Соус Цезар: класичні рецепти соусу для салату Цезар в домашніх умовах
Добридень! Вирішила цю статтю зробити невеликий і присвятити її соусів до всіма улюбленого салату Цезарю.
У минулій статті я показала різні рецепти цієї страви. Хто ще не бачив можете ознайомитися. У ній дуже багато корисних порад, як зробити так, щоб Цезар був ще смачніше і ароматні.
Цезар є світовим надбанням, а відповідно і його рецептура соусу. Роль такої заливки в цьому смачному салаті дуже велика. Тому яким на смак буде ця заливка, такий і відбиток буде у салату.
Насправді, після того як Цезар Кардіні винайшов цей салат, а разом з ним і заправку пройшло дуже багато часу. І тому знамениті кулінари, шеф-кухаря придумали безліч варіантів приготування як самого салату, так і соусу в цілому.
У цій замітці ви побачите найпопулярніші, затребувані рецепти соусів (заправки) для Цезаря, які можна приготувати в домашніх умовах (вдома). І причому можу зауважити, що є варіанти маловитратні. Тому що не всі собі можуть дозволити зробити заправку Цезар з додаванням анчоусів. Вообщем читайте і самі все побачите.
Класичний варіант приготування соусу для салату Цезар - рецепт в домашніх умовах
Нам знадобиться:
- Яйце куряче - 1 шт.
- Сік лимона - 1 ч. Л.
- Сіль за смаком
- Часник - 1-2 зубчики
- Гірчиця - 2 ч. Л.
- Соняшникова або оливкова олія - 150 мл.
- Анчоуси - 3 шт.
- Сир пармезан - 2 ч. Л.
- Вустерський соус - 1 ч. Л.
Спосіб приготування:
1. Для того, щоб приготувати класичний варіант потрібно заздалегідь купити продукти за списком.
2. Часник очистіть від непотрібної шкірки за допомогою кулінарного ножа, або спеціального килимка для часнику. Порубати якомога дрібніше часник ножем, хоча в принципі можна і не рубати, так як часник в наслідок перемеле блендер.
3. Анчоус потрібно порізати на шматочки і відправити разом з часником в чашу для блендера.
4. До анчоусам і часнику додайте яйце кімнатної температури.
Важливо! Яйце має бути свіже і не варене (сире).
5. Візьміть частину лимона і вичавіть одну чайну ложку соку. Ах, який аромат від лимона, відчуваєте?
6. Посоліть за своїм смаком, приблизно щепоточку солі.
7. Покладіть гірчицю до отриманої ароматною суміші.
8. Тепер займіться сиром. Сир Пармезан або будь-якої іншої, найкраще звичайно Пармезан натріть на дрібній тертці, або використовуйте спеціальне пристосування для терки сиру. Додайте тертий сир до заправки.
Важливо! Використовуйте тільки тверді сорти сиру!
9. Налийте в чашу блендера масло оливи і вустерский соус, якщо знайдете його і занурте блендер. Приблизно за 2-3 хвилини все повинно перемолоти і збити до потрібної красивою, рівномірної консистенції.
10. Таким чином, заливка Цезар готовий.
Важливо! Якщо ви відразу не використовуєте заправку для Цезаря приберіть його в холодильник!
Як ви бачите нічого супер складного в цьому покроковому рецепті немає. Просто зробіть все послідовно, як я описала і у вас неодмінно все вийде з першого разу &# 128539;
Соус для Цезаря без додавання анчоусів -класичний рецепт
Теж цікавий варіант, а чому б не приготувати його без анчоусів? Ви як готуєте дома? Напишіть свої варіанти приготування, мені буде дуже приємно почитати &# 128578;
Нам знадобиться:
- курячі яйця - 2 шт.
- лимонний сік - 0,5 частини лимона
- Пармезан (сир) - 100 г
- олія оливкова або рослинне - 200 г
- гірчиця - 2 ч.л
- часник - 2 зубчики
- сіль і перець за смаком
Спосіб приготування:
1. Закип'ятіть воду в каструльці, а далі внесіть туди яйця на одну або дві хвилини.
Важливо! Яйця для приготування цієї заправки повинні бути кімнатної температури! Перед опусканням яєць в воду, протріть їх оцтом за допомогою ватки, щоб видалити хоча б якусь частину сальмонел.
2. З лимона вичавити сік, можна це зробити і вручну.
3. Яйця розбийте, ви повинні побачити, що білок трохи згорнувся, став білим.
4. Додайте до яєць сік лимона і різаний сир Пармезан.
5. Далі підготуйте зубчики часнику, очистіть їх від лушпиння. Додайте в чашу.
6. Додайте гірчицю, гірчицю беріть тільки свіжу.
Тепер додайте оливкову олію, найкраще брати його. Посоліть суміш-заправку і поперчіть.
7. Добре все збийте і змішайте блендером. Повинна вийти однорідна маса. Все готово, подавайте до салату.
назад в зміст
Відео: Готуємо Соус Цезар з майонезу
Цей варіант приготування пропоную вам подивитися ось в цьому відео: Як приготувати такий з майонезом:
Або прочитати в цій замітці! Цей варіант готується на основі класичного вигляду, тільки в якості основи взято звичайний магазинний майонез, для того, щоб швидше приготувати цю заправку будинку.
