 2 зубчики
- майонез - 1-2 ст.л
- кетчуп - 1-2 шт.
- суміш приправ для свинини
- сіль за смаком
Спосіб приготування:
1. Всі овочі за списком поріжте в довільній формі, краще звичайно вибирати форму у вигляді брусків або соломки.
2. Свиняче м'ясо порубати на маленькі шматочки, присолите і поперчіть, і обсмажте якщо ви вдома на сковороді протягом 3-4 хвилин на великому вогні. Заздалегідь можна також свинину замаринувати. Якщо ви на відпочинку, то взагалі таке м'ясо можна посмажити на шпажках. &# 128539; Для соусу візьміть майонез і в нього пропустіть, а краще поріжте дрібно часник. Тоді аромат буде набагато більш насиченим.
3. Щоб виглядав такий соус ще більш пікантні додайте посічену зелень.
4. Тепер розгорніть лавашік і помажте його соусом. Далі викладіть всі інгредієнти довільно шарами.
5. Після змастіть приготованим майонезним соусом і в декількох місцях полийте кетчупом, це буде якась родзинка в цій страві. Як загорнути шаурму швидко і акуратно, читайте далі і дивіться відео.
6. Ну, що ж вийшло на вигляд як в ресторані або як в кафешці. Покладіть на тарілку і додайте листочок петрушки для краси.
Смачна шаверма з корейською морквою і картоплею фрі як в наметах
На мою такий вид шаурми найпопулярніший і найбільш затребуваний. В кінці я навіть спеціально для вас роздобувати в одній нашій забігайлівці, як все його кличуть «грудку» саме таку технологію, яка саме там використовується в грамах.
Ну, а зараз пропоную теж оригінальний варіант приготування. До речі, хто знає скільки калорій в такій одній штуці шаурми? Напишіть свої коментарі.
Нам знадобиться:
- куряче м'ясо - 150-200 г
- картопля - 1-2 шт.
- сир - 60 г
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- будь-яка зелень за смаком
- солоні огірки - 1 - 2шт.
- майонез, сметана, кефір - всього 10 ст.
- часник - 1 зубчик
Спосіб приготування:
1. Всі інгредієнти поріжте поетапно, як ви це бачите на цих картинках. Картопля і курячі шматки прожарьте на сковороді з рослинним маслом.
Важливо! Одного разу у мене не було кислого огірочка, так я замінила на кислу капусту. Так що не бійтеся додавати або змінювати на щось своє.
2. Тепер всі отримані продукти розкладіть пошарово на лаваш. Не забудьте поперчити і посолити, і зробити соус. Змішайте майонез, сметану і кефір, можна взяти тільки 2 компонента, наприклад сметана і майонез приблизно 1: 1: 1 або 1: 1, і звичайно ж рубаний часник, перемішайте. Нанесіть, змастіть начинку, а потім загорніть в такий рулетик.
Важливо! Якщо ви любитель гострих відчуттів, додайте гострий червоний перець.
3. Чи любите хрустку шарму, тоді скористайтеся сковородою і підсмажте її, або використовуйте гриль. Смачного!
Як і обіцяла, варіант як в кіоску або наметі в нашому місті, яку ви звикли зазвичай замовляти з доставкою додому.
Любіть м'ясні печені смажені страви? Тоді спробуйте зробити самсу.
Шаурма з крабовими паличками без м'яса
Цей варіант відношу до оригінальних. Так, вже як тільки з'явилися в магазинах крабові палички ми стали їх додавати куди завгодно і в салати і навіть смажити в клярі, ну і в це блюдо теж стали застосовувати.
Ось яке м'ясо ви зазвичай берете для шаверму? Цей варіант взагалі без м'яса, можна зробити ще й без капусти, уявляєте, але до речі дуже смачно виходить. До речі, такий рулетик можна зробити на свято, розрізати його на шматочки і подавати як закуску до будь-якого свята або затолью.
Нам знадобиться:
- крабові палички - 110 г
- капуста білокачанна - 100 г
- огірок - 1 шт.
- лаваш - 1 шт.
- майонез -2 ст.л
- сіль і перець за смаком
Спосіб приготування:
1. Візьміть лаваш і розріжте його навпіл. Змастіть поверхню збоку там, де буде начинка майонезом. Далі викладіть перший зелений шар - різану капусту.
Важливо! Щоб капуста вийшла соковита, її потрібно після різання посолити і руками посжімать.
2. Далі покладіть крабові палички, можна їх нетереть, порізати брусочками, а можна обробити на тонкі плашки. Потім красені огірочки і змастіть майонезом.
3. Поверніть, як конвертик або піту.
4. Що ж вийшло дуже навіть непогано, а головне чудово просто!
Шаурма від професіонала Сталика Ханкішіева. Відео
Шанувальникам цього відомої людини, раджу дивитися цей ролик і прислухатися до його порад і рекомендацій. Ну, і всім тим кому, просто цікаво ?! &# 128539;
Дієтична шаурма
Навіть і не знала, що такі варіанти існують, виявляється їх дуже багато, тому пропоную вам вибрати будь-яку начинку і створити це блюдо. Як ви на це дивитеся?
Соус для шаурми, як в кіосках
Як ви думаєте, який соус найпопулярніший і який найбільше замовляють в наметах і кіосках, я робила маленьке дослідження, вийшло що в нашому районі це часниковий з кефіру (сметани) і майонезу, на другому місці з йогурту, і третє місце - майонез + кетчуп.
Пропоную вам подивитися відео з каналу ютуб самого мега відомого соусу, більш детально про інші варіанти буде скоро випущена інша стаття, так що, якщо цікаво заходите до мене на блог частіше і самі все побачите.
P.S Ну, ось нарешті то я написала замітку про різних інтерпретаціях соусів до шаурми, читайте тут:
Як правильно загорнути шаурму. Вчимося загортати швидко і легко!
А тепер хочеться все таки не тільки, щоб ви могли приготувати смачну начинку, а ще й навчилися красиво і по-різному «сварачіваем» це блюдо. Цей ролик дуже короткий, але переглянувши його, ви відразу все зрозумієте і у вас неодмінно все вийде з першого разу. Вибирайте свій улюблений спосіб і готуйте із задоволенням шановні передплатники та гості блогу!
Секрети і правила смачною соковитою шаурми від шеф кухарів
1. Багато кухаря і шефи &# 128578; воліють додавати кучоскі м'яса різних сортів, тобто заважати куряче з бараниною або свининою.
2. Щоб смажене м'ясо не вийшло сухим, сбризгніте його лимонним соком.
3. Якщо ви хочете зробити соус не білий, а трохи іншого кольору, то додайте в нього будь-які приправи, наприклад каррі. Він буде набагато більш насиченим і пікантні.
4. Запам'ятайте важливе правило, після приготування не потрібно блюдо розігрівати в мікрохвильовій печі, так як воно дуже сильно розм'якне і втратить свій смак.
На цьому у мене все, гарного і продуктивного дня! Нехай буде хорошим цей день і принесе вам тільки радість і позитив! Не забувайте писати свої відгуки та побажання. Всім до побачення. До зустрічі!
P.S Анекдот дня: Фірма «Шаурма від Сурі» швидко і абсолютно безкоштовно позбавить ваш район від бродячих кішок і собак!