Нам знадобиться:
- яйце - 1 шт.
- часник - 1 зубчик
- гірчиця - 0,5 ст.л
- майонез - 250 г
- сік лимона - 1 ст.л
- анчоуси - 4-6 шт.
- каперси - 15 г
- соус ворчастер - 2 ч.л
Спосіб приготування:
1. Почніть з часнику. Очистіть його від шкірки. Поріжте ножем часник на дрібні шматочки.
Важливо! Якщо ви не хочете, щоб було неприємний післясмак від часнику, видаліть спочатку з часнику серцевину, а потім вже дрібно поріжте.
І додайте його в майонез.
2. Подрібніть каперси в загальну масу.
3. Тепер порубати ножем анчоуси.
4. Влийте ворчастер.
5. Все ретельно перемішайте. Майже все готово, можна заправити їм готовий салат.
Найпростіший соус для Цезарь
Для тих, хто любить експерименти і тим, хто не хоче сильно заморочуватися робити строго по класичному варіанту, пропоную зробити найпростіший варіант цієї заправки для салату. Мінімум зусиль, мінімум витрат. І що ще треба для щастя))) Класно, смачно і апетитно!
Нам знадобиться:
- будь-яка приправа для салату - 0,5 упаковки
- соус часниковий - 150 г
- соєвий соус - 1 -2 ст.л
Спосіб приготування:
Всі інгредієнти просто змішайте між собою. Правда ж дуже легко і просто, а найголовніше непогано і на смак. Експериментуйте!
Знайшла на просторах інтернету ще один ролик, в ньому соус роблять з варених жовтків, теж простіше нікуди, може кому-небудь сподобається цей варіант заправки:
Оригінальний соус з шпрот
Як ви вже здогадалися, щоб здешевити анчоуси замість їх будуть використовуватися шпроти. Повірте виходить не гірше ніж з анчоусами, реально смачно!
Нам знадобиться:
- соєвий соус - 1 ст.л.
- сіль за смаком
- чорний мелений перець - за смаком
- гірчиця - 1 ч.л.
- лимон - 0,5 шт.
- жовток - 1 шт.
- оливкова олія - 1 ст.
- шпроти в масле- 4 шт.
Спосіб приготування:
1. Всі інгредієнти змішайте між собою. Для цього візьміть сирий жовток і помістіть його в чашу, далі посоліть за смаком, приблизно одна щіпка, поперчіть.
2. Додайте гірчицю, соєвий соус, і сік лимона. Добре все збийте за допомогою звичайного віночка.
3. Далі додайте тонкою цівкою оливкова олія і за допомогою міксера збийте отриману масу.
4. Внесіть туди розм'якшені шпроти, які потрібно перетворити в кашку, використовуючи звичайну вилку. Міксером добре перемішайте шпроти, але не довго, щоб консистенція стала однорідною.
Важливо! Такий вид можна зберігати протягом тижня в холодильнику.
Цей варіант універсальний, його можна використовувати і в інших салатах, а також мазати на сендвічі або бутерброди.
Соус з йогурту і соєвого соусу
Це спрощений варіант, який готується з йогурту і гірчиці, можна замінити навіть на сметану або майонез. У цьому варіанті ви можете самі змінювати жирність даного продукту, дивлячись який йогурт ви віддасте перевагу або купіть.
Даний варіант заправки є низькокалорійним і дуже легким. Спробуйте приготувати, виходить восхітельний смачно!
За смаком ця заправка нагадує справжній соус, які роблять професійні кухарі, шеф- кухарі ресторанів і кафе.
Нам знадобиться:
- йогурт заправний несолодкий (майонез, сметана) - 250 г
- часник - 1 головка
- соєвий соус - 3 ч. л.
- гостра гірчиця - 2 ч.л.
- лимонний сік - 3 ч. л.
Спосіб приготування:
1. У чашу блендера вилийте майонез, і видавіть туди 1 зубчик часнику, можна взяти і більше, дивіться на свій смак.
2. Потім додайте гірчицю, перемішайте все ложкою. Далі соєвий соус і лимонний сік.
Важливо! Для того, щоб лимон дав більше соку, потрібно лимон побити по столу і розім'яти, покатати притискаючи до столу. Після таких дій сік реально видавити буде набагато простіше!
3. Все добре перемішайте ложкою. Можете вже спробувати на смак чудо заправку, має бути смачно.
4. Для красивої подачі налийте отриману рідину в ємність, а решті вийшов можете прибрати в холодильник.
Найбільш незвичайний соус від шеф-кухаря Руслана Кучеренко
Цей варіант і правда незвичайний, про нього можна прочитати в попередній моїй статті в розділі «Незвичайний класичний Цезар від шеф-кухаря».
Ось на цьому я буду закінчувати писати. Я думаю, що серед цієї добірки рецептів соусів для салату Цезар, ви неодмінно знайдете і виберіть для себе найулюбленіший і смачний. Головне рецепти заправок в цій замітці представлені на будь-який смак і гаманець, що допоможе вам визначитися з вибором! Готуйте з любов'ю і обов'язково все вийде.
Будьте позитивними, здоровими, красивими і радуйте своїх близьких! Всім до побачення. До нових зустрічей.